*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Motorolalta DVB-H-soitin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 4.1.2008 12:27 Kommentteja (3)

Motorolalta DVB-H-soitin Motorola on tuomassa markkinoille kannettavaa mediasoitinta, joka toistaa myös DVB-H-lähetyksiä. Reutersin mukaan yritys aikoo esitellä soitintaan ensi viikolla alkavilla CES-messuilla (Consumer Electronics Show) Las Vegasissa.
TV DH01 -tuotenimeä kantavan laitteen luvataan olevan pienikokoinen. Näytön koko on 4,3 tuumaa ja käyttöaikaa ladattavalle Li-ion-akulle luvataan videotoistossa noin neljä tuntia. Erikoisuutena mediasoittimessa on mahdollisuus katsella DVB-H-mobiilitelevisiolähetyksiä, jotka ovat käytössä Suomessakin.

Televisiotoiston lisäksi lähetyksiä voi tallentaa myös muistikortille. Muistikortilta voi katsella lisäksi tallennettuja videoita ja kuunnella musiikkia. Motorolan mukaan 256 megatavun kokoiselle SD-muistikortille voi tallentaa 90 minuuttia televisiolähetyksiä.

Motorolan uutuussoitin lienee suunniteltu lähinnä Euroopan markkinoille, koska muualla DVB-H-standardi ei ole tiettävästi lyömässä itseään ainakaan vielä läpi. Vaikka DVB-H on kohdannut vastarintaa Euroopassakin, kaavaillaan siitä silti yleistä standardia mobiilitelevisiolähetysten välittämiselle.

TV DH01 -mediasoittimelle ei ole vielä julkaistu hintatietoja eikä myyntiajankohtaa. Joidenkin lähteiden mukaan laitetta odotettaisiin kuitenkin markkinoille jo mahdollisesti tammikuun aikana. Ennakkotietojen mukaan laitteesta löytyy myös langaton internet-yhteys.

DVB-H:n verkkosivuilla voi tarkastella tämänhetkistä mobiiliverkkojen suosiotilannetta eri maissa.
Lähteet:
Reuters
ITworld.com
BetaNews

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.1.2008 16:13

Lainaus:
käyttöaikaa ladattavalle Li-ion-akulle luvataan videotoistossa noin neljä tuntia
Heti hävisi kiinnostus.

25.1.2008 0:28

eikö sitä akku kestoa voisi parantaa ennenkuin aletaan kehittelemään uusia tekniikoita.

Optimoisimella parantaa puhelinten akku kestoa.

35.1.2008 5:19

Lainaus:
Lainaus:
käyttöaikaa ladattavalle Li-ion-akulle luvataan videotoistossa noin neljä tuntia
Heti hävisi kiinnostus.

Älä siihen akkuun niin paljon perusta,vaan enemmänkin siihen miten tätä vietäisiin eteenpäin jotta tämä ei kaadu heti ensi askeleelle,ilman että joku saisi nokkiinsa karkeasti."lue"Nokia eritoten quote]Euroopan komission suunnitelmat DVB-H-tekniikan pakolliseksi asettamisesta on suututtanut osan jäsenmaista. Ainakin Britannia, Saksa, Espanja ja Hollanti vastustavat ainoastaan Nokian kehittelemän tekniikan pakollistamista. Suomi ja Ranska ovat sen sijaan teknologian pakollistamisen kannalla.
Mitä helvettiä sen EU:n pitää sekaantua siihen kuka tekee mitäkin tässä asiassa pitäis vaan leukansa kiinni ja toivottaisi Motorolan tervetulleeksi tähän Nokian system beginning
Lainaus:
Motorolan uutuussoitin lienee suunniteltu lähinnä Euroopan markkinoille, koska muualla DVB-H-standardi ei ole tiettävästi lyömässä itseään ainakaan vielä läpi.Kiitos EU:n Vaikka DVB-H on kohdannut vastarintaa Euroopassakin, kaavaillaan siitä silti yleistä standardia mobiilitelevisiolähetysten välittämiselle.
Nyt on jo maku ihan eri.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto