*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Veohiin täyspitkiä jaksoja suosituista TV-sarjoista

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 17.1.2008 12:34 Kommentteja (1)

Veohiin täyspitkiä jaksoja suosituista TV-sarjoista PC Magazinen uutisoinnin mukaan videopalvelu Veoh tuo sivustolleen sisältöä televisioyhtiöiden omistamasta Hulu.com-videoportaalista, josta löytyy täyspitkiä jaksoja suosituista TV-sarjoista. Koska Veoh harvoin lisensoi tuomaansa sisältöä, on sivuston toiminta hieman arveluttavaa.
Hulu.com on suljetussa beta-testausvaiheessa oleva videopalvelu, jonka takaa löytyvät mediayhtiöt NBC Universal ja News Corporation. Palvelussa on tarjolla useiden eri studioiden tuotantoa, valikoimassa on Universalin ja NBC:n omien tuotantojen lisäksi esimerkiksi MGM:n, Sony Pictures Televisionin ja Foxin ohjelmia. Täysipitkiä jaksoja on tunnetuista sarjoista, kuten House ja The Office.

Televisioyhtiöiden operoima Hulu on kuitenkin sopinut videoiden esityksestä niiden omistajien kanssa, kun Veoh sen sijaan testaa toiminnallaan Hulun käyttäjäehtosopimuksen rajoja eikä lisensoi sisältöä. Tietyssä mielessä Veohin toiminta voidaankin tulkita täysin lailliseksi, sillä sivusto ei millään tapaa muuta videoiden sisältöä ja säilyttää mm. niihin upotetut mainokset.

Veoh kertoo lisäävänsä Hulun tarjonnan TV-ohjelmille varattuun osioonsa. Valikoimaan tule mukaan 21 ohjelma Foxilta, lähes 60 NBC:ltä, neljä FX:ltä ja viisi sekä Sci-Fi Channelilta että USA Networkilta.

Veoh ei ole ollut yhteydessä Huluun, joten heillä ei myöskään ole tietoa tavasta, jolla Hulu reagoi tilanteeseen, kertoo yhtiön tiedote. "Uskomme kuitenkin, että voimme olla arvokas jakelukanava heidän laadukkaalle sisällölleen", Veohin edustaja kommentoi tiedotteessa.

Veohin edustaja kertoo myös toiminnan olevan osa sivuston strategiaa, jolla sivusto pyrkii haalimaan itselleen mahdollisimman paljon ilmaista sisältöä netistä. Materiaalin omistajat pysyvät edustajan mukaan tyytyväisenä, kunhan niiden myymät mainokset säilytetään, sillä he voivat jatkaa ansaitsemista sisällöllään.

Ainakaan Universal ei jaa Veohin näkemystä tilanteessa, sillä yhtiö haastoi Veohin oikeuteen materiaalin luvattomasta levittämisestä. Veoh oli jo sitä ennen ehtinyt haastaa Universalin oikeuteen, kun Universal oli uhannut sivustoa oikeustoimilla. Asian käsittely ei vielä ole edennyt oikeuteen.

Hulu taas kommentoi tilannetta hieman ympäripyöreillä kommenteilla. Hulu tyytyi toteamaan, ettei yhtiöllä ole tällä hetkellä jakelusopimusta Veohin kanssa. Samalla listattiin kumppanuussivustot, joissa on jo tarjolla Hulun sisältöä.

Hulu.com totesi myös kannustavansa levittämään sivuston tarjontaa, kunhan se tapahtuu sivuston käyttäjäehtosopimusta noudattaen. Hulun käyttäjäehdoissa ei kuitenkaan sallita materiaalin jakoa kaupallisiin tarkoituksiin, ja lisäksi ehdoissa kielletään materiaalin eteenpäin levittäminen. Tässä mielessä on siis hieman epäselvää, miten Veohin toiminta voidaan tulkita hyväksyttäväksi.

Veohin taustalta löytyy joukko sijoittajia ja tunnettuja nimiä, joten tekijänoikeusjärjestelmän terrorisoijaksi yritys tuskin tähtää. Mukana toiminnassa on mm. Time Warner ja Disneyn entinen johtaja Michael Eisner. Hiljattain Veoh ilmoitti tehneensä jakelusopimuksen MTV:n omistaman Viacomin kanssa. jo entuudestaan yhtiöllä on voimassa olevat sopimukset mm. CBS:n, Lions Gaten, PBS:n, National Lampoon ja Us Magazinen kanssa.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

118.1.2008 12:19

Itse en ainakaan saanut toimimaan noita videoita...onkohan tuolla samat rajoitukset kuin muissa eli vain jenkeille?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto