*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Motorolalta DVB-H-soitin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 4.1.2008 12:27 Kommentteja (3)

Motorolalta DVB-H-soitin Motorola on tuomassa markkinoille kannettavaa mediasoitinta, joka toistaa myös DVB-H-lähetyksiä. Reutersin mukaan yritys aikoo esitellä soitintaan ensi viikolla alkavilla CES-messuilla (Consumer Electronics Show) Las Vegasissa.
TV DH01 -tuotenimeä kantavan laitteen luvataan olevan pienikokoinen. Näytön koko on 4,3 tuumaa ja käyttöaikaa ladattavalle Li-ion-akulle luvataan videotoistossa noin neljä tuntia. Erikoisuutena mediasoittimessa on mahdollisuus katsella DVB-H-mobiilitelevisiolähetyksiä, jotka ovat käytössä Suomessakin.

Televisiotoiston lisäksi lähetyksiä voi tallentaa myös muistikortille. Muistikortilta voi katsella lisäksi tallennettuja videoita ja kuunnella musiikkia. Motorolan mukaan 256 megatavun kokoiselle SD-muistikortille voi tallentaa 90 minuuttia televisiolähetyksiä.

Motorolan uutuussoitin lienee suunniteltu lähinnä Euroopan markkinoille, koska muualla DVB-H-standardi ei ole tiettävästi lyömässä itseään ainakaan vielä läpi. Vaikka DVB-H on kohdannut vastarintaa Euroopassakin, kaavaillaan siitä silti yleistä standardia mobiilitelevisiolähetysten välittämiselle.

TV DH01 -mediasoittimelle ei ole vielä julkaistu hintatietoja eikä myyntiajankohtaa. Joidenkin lähteiden mukaan laitetta odotettaisiin kuitenkin markkinoille jo mahdollisesti tammikuun aikana. Ennakkotietojen mukaan laitteesta löytyy myös langaton internet-yhteys.

DVB-H:n verkkosivuilla voi tarkastella tämänhetkistä mobiiliverkkojen suosiotilannetta eri maissa.
Lähteet:
Reuters
ITworld.com
BetaNews

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.1.2008 16:13

Lainaus:
käyttöaikaa ladattavalle Li-ion-akulle luvataan videotoistossa noin neljä tuntia
Heti hävisi kiinnostus.

25.1.2008 0:28

eikö sitä akku kestoa voisi parantaa ennenkuin aletaan kehittelemään uusia tekniikoita.

Optimoisimella parantaa puhelinten akku kestoa.

35.1.2008 5:19

Lainaus:
Lainaus:
käyttöaikaa ladattavalle Li-ion-akulle luvataan videotoistossa noin neljä tuntia
Heti hävisi kiinnostus.

Älä siihen akkuun niin paljon perusta,vaan enemmänkin siihen miten tätä vietäisiin eteenpäin jotta tämä ei kaadu heti ensi askeleelle,ilman että joku saisi nokkiinsa karkeasti."lue"Nokia eritoten quote]Euroopan komission suunnitelmat DVB-H-tekniikan pakolliseksi asettamisesta on suututtanut osan jäsenmaista. Ainakin Britannia, Saksa, Espanja ja Hollanti vastustavat ainoastaan Nokian kehittelemän tekniikan pakollistamista. Suomi ja Ranska ovat sen sijaan teknologian pakollistamisen kannalla.
Mitä helvettiä sen EU:n pitää sekaantua siihen kuka tekee mitäkin tässä asiassa pitäis vaan leukansa kiinni ja toivottaisi Motorolan tervetulleeksi tähän Nokian system beginning
Lainaus:
Motorolan uutuussoitin lienee suunniteltu lähinnä Euroopan markkinoille, koska muualla DVB-H-standardi ei ole tiettävästi lyömässä itseään ainakaan vielä läpi.Kiitos EU:n Vaikka DVB-H on kohdannut vastarintaa Euroopassakin, kaavaillaan siitä silti yleistä standardia mobiilitelevisiolähetysten välittämiselle.
Nyt on jo maku ihan eri.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google järkevöittää musiikkipalveluitaan – Yhdistää kaksi yhdeksi uudeksi Google järkevöittää musiikkipalveluitaan – Yhdistää kaksi yhdeksi uudeksi (28.7.2017 12:30)
Googlen strategia musiikkipalveluiden osalta on ollut vähintäänkin hämmentävä, sillä nettijätti on yrittänyt kahmia markkinoita monella kärjellä. Toisaalta Google Play Musicin kautta ja toisaalta ....
Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä (28.7.2017 11:05)
Androidin perustaneella Andy Rubinilla tuntuisi olevan täysi työ pitää uuden Essential-kasvuyrityksen rivit kunnossa. Yhtiöstä on jo lähtenyt muutama keskeinen johtaja ja nyt Google on napannut ....
Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä (28.7.2017 10:07)
Älypuhelimien ja suoratoistopalveluiden myötä kuluttajilla on ollut melko vähän syitä ostaa MP3-soittimia, minkä takia iPodien myyntikin on kuihtunut vuosi vuodelta pienemmäksi. Applen tavoitteena ....
Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla (28.7.2017 08:31)
Tällä hetkellä näyttäisi olevan melkolailla selvää, että tekoälyssä ja neuroverkoissa on laskennan tulevaisuus. Ainakin Kiinassa aiotaan olla tällä saralla maailman ykkösiä. Rautatason ratkaisuja ....
HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....

Uutisarkisto