*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LG.Philipsiltä uusia mullistavia näyttöjä

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 1.1.2008 16:34 Kommentteja (11)

LG.Philipsiltä uusia mullistavia näyttöjä LG.Philips on tuomassa näytille viikon kuluttua alkaville CES-messuille ison liudan mullistavia LCD-näyttöjä. Valikoimaan kuuluu muun muassa useita samanaikaisia kosketuksia rekisteröiviä kosketustelevisioita, eri kulmista katsottaessa eri kuvia näyttäviä televisioita sekä kaksipuolisia näyttöjä.
84-tuumainen interaktiivinen näyttö, joka rekisteröi useita samanaikaisia kosketuksia, on koottu neljästä 42-tuumaisesta paneelista, joiden väliin jää ainoastaan 15mm informaatioton tila. 84 tuuman kosketusnäytön tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä, sitä voi katsella mistä kulmasta tahansa ja kirkkauttakin löytyy uskomattomat 500 kandelaa yhtä neliömetriä kohden. Käyttökohteena lienevät erityisesti yleiset tilat, kuten ostoskeskukset.

52-tuumainen useita kosketuksia rekisteröivä näyttö on tarkoitettu niin ikään yleisiin tiloihin. Kyseinen näyttö on tällä hetkellä kooltaan suurin niin sormikosketuksia kuin tarkempaa kirjoitustakin rekisteröivä kosketusnäyttö. Uuden teknologian ansiosta käyttäjä voi käyttää kuvan ohjaamiseen kahta kättä. Näyttö on tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä.

47-tuumaisen Triple View -näytön kehutaan olevan maailman suurin ja tarkimman resoluution omaava kolmea eri kuvaa näyttävä LCD-näyttö. Resoluutiota näytöltä löytyy 1920 x 1080 pikseliä ja kirkkautta 250 kandelaa neliömetriä kohden. Värejä se toistaa 1,07 miljardia. Kolme kuvaa samaan aikaan on mahdollista toteuttaa tekniikalla, jossa jokainen kuva jaetaan näkyväksi vain tietystä kulmasta katsottaessa. Mikäli katsoja seisoo suoraan näytön edessä, näkyy hänelle eri kuva kuin kahdelle reunoilla seisovalle henkilölle.

LG.Philips esitteli myös kaksipuolista 47-tuumaista LCD-näyttöä, jossa molemmat peneelit hyödyntävät samaa taustavalaistusta. Se, että näyttö on ainoastaan 70 millimetriä paksu, tekee siitä 30 prosenttia tähän mennessä ohuimpia kaksipuolisia näyttöjä ohuemman. 500 cd/m2 -kirkkauslukemat tekevät näytöstä kaksipuolisuudestaan huolimatta vertailukelpoisen yksipuolisiin näyttöihin nähden.

Viimeinen näyttöuutuus on 42-tuumainen, ulkokäyttöön suunniteltu LCD-näyttö, joka on varustettu ällistyttävällä 1 500 cd/m2 kirkkaudella. Kirkkaan näytön kerrotaan nostavan ulkotiloissa tapahtuvan informoinnin uudelle tasolle, koska enää ruutua ei tarvitse tihrustaa kirkkaassa auringonvalossa. Uusi heijastamaton pinnoite takaa näkyvyyden jokaisessa säätilassa.

Vaikka kyseisiä näyttöjä ei luultavasti tulla näkemään kuluttajamarkkinoilla vielä hetkeen, tuovat ne hyviä parannuksia yleisten tilojen informointiratkaisuihin. Julkiset tilat ovatkin luultavasti ensimmäisiä paikkoja, joissa uusia innovatiivisia ratkaisuja hyödyntäviin näyttöihin voi törmätä.
Lähteet:
Techshout
E-Gear

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

11.1.2008 17:42

olishan toi huuten mukava mutta ku se ei mahdu minnee.

21.1.2008 18:28

Kaikki haluaa telkkarin, jonka ruutuun tulee rähmäisiä sormenjälkiä.

31.1.2008 18:42

TV:stä viis, kunhan tuo tyttö lähtisi mukaan ^_^

41.1.2008 19:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nervuli:
TV:stä viis, kunhan tuo tyttö lähtisi mukaan ^_^

Jep.

51.1.2008 19:02

Pohjois-Koreaako siellä hiplataan (:

61.1.2008 19:21

Jees tyttö, mut en sanois et noi näytöt on kovin mullistavia :D

71.1.2008 19:25

Ihan kivoja, niinkuin Ferraritkin. Mutta eri kysymys on että kellä on varaa noihin. Veikkaan että ei kovin halvalla lähde ainakaan lähiaikoina.

81.1.2008 19:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nervuli:
TV:stä viis, kunhan tuo tyttö lähtisi mukaan

Eri kuvakulmasta sillä on karvahattu ja kaninnahkaturkki. Kolmannesta kuvakulmasta taas ...

92.1.2008 23:55

Niin, ja sekä etu- että takapuoli on yhtä valovoimaisia! xD

Mitä maailma olisi ilman kaksipuolisuutta...*köh* mielisyyttä...puolisuutta...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Ihan kivoja, niinkuin Ferraritkin. Mutta eri kysymys on että kellä on varaa noihin. Veikkaan että ei kovin halvalla lähde ainakaan lähiaikoina.
Naiset kyl vanhenee lähes yhtä nopeesti kuin tekniikka, joten jos vastaavan sais ilmasiks vaik pari kymmentä vuotta vanhentuneena, niin vois jäädä ottamatta...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.1.2008 @ 00:07

103.1.2008 0:03

Niin, ja mitä näyttöihin tulee, niin on se vaan hyvä juttu, että niitäkin voi nykyisin jo kosketella ja vieläpä eri paikkoihin yhtä aikaa. Veikkaan, että poketeollisuus tulee kokemaan suuria muutoksia lähitulevaisuudessa...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.1.2008 @ 00:13

113.1.2008 19:37

http://uk.youtube.com/watch?v=Jd3-eiid-Uw

Kuinkas moni on nähnyt tämmöistä? Ei me mitään 3d näyttöjä kaivata/tarvita. Tuon tekniikan voisi soveltaa peleihin helpoisti halvalla ja se toimisi kaikilla, kunhan halvan ir-kameran ja pääsensorin hankkisi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto