*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CES 2008: Sonyn Blu-ray-elokuviin tulee PSP-yhteensopiva versio elokuvasta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.1.2008 19:30 Kommentteja (2)

CES 2008: Sonyn Blu-ray-elokuviin tulee PSP-yhteensopiva versio elokuvasta Sonyn edustaja esitteli CES-messuilla Blu-ray interactivity -tilaisuudessa useita uusia ominaisuuksia mitä Blu-ray-elokuvat voivat tulevaisuudessa tarjota BD-Liven myötä. Yksi mahdollinen toiminto olisi soittoäänen tekeminen elokuvan ääniraidasta, jonka avulla kuluttaja voisi valita pätkän elokuvasta, joka sitten lähetettäisiin kuluttajan matkapuhelimeen soittoäänenä.
Samassa tilaisuudessa Sonyn edustaja paljasti myös, että Sony suunnittelee laittavansa tiettyihin Blu-ray-elokuviin mukaan PSP:lle sopivan version elokuvasta. Tällöin Blu-ray-elokuvan ostaja voi kopioida levyltä löytyvän elokuvatiedoston suoraan PSP-konsolille tai Memory Stick -muistikortille.

Sony esitteli tekniikkaa myös käytännössä PlayStation 3- ja PSP-pelikonsolien avulla. Sonyn johtajistoon kuuluvan David Bishopin mukaan uudistuksen avulla elokuvia voi ottaa mukaan minne vain. Sony ei kuitenkaan paljastanut tarkempia tietoja tulevista elokuvista tai niiden julkaisuaikatauluista, joten toistaiseksi kuluttajien on vain odotettava.

Vastaavaa on tapahtunut jo muutaman DVD-elokuvan kanssa, joten Sonyn idea ei ole täysin uusi. Harry Potter and the Order of the Phoenix -elokuvan (Harry Potter ja Feeniksin kilta) DVD-julkaisu osoitti kuitenkin, että jos jakelu hoidetaan DRM-suojauksien kanssa, ei elokuvan mobiiliversiosta ole juuri hyötyä kuin Windows-käyttöjärjestelmällä varustetun tietokoneen ja Microsoftin DRM-suojauksia tukevan kannettavan mediasoittimen ostajalle.

Sonyn tapauksessa on toistaiseksi epäselvää käytetäänkö kopioinnin estämiseen joitain DRM-ratkaisuja, joilla mahdollisesti rajoitetaan kopioinnin mahdollisuus ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmällä varustettuihin tietokoneisiin ja PlayStation 3 -pelikonsoleihin.

Lähteet:
Kotaku
PC World

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

18.1.2008 20:29

Lainaus:

Samassa tilaisuudessa Sonyn edustaja paljasti myös, että Sony suunnittelee laittavansa tiettyihin Blu-ray-elokuviin mukaan PSP:lle sopivan version elokuvasta. Tällöin Blu-ray-elokuvan ostaja voi kopioida levyltä löytyvän elokuvatiedoston suoraan PSP-konsolille tai Memory Stick -muistikortille.

Harvinaisen hyvä idea ja tulee sitä älytöntä tilakapasitettia käytettyä hyödyksikin. Tosin harmi, että sekin tapetaan drm:llä ja winukkaan pakottamisella. Käytän 95% windowsia muutenkin, mutta mielestäni valinta pitäisi antaa meille, jotka siitä maksavat eikä tungeta pyllystä ylös taas jotain muka-hyvää-valmista-konseptia.

edit* typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.1.2008 @ 20:30

29.1.2008 0:39
oappi
Inactive

Joo ite käytän nykyään 30% wintendoa ja 70% linuxia. Varsinki uudemman windowssit on nii raskaita etttei viitti kuluttaa cpu aikaa johonki käyttiksen pyörittämiseen jos sitä voi käyttää muuhunki.

Tollaset drm p*skat just harmittaa ku kaikkia ei sitte voi toistaa linukalla. Ellei sitte hae css kirjastoa mutta tuo nyt on varmaa vähä kyseenalaista.. On se tietysti hienoo ku maksava asiakas sitte kärsii näistä. Hd leffoja ei varmaankaan voi vielä mitenkään? Onko tosiaan näin että warettaminen on ainoa keino katsoa hd leffoja lnx ssa? On se kumma ku ei mee uudet hd leffat kaupaks joo...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nyt ne ovat täällä: Pokemon Go kolmas sukupolvi saapui! Nyt ne ovat täällä: Pokemon Go kolmas sukupolvi saapui! (8.12.2017 22:37)
Vuoden 2016 kesällä julkaistu Pokemon Go on onnistunut pitämään kymmenet miljoonat ihmiset kävelemässä pitkin maita ja mantuja jo puolentoista vuoden ajan. Pelin kehittäjä Niantic on aktiivisesti ....
Elon Musk vahvisti – Aikoo kehittää oman piirin itsestään ajaviin autoihin Elon Musk vahvisti – Aikoo kehittää oman piirin itsestään ajaviin autoihin (8.12.2017 15:57)
Elon Musk paljasti torstaina pidetyssä yksityistilaisuudessa, että Tesla kehittää parhaillaan omaa tekoälylaskentaan suunniteltua piiriä, jolla voitaisiin suorittaa itsestään ajavan auton edellyttämät ....
1 kommentti
Nämä olivat vuoden 2017 ladatuimmat ohjelmat Suomen App Storessa Nämä olivat vuoden 2017 ladatuimmat ohjelmat Suomen App Storessa (8.12.2017 15:22)
Kuluvan vuoden päättymistä kunnioittaakseen Apple on julkaissut listat tämän vuoden suosituimmista sovelluksista ja mobiilipeleistä. Suomen App Storessa suureen suosioon nousivat pikaviestisovellukset, ....
Apple panostaa vihdoin iPhonen akkuihin? Luvassa korotus kapasiteettiin Apple panostaa vihdoin iPhonen akkuihin? Luvassa korotus kapasiteettiin (8.12.2017 13:21)
Koolla on väliä, mitä tulee älypuhelimien akkuihin. Uutta iPhonea havitteleville onkin luvassa iloisia uutisia, sillä KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo ounastelee uusimmassa raportissaan ....
Windows 10:n ensi vuoden päivityksestä tihkuu tietoja Windows 10:n ensi vuoden päivityksestä tihkuu tietoja (8.12.2017 11:10)
Windows 10:lle ensi vuoden huhtikuussa julkaistava Redstone 4 -ohjelmistopäivitys tulee sisältämään parannetun virranhallinnan ja tuen eSIM-teknologialle. Ajatuksena on kehittää käyttöjärjestelmää ....

Uutisarkisto