*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube vyöryy kännyköihin (päivitetty)

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 24.1.2008 14:00 Kommentteja (8)

YouTube vyöryy kännyköihin (päivitetty) Videopalvelu YouTube.comin videot pyörivät jatkossa entistä useampien mobiililaitteiden näytöillä. Yhtiö ilmoitti avaavansa palvelun sovelluksesta, joka tuo YouTube-kokemuksen streamausta tukeviin 3G-puhelimiin. Tähän asti Googlen omistama YouTube on toiminut lähinnä Applen iPhonella ja pienen Helio-nimisen yhdysvaltalaisoperaattorin laitteilla.
YouTuben mukaan mobiililaitteille suunniteltu Java-sovellus tarjoaa katselijalle samaa mitä normaali selainversio. Mobiilipalvelun potentiaalista käyttäjäkuntaa ovat heti kaikki ne noin 100 miljoonaa, jotka omistavat modernin 3G-puhelimen. Aiempien kokemustensa perusteella yhtiö uskoo palvelun suosion kasvavan nopeasti.

YouTuben mobiilipalvelua voi käyttää 3GP-laitteilla, jotka tukevat RTSP-streamausprotokollaa ja H263/AMR-koodekkia. Uusi Java-sovellus vaatii, että laitteessa on J2ME MIDP2 -tuki. Lisäksi suositeltavia ovat 3G-verkko ja vähintään 320x240 pikselin QVGA-näyttö. Sopivia laitteita ovat esimerkiksi Nokian Series 60 -puhelimet 6110, 6120, E65, N73 ja N95, LG ja Sony Ericssonin k800 ja w880. Myös muilta valmistajilta löytyy sopivia malleja.

YouTuben mobiiliversio toimii osoitteessa http://m.youtube.com/ ja sovelluksen voi ladata osoitteesta m.youtube.com/app.

Poikkeuksellisesti Google ja YouTube eivät ole vielä miettineet palvelun ansaintamallia loppuun asti, vaan haluavat aloittaa palvelun sisäänajamisen kasvattamalla sen käyttäjäkuntaa. Palvelu tulee tarjolle 17 maassa ja 11 eri kielellä.

Edit: Tarkennuksia sisältöön.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

124.1.2008 14:35

S60 3rd-puhelimissa (esim Nokian N-sarja) Youtube:n kaikki videot näkyy myös jo nyt emtube ohjelmalla. Youtuben mobiiliversiossa ei ainakaan tähän viikkoon asti ole olleet kaikki videot, esim. etsiessä Kummeleita.
http://www.emtube.yoyo.pl/

224.1.2008 14:52

YouTuben katselu tuolla emTube:lla on jopa helpompaa ja nopeampaa kuin nettisivuilla...suosittelen.

324.1.2008 19:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bscd:
YouTuben katselu tuolla emTube:lla on jopa helpompaa ja nopeampaa kuin nettisivuilla...suosittelen.
Samaa mieltä, emTube on paljon kätevämpi, kuin itse sivu...

424.1.2008 20:56

kokeilin mun nokia 6670, no toimihan se kun laitto real playerin asetukset oikein, mutta olisi voinut ladata koko videon ensin, kun toi lataa ensin videota 5sek, ja sitten saa kattoa itse videota 2sek ja TAAS lataa, tai sitten pitäis olla 3G :P .

525.1.2008 16:26

Ei voi itseä vähempää kiinnostaa tollaset kun tietää että tarvitsisi maksaa mobiililaajakaistasta ennen kuin tuon käyttö olisi järkevää (muuten menis rahat). Ja toi puskurointihomma vähän on hauska kattoa jotain kun pätkii joka sekunti..

628.1.2008 17:41

HPn iPAQ taskuahmedeihin kun saisi u2ben niin stna kusisi hunajaa! =)

74.2.2008 20:03

hhmm, näköjään jokaisessa afterdawin uutisessa buggaa noi linkit :D .

86.2.2008 18:31

Älkää ihmiset valittako jos teillä ei ole 3G-tukea, kun se uutisessakin sanottiin vaatimuksena.
Itsellä toimi hyvin kun testasin :)

Ainut on tuo että pitäisi olla rajoittamaton datakiintiö, ei tuota uskalla kovin paljon käyttää 26MB/kk rajoituksella.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto