*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Motorolalta DVB-H-soitin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 4.1.2008 12:27 Kommentteja (3)

Motorolalta DVB-H-soitin Motorola on tuomassa markkinoille kannettavaa mediasoitinta, joka toistaa myös DVB-H-lähetyksiä. Reutersin mukaan yritys aikoo esitellä soitintaan ensi viikolla alkavilla CES-messuilla (Consumer Electronics Show) Las Vegasissa.
TV DH01 -tuotenimeä kantavan laitteen luvataan olevan pienikokoinen. Näytön koko on 4,3 tuumaa ja käyttöaikaa ladattavalle Li-ion-akulle luvataan videotoistossa noin neljä tuntia. Erikoisuutena mediasoittimessa on mahdollisuus katsella DVB-H-mobiilitelevisiolähetyksiä, jotka ovat käytössä Suomessakin.

Televisiotoiston lisäksi lähetyksiä voi tallentaa myös muistikortille. Muistikortilta voi katsella lisäksi tallennettuja videoita ja kuunnella musiikkia. Motorolan mukaan 256 megatavun kokoiselle SD-muistikortille voi tallentaa 90 minuuttia televisiolähetyksiä.

Motorolan uutuussoitin lienee suunniteltu lähinnä Euroopan markkinoille, koska muualla DVB-H-standardi ei ole tiettävästi lyömässä itseään ainakaan vielä läpi. Vaikka DVB-H on kohdannut vastarintaa Euroopassakin, kaavaillaan siitä silti yleistä standardia mobiilitelevisiolähetysten välittämiselle.

TV DH01 -mediasoittimelle ei ole vielä julkaistu hintatietoja eikä myyntiajankohtaa. Joidenkin lähteiden mukaan laitetta odotettaisiin kuitenkin markkinoille jo mahdollisesti tammikuun aikana. Ennakkotietojen mukaan laitteesta löytyy myös langaton internet-yhteys.

DVB-H:n verkkosivuilla voi tarkastella tämänhetkistä mobiiliverkkojen suosiotilannetta eri maissa.
Lähteet:
Reuters
ITworld.com
BetaNews

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.1.2008 16:13

Lainaus:
käyttöaikaa ladattavalle Li-ion-akulle luvataan videotoistossa noin neljä tuntia
Heti hävisi kiinnostus.

25.1.2008 0:28

eikö sitä akku kestoa voisi parantaa ennenkuin aletaan kehittelemään uusia tekniikoita.

Optimoisimella parantaa puhelinten akku kestoa.

35.1.2008 5:19

Lainaus:
Lainaus:
käyttöaikaa ladattavalle Li-ion-akulle luvataan videotoistossa noin neljä tuntia
Heti hävisi kiinnostus.

Älä siihen akkuun niin paljon perusta,vaan enemmänkin siihen miten tätä vietäisiin eteenpäin jotta tämä ei kaadu heti ensi askeleelle,ilman että joku saisi nokkiinsa karkeasti."lue"Nokia eritoten quote]Euroopan komission suunnitelmat DVB-H-tekniikan pakolliseksi asettamisesta on suututtanut osan jäsenmaista. Ainakin Britannia, Saksa, Espanja ja Hollanti vastustavat ainoastaan Nokian kehittelemän tekniikan pakollistamista. Suomi ja Ranska ovat sen sijaan teknologian pakollistamisen kannalla.
Mitä helvettiä sen EU:n pitää sekaantua siihen kuka tekee mitäkin tässä asiassa pitäis vaan leukansa kiinni ja toivottaisi Motorolan tervetulleeksi tähän Nokian system beginning
Lainaus:
Motorolan uutuussoitin lienee suunniteltu lähinnä Euroopan markkinoille, koska muualla DVB-H-standardi ei ole tiettävästi lyömässä itseään ainakaan vielä läpi.Kiitos EU:n Vaikka DVB-H on kohdannut vastarintaa Euroopassakin, kaavaillaan siitä silti yleistä standardia mobiilitelevisiolähetysten välittämiselle.
Nyt on jo maku ihan eri.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflixille tulossa uusi Marvel-sarja – traileri julkaistiin Netflixille tulossa uusi Marvel-sarja – traileri julkaistiin (21.9.2017 21:43)
Netflix julkaisi trailerin tulevasta The Punisher -sarjasta. Frank Castlea eli Punisheria esittää Jon Bernthal (mm. The Walking Dead, The Wolf of Wall Street ja Sicario). Hahmosta saatiin ....
Ensi kuun Netflix-tarjonnassa: Stranger Things 2 ja komediaa Ben Stilleriltä ja Adam Sandleriltä Ensi kuun Netflix-tarjonnassa: Stranger Things 2 ja komediaa Ben Stilleriltä ja Adam Sandleriltä (21.9.2017 19:16)
Kuten tavallista, niin ensi kuussakin Netflixiin saapuu jälleen maittavasti yhtiön omaa tuotantoa. Tähän lukeutuu niin elokuvia, standup-esiintymisiä kuin tietysti sarjojakin. Kenties odotetuin ....
Huaweilta tulossa ensimmäinen reunuksettomalla näytöllä varustettu älypuhelin, kuva vuoti Huaweilta tulossa ensimmäinen "reunuksettomalla" näytöllä varustettu älypuhelin, kuva vuoti (21.9.2017 18:17)
Huaweilta odotetaan muutaman viikon päästä uutta Mate-sarjan huippupuhelinta, mutta yhtiöllä saattaa olla pian tarjolla myös uusi, tämän vuoden trendinäytöllä varustettu malli. Mate 10:n ....
1 kommentti
Uudesta Apple Watchista löytyi jo bugi – Ei suostu liittymään LTE-verkkoon Uudesta Apple Watchista löytyi jo bugi – Ei suostu liittymään LTE-verkkoon (21.9.2017 11:54)
Applen reilu viikko sitten esittelemä kolmannen sukupolven Apple Watch -älykello on saapunut yhdysvaltalaisten medioiden arvosteltavaksi ja uudeste LTE-yhteyksillä varustetusta mallista löytyi ....
1 kommentti
Minecraftille iso päivitys – Better Together on nyt saatavilla Minecraftille iso päivitys – Better Together on nyt saatavilla (21.9.2017 10:48)
Microsoft on ottanut käyttöön Minecraftille kehitetyn Better Together -päivityksen, joka parantaa eri alustoille tuotettujen peliversioiden yhteistoimintaa. Pelin yhtenäistämisen lisäksi Microsoft ....

Uutisarkisto