*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Napster aloittaa musiikin myymisen MP3-tiedostoina

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.1.2008 15:14

Napster aloittaa musiikin myymisen MP3-tiedostoina Yhä useammat levy-yhtiöt suostuvat musiikkinsa myymiseen DRM-vapaana ja tämä vaikuttaa internetissä toimiviin digitaalisiin musiikkikauppoihin, jotka hiljalleen luopuvat DRM-suojauksista. DRM-vapaan musiikin suuren suosion myötä myös Napster lopettaa kokonaan DRM-suojauksien käyttämisen yksittäin myytävissä kappaleissa ja albumeissa. DRM-suojaukset säilyvät kuitenkin edelleen kuukausimaksullisessa tilauspalvelussa.
Napsterin lupaa muuntaa koko valikoimansa MP3-muotoon, mutta tällä hetkellä ei ole täyttä varmuutta ovatko kaikki suuret ja pienet levy-yhtiöt Napsterin päätöksen takana vai pienentääkö Napster valikoimiaan muutoksen yhteydessä.

MP3-tiedostojen kauppaaminen alkaa keväällä ja tarkempi ajankohta paljastetaan myöhemmin. Nykyään Napster myy musiikkia WMA-tiedostoina, joissa käytetään Microsoftin DRM-suojauksia luvattoman kopioinnin estämiseen. Napsterille MP3-tiedostojen valinta tarkoittaa ainakin jollain tasolla paluuta juurilleen, sillä Napster P2P-ohjelmalla pystyi levittämään MP3-tiedostoja.

Napsterin toimitusjohtaja Chris Gorog uskoo MP3-muodossa olevan musiikin nyt saavuttavan kriittisen massan kaupallisella puolella, joka helpottaa huomattavasti kuluttajien elämää ja samalla se tasoittaa internetissä toimivien digitaalisten musiikkikauppojen välistä kilpailua. Myös kannettavia mediasoittimia valmistavien yritysten toiminta helpottuu, kun kuluttajille riittää parhaassa tapauksessa soittimen osalta pelkkä MP3-tiedostojen tukeminen.

Tällä hetkellä Napsterilla on yli 750 000 asiakasta tilauspalvelussa, mutta kuukausimaksun nostaminen kolmella dollarilla ja MP3-muodossa olevien kappaleiden myyminen saattaa tulevaisuudessa laskea näiden asiakkaiden määrää huomattavasti.

Lähteet:
MSNBC
Napster (lehdistötiedote)

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia
Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu (28.4.2017 12:34)
Apple Music -suoratoistopalvelu uudistuu jälleen tänä vuonna kun Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä esitellään uusi versio. Asia tuli ilmi Bloombergin tekemästä henkilökuva-artikkelista, ....
Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee (28.4.2017 10:15)
Pohjolaan jättimäisen akkutehtaan rakentamista suunnitteleva Northvolt-kasvuyritys on keventänyt tehtaan potentiaalisten sijoituspaikkojen listaa. Jatkoon pääsi yhteensä 10 paikkakuntaa, joista ....
2 kommenttia

Uutisarkisto