*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonykin aloittamassa DRM-vapaan musiikin myymisen?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.1.2008 00:15 Kommentteja (1)

Sonykin aloittamassa DRM-vapaan musiikin myymisen? Viime viikolla Warner Music Group aloitti DRM-vapaan musiikin kauppaamisen Amazonin digitaalisessa musiikkikaupassa, jonka myötä Sony BMG:stä tuli ainoa suuri levy-yhtiö, joka ei myy musiikkiaan internetissä DRM-vapaana.
BusinessWeek-lehden mukaan tähänkin asiaan on tulossa muutos. BusinessWeekin tietojen mukaan Sony BMG tiedottaa asiasta tarkemmin lähiviikkoina, mutta tämän hetkisten tietojen valossa levy-yhtiön ensimmäinen DRM-vapaa artisti olisi Justin Timberlake, joka on mukana helmikuussa alkavassa Pepsin ja Amazonin yhteistyössä, jossa Pepsin virvoitusjuomapullojen korkkeja keräävät kuluttajat voivat ladata ilmaiseksi musiikkia Amazonin musiikkikaupasta.

BusinessWeek oli saanut tietonsa Sony BMG:n työntekijältä, joka kertoi levy-yhtiön jo jakelevan DRM-vapaata musiikkia. Työntekijän mukaan Sony BMG on jaellut viimeisen puolen vuoden ajan kokeilumielessä tiettyjen hiukan tuntemattomampien artistien musiikkia DRM-vapaana. Tällä tavoin levy-yhtiö on saanut jo ainakin yhden menestystarinan, mutta tarkempia tietoja artistin nimestä tai menestyksestä ei ole paljastettu.

Sonyn mahdollisen muutoksen myötä DRM-suojauksia käyttävät musiikkikaupat saattavat menettää asiakkaitaan ja mahdollisesti kaupat joutuvat aloittamaan DRM-vapaan musiikin kauppaamisen, mutta DRM-suojauksia tullaan silti käyttämään myös jatkossakin, sillä kohtalaisesti suosiota keränneet kuukausimaksulliset musiikkipalvelut jatkanevat DRM-suojauksien käyttöä jatkossakin.

Lähteet:
BusinessWeek
Tietokone

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

15.1.2008 2:04

Lainaus:
Sonykin aloittamassa DRM-vapaan musiikin myymisen?
Lainaus:
BusinessWeek-lehden mukaan tähänkin asiaan on tulossa muutos. BusinessWeekin tietojen mukaan Sony BMG tiedottaa asiasta tarkemmin lähiviikkoina,
No mikähän näitä,Musiikin myyjiä nyt alkoi jomottaan, ja mistä?Kun näin ollaan kääntymässä?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
3 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto