*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Lähes 90 prosenttia TV-talouksista omistaa digiboksin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.1.2008 15:43

Lähes 90 prosenttia TV-talouksista omistaa digiboksin Digiboksien suosiota mittaava Finnpanel on jo useiden vuosien ajan julkaissut tietoja digiboksien suosiosta suomalaiskodeissa ja Finnpanelin tammikuussa tekemän tutkimuksen mukaan 89 prosenttia suomalaisista TV-talouksista omistaa digiboksin.
Kaapeliverkon kautta TV-ohjelmia katsovien TV-talouksien osalta prosenttiluku on 78. Finnpanelin keräämien tietojen mukaan 12 prosenttia kaapelitalouksista aikoo hankkia digisovittimen ennen helmikuun loppua, jolloin analogisten TV-lähetysten pitäisi pimentyä suurimmassa osassa Suomea. Kauppiaille tämä tietää samankaltaista loppurynnistystä kuin mitä antenniverkon lähetysten loppuminen teetti.

Loput kaapelitaloudet jakaantuvat kolmeen ryhmään, joista 4 prosenttia aikoo hankkia digiboksin tämän vuoden aikana, 3 prosenttia ei ole vielä varmoja boksin hankinnasta ja loput 3 prosenttia eivät aio hankkia digiboksia lainkaan. Tämä tieto ennakoinee jälleen muutamaa tuhatta irtisanottua TV-maksua, joka ei ole iloinen uutinen Yleisradiolle.

Vaikka kaikki kotitaloudet eivät ole vielä hankkineet digisovitinta, on 44 prosentilla kotitalouksista useampi digisovitin. Finnpanelin tutkimus ei tosin kerro ovatko kaikki sovittimet aktiivisessa käytössä vai onko huonosti toimivien laitteiden tilalle hankittu uusia, jonka seurauksena vanhat sovittimet ovat jääneet nurkkiin pölyyntymään.

Finnpanel haastatteli tutkimusta varten puhelimitse noin tuhatta henkilöä ja tutkimuksen virhemarginaali on ±2-3 prosenttiyksikköä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Pian se on täällä – Samsung valmistautuu Galaxy S8:n julkaisuun Pian se on täällä – Samsung valmistautuu Galaxy S8:n julkaisuun (27.2.2017 12:18)
Heti Galaxy Tab S3:n ja Galaxy Bookin esittelyn jälkeen Samsung lähetti medioille kutsun 29. maaliskuuta järjestettävään lehdistötilaisuuteen. Korealaisjätin tarkoituksena on esitellä uudet ....
Tällaisia videoita Sonyn huippunopealla Motion Eye -kameralla voi kuvata Tällaisia videoita Sonyn huippunopealla Motion Eye -kameralla voi kuvata (27.2.2017 11:49)
Sonyn juuri esittelemä Xperia XZ Premium on ehkä markkinoiden edistyksellisin älypuhelin – ainakin paperilla sen tekniikka hakee vertaistaan. 4K-tasoisen HDR-näytön lisäksi puhelimesta löytyy ....
Sonyn uusi Xperia vie älypuhelimella kuvaamisen täysin uudelle tasolle Sonyn uusi Xperia vie älypuhelimella kuvaamisen täysin uudelle tasolle (27.2.2017 11:21)
Sony esitteli MWC-messujen avajaispäivänä kolme uutta Xperia-puhelinta. Kolmikon teknisesti kaikkein edistyksellisin mallin on Xperia XZ Premium, josta löytyy maailman ensimmäinen 4K-tarkkuuksinen ....
Onko Nokia 3310 ylihintainen? Toista samanlaista Nokia-puhelinta myydään edullisemmin Onko Nokia 3310 ylihintainen? Toista samanlaista Nokia-puhelinta myydään edullisemmin (27.2.2017 10:18)
Uusi Nokia 3310 on aiheuttanut paljon pöhinää niin vanhojen kuin uusien Nokia-fanien keskuudessa. Puhelin ei kuitenkaan vastannut kaikkein kovimpien nostalgikkojen odotuksia – Nokia 3310:tä ....
Nokian matopeli julkaistiin uudelleen – Näin pelaat sitä Nokian matopeli julkaistiin uudelleen – Näin pelaat sitä (27.2.2017 09:27)
Uuden Nokia 3310:n lisäksi HMD Globalilla oli jaettavana muutakin retroilu-uutisia: legendaarinen matopeliin tekee nimittäin paluun. Ennen matopeliä pystyi pelaamaan vain Nokian matkapuhelimilla, ....

Uutisarkisto