*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung hävitti puhelimensa näppäimet

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 11.1.2008 01:43 Kommentteja (12)

Samsung hävitti puhelimensa näppäimet Samsung on lisännyt matkapuhelinmallistoonsa uuden huippumallin, SGH-F490:n. Puhelimesta ei löydy numeronäppäimiä, vaan ohjaus tapahtuu Applen iPhone-puhelimen tyyliin kosketusnäytön välityksellä. Se, että SGH-F490 esiteltiin vasta CES-tapahtuman loppumisen jälkeen, ihmetytti monia ja odotetun julkistuksen arveltiinkin jo siirtyvän myöhempään ajankohtaan.
Samsungin ylpeyden etupuolta hallitsee 262 000 väriä toistava 3,2 tuuman kosketusnäyttö (240 x 432 pikseliä). Laite toimii kolmella eri taajuudella (800/1800/1900MHz) ja data siirtyy HSDPA:n avulla jopa 3,6Mbit/s. Myöskään Samsungin viiden megapikselin kamera ei kalpene muiden merkkien huippupuhelimien kameroiden rinnalla. Videokuvaa puhelimella pystyy tallentamaan 15 kuvan sekuntinopeudella QVGA-tarkkuudella (320 x 240 pikseliä). Laitteesta löytyy myös toinen kamera videoneuvotteluja varten.

Sisäistä muistia SGH-F490:ssa luvataan olevan ainoastaan 130 megatavua, mutta kapasiteettia pystyy kasvattamaan microSD-muistikorteilla. Musiikinkuuntelijat lienevät mielissään puhelimen standardikokoisesta 3,5mm stereoliittimestä ja Bluetoothin A2DP-tuesta.

Samsung SGH-F490 painaa ainoastaan 102 grammaa ja se on kooltaan 115mm x 53,5m x 11,8mm (K x L x P).

Vaikka WLAN- ja GPS-tuki loistavat poissaolollaan, on Samsungin SGH-F490 mielenkiintoinen uutuus varsinkin kosketusnäyttönsä puolesta. Kuvien perusteella yhteneväisyydet Applen iPhoneen ovat selvästi havaittavissa, mutta mitäpä sitä turhaan hyväksi havaittua muotoilua muuttamaan?

Puhelimen luvataan tulevan ensimmäisenä Euroopan markkinoille noin 500 euron verottomalla hinnalla varustettuna.


Lähteet:
Unwired View
Muropaketti

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

111.1.2008 3:41

Lainaus:
nnumeronäppäimiä,
Ihan jees, tuppaa vaan kosketusnäytöt kuluu nopeesti... Ainakin pda.ssa joskus kävi näin.

211.1.2008 7:46

Kelpuuttaisin näkönsä puolesta, mutta tuollaisissa puhelimissa jos ei wlania ole niin on se aika kummaa nykyään?

311.1.2008 8:54

Muuten ihan hyvältä näyttäis, mutta näppäimet puuttuu.

411.1.2008 9:57

Tuollaista seksikkyyttä on turha nokialta ootella.

511.1.2008 10:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opelman:
Tuollaista seksikkyyttä on turha nokialta ootella.

Ja Nokian käytön helppoutta on turha odottaa Samsungilta. Itse pidän enemmän normaaleista näppäimistä, koska näppäimen painalluksen tuntee painaessa. Ainakin tuohon menee kuulokkeet kiinni ilman adaptereja.

611.1.2008 10:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opelman:
Tuollaista seksikkyyttä on turha nokialta ootella.
http://blogit.tietokone.fi/tietojakoneesta/?p=249

Ominaisuuksiltani tuo Samsung on mielestäni hintaan nähden aika onneton. Näyttö saisi olla tuossa kokoluokassa tarkempi ja värejä se 16milj. Videokuvaukseenkin olisi voinut panostaa, että oltaisiin saatu VGA@30fps. Sen lisäksi kamerassa on led-salama ja WLAN puuttuu. Hyvänä puolena mainittakoon 3,5mm plugi ja runko ainakin näyttää metalliselta. 300€ hintaan nuo ominaisuudet sopisivat paremmin.

711.1.2008 10:34

Hei,
ei yksi puhelin kesää tee. Samnsungin kaikki mallit enempi sexy kun nokian. Itse en tykkää yhtään nokian käyttiksestä. Symbiankin kauheaa skeidaa. Vaikka taitaa suurin osa lukioista olla oulusta päin tällä palstalla. NO OTTAKAA VINKISTÄ VAARIN JA TEHKEE PAREMPIA PUHELIMIA. Ps spekseillä ei jaksa hehkuttaa kun insinöörit. Se on seksikkyys ku ratkasee.

811.1.2008 11:51

Jos haluat maksaa seksikkyydestä 500€, niin osta pois. Mutta mitä varten puhelimet ovat? Egotusta? Ja täytyykö puhelimen olla seksikäs? Ole itse, äläkä vaadi sitä puhelimelta. 500€ helposti puhelimen jolla oikeesti tekee jotain.

-bursson

911.1.2008 11:57

...olen.sokea.com...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2008 @ 11:58

1011.1.2008 14:18

Tehot on kyllä suoraan sanottuna turhan alhaisest mut kyl kelpais tommosenaki varsinkin sit jos se olis tehokkaampi. Mut hieno on kyl.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2008 @ 14:18

1111.1.2008 14:47

Lainaus:
500€ helposti puhelimen jolla oikeesti tekee jotain
Jeps tuossa se epämääräinen "jotain" on juuri se mistä maksetaan ;) ja joo juuri sen Egotuksen vuoksi.

Odotellen turhaan sitä päivää kun kuluttajat vaatisivat, että uudella puhelimella pitää pystyä puhumaan paremmin kuin edellisellä.

1211.1.2008 14:59

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opelman:
Tuollaista seksikkyyttä on turha nokialta ootella.
http://blogit.tietokone.fi/tietojakoneesta/?p=249

Ominaisuuksiltani tuo Samsung on mielestäni hintaan nähden aika onneton. Näyttö saisi olla tuossa kokoluokassa tarkempi ja värejä se 16milj. Videokuvaukseenkin olisi voinut panostaa, että oltaisiin saatu VGA@30fps. Sen lisäksi kamerassa on led-salama ja WLAN puuttuu. Hyvänä puolena mainittakoon 3,5mm plugi ja runko ainakin näyttää metalliselta. 300€ hintaan nuo ominaisuudet sopisivat paremmin.
ja puolenvuodenpäästä julkaisevat version jossa ainakin osittain on nuo ominaisuudet.
sitä kutsutaan rahastukseksi..
samoin meni esim digipokkareiden kanssa. pikseli pikseliltä vain annettiin uutta ja hintaa nostettiin vaikka ominaisuuksia ei lisätty kuin yksi tai kaksi lisää ja megapikselejä +1 entiseen verrattuna :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....
Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....
Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät (20.11.2017 17:14)
Minecraftiin piti tulla kaksikin isoa päivitystä tämän vuoden aikana, mutta niiden molempien julkaisua on jouduttu viivästyttämään syystä tai toisesta. Uusi aikataulu Super Duper Graphics- ja ....
1 kommentti
CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin (20.11.2017 16:32)
Windows-järjestelmiin pesiytyvien väliaikaistiedostojen poistoon käytetty CCleaner-ohjelmisto on muuttunut adwareksi, sillä ohjelmiston asennuksen yhteydessä käyttäjälle tyrkytetään asennettavaksi ....

Uutisarkisto