*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ilo irti iPod Touchista

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 18.1.2008 17:45 Kommentteja (6)

Ilo irti iPod Touchista Applen iPod Touch on erittäin suorituskykyinen laite, joka vastaa ohjelmistoltaan ja monilta fyysisiltä ominaisuuksiltaan iPhonea. Valitettavasti iPodista on jätetty pois monia hyviä sovelluksia, kuten Google Maps, sääpalvelu ja sähköposti. Molemmille laitteille on lisäksi kehitetty joukko kolmannen osapuolen sovelluksia, joita vakiolaitteella ei pääse käyttämään, sillä Apple on sulkenut laitteen kolmansien osapuolten sovelluksilta.
Tässä AfterDawn rientää apuun. Molemmista laitteista voi poistaa lukituksen, mikä lisää niiden käyttökelpoisuutta huomattavasti. Etenkin iPod Touchin wlan-ominaisuuksista saa paljon iloa irti, kun sille pääsee asentamaan iPhonesta tuttuja sekä muita mainioita lisäsovelluksia.

Kirjoitimme oppaan lukituksen avaamiseen (eli jailbreakaamiseen). Oppaan ensimmäisessä versiossa neuvotaan, miten firmware 1.1.2 Touchin saa palautettua versioon 1.1.1 lukituksen avaamista varten sekä tietysti myös se, miten varsinainen lukituksen avaaminen tapahtuu (tekstin ja videon avulla, valitse mieleisesi). Lisäksi oppaassa käydään läpi uusien ohjelmalähteiden (repositoryjen) lisääminen ja ohjelmien asentaminen.

Tämä pirteä lukupaketti viikonlopun iloksi löytyy Oppaat-osiostamme. Suoraan oppaaseen pääset naputtamalla selaimeen osoitteeksi http://fin.afterdawn.com/artikkelit/arkisto/applen_ipod_touchin_ja_iphonen_jailbreikkaus.cfm.

Edit: Linkki korjattu.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

218.1.2008 22:05

Loistavaa näitä lisää, siis hyödyllisiä oppaita ; ) Hyvä ettei aD mene sentään Applen "sääntöjen" mukaan. Hauskempaa sitä on ottaa ilo irti puhelimesta kuin olla ottamatta. Toivoisin että Apple hyväksyisi kolmannen osapuolen ohjelmat, ja antaisivat vapaasen käyttöön kaikki ohjelmistointipohjat ja ihmiset voisivat omia pikkusovelluksiian postailla vaikkapa Applen sivuille. Säälittävää että pitää suosia vain originaleja, kun voisivat saada suosiota antamalla suostumuksensa tuosta, vaikka käyhän se näinkin helposti.

320.1.2008 0:35

Mjooh, oma on jailbreakattu ajat sitten mutta onhan se hyvä että joku jaksaa vääntää näitä oppaita =)

Tuossahan jailbreakissa ei ole oikein mitään hävittävää kun itunesilla saat palautettua aina "default" asetukset :P Suosittelen kokeilemaan niin saa paljon enemmän irsti tuosta lelusta!

420.1.2008 19:43

Ircci ois kiva :D

520.1.2008 19:47

Ircci ois kiva :D

612.1.2009 19:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nurffe:
Mjooh, oma on jailbreakattu ajat sitten mutta onhan se hyvä että joku jaksaa vääntää näitä oppaita =)

Tuossahan jailbreakissa ei ole oikein mitään hävittävää kun itunesilla saat palautettua aina "default" asetukset :P Suosittelen kokeilemaan niin saa paljon enemmän irsti tuosta lelusta!
Eli jos homma kusee ja ipodin ohjelmisto menee paskaks, ni sen voi palauttaa jostain itunessista?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle (19.11.2017 19:46)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on hemmotellut viime vuoden älypuhelinmallien omistajia uudella päivityksellä. Yhtiö on julkaissut OxygenOS 5.0 -päivityksen sekä OnePlus 3:lle että ....
Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....

Uutisarkisto