*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin suunnitelmiin ei kuulu Blu-ray-asema Xbox 360:lle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.1.2008 16:03 Kommentteja (11)

Microsoftin suunnitelmiin ei kuulu Blu-ray-asema Xbox 360:lle Aiemmin tällä viikolla Microsoftin Albert Penello väläytteli mahdollisuutta, että Microsoft voisi tuoda myyntiin Xbox 360 -pelikonsolin kanssa yhteensopivan Blu-ray-aseman, jos kuluttajat sitä haluaisivat.
Nyt Microsoft on tarkentanut Penellon lausuntoja ja uuden tiedon mukaan Microsoft ei ole tekemässä Xbox 360 -pelikonsolille Blu-ray-asemaa. Tämän ohella Microsoft korosti, että yritys on jatkossakin sitoutunut tukemaan HD DVD -formaattia Blu-rayn sijaan, vaikka HD DVD -formaatin tulevaisuus ei näytä tällä hetkellä kovin valoisalta. Microsoftin mukaan HD DVD tarjoaa edelleen edullisemman tavan kuluttajille päästä käsiksi teräväpiirtosisältöön kuin kilpaileva Blu-ray-formaatti.

Microsoft on myös aiemmin lytännyt huhut mahdollisesta Blu-ray-asemasta, mutta jos HD DVD -formaatti poistuu hiljakseen markkinoilta, on enemmän kuin todennäköistä, että myös Microsoft alkaa tukemaan Blu-ray-formaattia, jolloin Xbox 360 saisi mahdollisesti Blu-ray-aseman. Microsoft voisi myös julkaista hybridiaseman, jonka avulla kuluttajat voisivat katsella sekä Blu-ray- että HD DVD -elokuvia konsolillaan.

Lähteet:
Gizmodo
Kotaku

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

112.1.2008 16:51

Lainaus:
Microsoftin mukaan HD DVD tarjoaa edelleen edullisemman tavan kuluttajille päästä käsiksi teräväpiirtosisältöön kuin kilpaileva Blu-ray-formaatti.

Kuka tähänkin hömppään oikeasti uskoo, ei niissä kustannuksissa voi olla niin valtavia eroja, että hd-dvd:n tukeminen olisi taloudellisesti kannattavaa, kun elokuvien myyntisuhde on luokkaa 70-30 blu-rayn hyväksi.
Asiaa voisi verrata vaikkapa ulkolaiseen pikaruokaketjuun, joka kilpailuttaa hampurilaislaatikkojen ja take-away kassien tekijää säännölisesti ja hyötyy siitä saman verran kuin mitä kilpailutuksen teettäminen maksaa...

212.1.2008 16:53
RIVER2
Inactive

Olipa yllätys.. Kumma vaan kun eivät menneet Bluray puolelle kopiosuojausten perässä.

312.1.2008 17:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RIVER2:
Olipa yllätys.. Kumma vaan kun eivät menneet Bluray puolelle kopiosuojausten perässä.
M$ ei julkaise sellaista missä se tarvisi Blueray:n tuomia suojauksia.

Saisi kyllä tulla siltikin XO:lle tuo blueray asema. Kuitenkin kuluttajat sitä tahtoisivat enemmänkin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.1.2008 @ 17:02

412.1.2008 17:08

jotenki en oo yllättyny...

512.1.2008 19:05

mahtaiskohan olla vaikeeta vaihtaa blu-ray asema xbox360 oman aseman tilalle?

612.1.2008 19:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
mahtaiskohan olla vaikeeta vaihtaa blu-ray asema xbox360 oman aseman tilalle?

Fyysisesti tuo ei ole ongelma. Ongelmat tulevat siitä, että jos tuon Xbox 360:n DVD-aseman korvaa Blu-ray-asemalla, niin siihen pitäisi jonkun tehdä custom firmware, että asemalla saisi pelejä pelattua. Jos taas tarkoitus on korvata HD DVD -asema elokuvien katselussa, niin jonkun pitäisi tehdä Xbox 360:lle ohjelma, joka osaa toistaa Blu-ray-elokuvia. Kumpikaan operaatio ei ole aivan triviaali.

712.1.2008 19:33

rupesin miettimään että kun noita modpiirejä ilmestyy enemmälti niin eiköhän tuokin tule tapahtumaan melkein varmasti...

812.1.2008 20:16

Combo? any one?

912.1.2008 21:55

Tätäpä minä jo vähän pelkäsin ja aavistin tuossa aijemmin kun luin HD-DVD:n huonosta asemasta. Toivottavasti HD-DVD kaivaa itsensä pois kuopasta, tai tippuu kokonaan markkinoilta, jolloin microsoft toivottavasti tekisi blueray aseman xpoksille :D

1013.1.2008 1:45

Odottelinkin milloin joku M$ henkilöstöstä korjaa tuon uutisen. Sen verran aikuisessa vaiheessa Penello kommentin heitti.

113.1.2009 12:46
Diedxxx
Inactive

Toivottavasti tulee irroitettavana versiona, niinkuin HD-DVD-asema. Jos tulee. :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....
Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille (23.10.2016 20:36)
Selvitimme tapamme mukaisesti edeltävän kuun mielenkiintoisimmat uudet mobiilisovellukset alustoittain. Käsittelyvuorossa on Applen iPhonesta ja iPadista tuttu iOS-käyttöjärjestelmä. Syyskuun ....

Uutisarkisto