*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CES 2008: Sonylta alle 200 dollarin Blu-ray-asema

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 8.1.2008 10:41 Kommentteja (5)

CES 2008: Sonylta alle 200 dollarin Blu-ray-asema Sony on julkaissut uuden pöytätietokoneisiin tarkoitetun lukevan Blu-ray-aseman. BDU-X10S-mallinimeä kantava sisäinen asema anastaa Sonyn halvimman Blu-ray-soittimen tittelin aggressiivisella hinnoittelullaan - BD-ROM-asema maksaa Yhdysvalloissa vain hieman alle 200 dollaria.
BDU-X10S-aseman mukana toimitetaan CyberLink PowerDVD BD Edition -ohjelmisto, jonka avulla onnistuu Blu-ray- ja DVD-elokuvien toisto Windows Vista- tai Windows XP -käyttöjärjestelmissä. Blu-ray-levyjä aseman luvataan lukevan kaksinkertaisella nopeudella, DVD-levyjä kahdeksankertaisella nopeudella ja CD-levyjä 24-kertaisella nopeudella. Asema käyttää SATA-liitäntää (Serial ATA).

Sony mainitsee elokuvien toistoon yltävän tietokoneen minimivaatimukseksi 512 megatavua muistia (suosituksena yksi gigatavu) ja Intel Pentium D 3,4GHz -prosessorin.

Vaikka edullisia, tietokoneen 5,25 tuuman laitepaikkaan asennettavia, soittimia on ilmestynyt ennenkin, lisännee Sonyn uusi asema muiden laitevalmistajien paineita tarkistaa Blu-ray-asemiensa hinnoittelua.

"PC-pohjaiset DVD-asemat auttoivat DVD-tekniikan yleistymistä lähinnä siksi, koska tietokoneen avulla päästiin nauttimaan uudesta teknologiasta kaikista halvimmalla. Odotamme 200 dollarin hintaluokkaan sijoittuvien BD-ROM-asemien tekevän saman Blu-ray-elokuville", kertoo IDC:n tutkimusjohtaja Wolfgang Schlichting.

Soitin on saatavilla Sonyn verkkokaupasta yhden vuoden takuulla hintaan 199,99 dollaria. Kahden vuoden takuu nostaa hintaa 19,99 dollaria ja kolmen vuoden takuu 29,99 dollaria.


Lisätietoa laitteesta.
Lähteet:
Sony
Reuters

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

18.1.2008 11:01

Please, Sanokaa nyt, että se on vielä liian kallis niinku aina.

28.1.2008 11:10

No ei se olisikaan mikään sikakallis, jos sen saisi tuolla hinnalla (n. 135EUR) suomessa, mutta kah kummaa, kun tänne euroopan puolelle tullaan, niin hups, tuosta vaan 200 dollaria muuttuu 200 euroksi.
Eli kallis on.

38.1.2008 17:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
No ei se olisikaan mikään sikakallis, jos sen saisi tuolla hinnalla (n. 135EUR) suomessa, mutta kah kummaa, kun tänne euroopan puolelle tullaan, niin hups, tuosta vaan 200 dollaria muuttuu 200 euroksi.
Eli kallis on.
Veikkaan, että tulee 249e/299e. Ei se silti kallis ole, vois piruuttaan ostaa. Ei kylläkään kulje vielä digitaalista ääntä koneelta vahvistimeen, eli uusi äänikortti pitäisi hankkia...

48.1.2008 18:01

Eikö sonyn kaupasta saa tilattua suomeen?
Ja miksi siitä pitäisi maksaa 300e suomessa jos sen jossain vaiheessa saa ostettua amazonista kumminkin...esim monen himoitsema 8800gt näytönohjain on suomessa ihan loppu mutta amazonissa sitä myydään $230 mikä on euroissa reilusti alle 200 toisin kuin suomessa missä hinta on juuri ja juuri alle 300e...
Tänne rapakkoon raahaminen maksaa niin paljon että ei ole mitään järkeä ostaa suomesta mitään!

514.1.2008 23:19

200€, jos maksaa ja toimii linuxissa, niin vois melkein jo harkita.. joutuis kyllä ton about 6kk vanhan näytön varmaan päivittään vielä vähän isompaan.. ehkä audio-puoltakin vois vähän mietiskellä.. leffatarjonta ei kyllä taida ainakaan suomalaisissa videovuokraamoissa ihan päätä huimata, mutta kai sekin sieltä kohta tulee..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto