*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Lähes 90 prosenttia TV-talouksista omistaa digiboksin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.1.2008 15:43

Lähes 90 prosenttia TV-talouksista omistaa digiboksin Digiboksien suosiota mittaava Finnpanel on jo useiden vuosien ajan julkaissut tietoja digiboksien suosiosta suomalaiskodeissa ja Finnpanelin tammikuussa tekemän tutkimuksen mukaan 89 prosenttia suomalaisista TV-talouksista omistaa digiboksin.
Kaapeliverkon kautta TV-ohjelmia katsovien TV-talouksien osalta prosenttiluku on 78. Finnpanelin keräämien tietojen mukaan 12 prosenttia kaapelitalouksista aikoo hankkia digisovittimen ennen helmikuun loppua, jolloin analogisten TV-lähetysten pitäisi pimentyä suurimmassa osassa Suomea. Kauppiaille tämä tietää samankaltaista loppurynnistystä kuin mitä antenniverkon lähetysten loppuminen teetti.

Loput kaapelitaloudet jakaantuvat kolmeen ryhmään, joista 4 prosenttia aikoo hankkia digiboksin tämän vuoden aikana, 3 prosenttia ei ole vielä varmoja boksin hankinnasta ja loput 3 prosenttia eivät aio hankkia digiboksia lainkaan. Tämä tieto ennakoinee jälleen muutamaa tuhatta irtisanottua TV-maksua, joka ei ole iloinen uutinen Yleisradiolle.

Vaikka kaikki kotitaloudet eivät ole vielä hankkineet digisovitinta, on 44 prosentilla kotitalouksista useampi digisovitin. Finnpanelin tutkimus ei tosin kerro ovatko kaikki sovittimet aktiivisessa käytössä vai onko huonosti toimivien laitteiden tilalle hankittu uusia, jonka seurauksena vanhat sovittimet ovat jääneet nurkkiin pölyyntymään.

Finnpanel haastatteli tutkimusta varten puhelimitse noin tuhatta henkilöä ja tutkimuksen virhemarginaali on ±2-3 prosenttiyksikköä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yle Areena alkaa näkyä ulkomailla – Tämä säädös mullistaa verkkopalvelut Yle Areena alkaa näkyä ulkomailla – Tämä säädös mullistaa verkkopalvelut (21.11.2017 14:46)
Geoblokkaus on kiusannut jo liian kauan pelien pelaajia, CD-levyjen kuuntelijoita ja suoratoistopalveluiden käyttäjiä. Tämä hulluus loppuu vihdoin EU:n alueella, sillä ensi vuonna on tulossa ....
Oletko ostamassa uutta TV:tä? Varmista että siinä on tämä ominaisuus Oletko ostamassa uutta TV:tä? Varmista että siinä on tämä ominaisuus (21.11.2017 14:28)
Televisioiden tekniikka uudistuu tiuhaa tahtia, mutta pääasiassa muutokset tapahtuvat televisioiden näyttöpaneeleissa tai siihen lisätään uusia älykkäitä ominaisuuksia, kuten tuki sovelluksille. ....
Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....
Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....

Uutisarkisto