*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Warner sittenkin Blu-rayn leipiin?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 11.12.2007 07:55 Kommentteja (7)

Warner sittenkin Blu-rayn leipiin? Business Week -lehden julkaiseman artikkelin mukaan Warner Bros on sittenkin lopettamassa HD DVD -teräväpiirtolevyformaatin tukemisen mahdollisesti jo ensi kuussa järjestettävillä CES 2008 -messuilla.
Väite kuulostaa hieman oudolta, sillä hieman yli kuukausi sitten Warner kertoi huhujen Blu-rayn leiriin siirtymisestä olevan täysin perättömiä. "Voin kertoa teille, että Warnerin linjaus ei ole muuttunut, ja tiedän, että Dan ei tarkoittanut antaa ymmärtää toisin. Tuemme molempia formaatteja, eikä meillä ole mitään aikomuksia muuttaa politiikkaamme asian suhteen", Jim Noonan Warnerilta kertoi tällöin.

"Huhu kertoo, että Warner on tulossa pian mukaan", kertoi lehdelle Lionsgate-studion varapuhemies Michael Burns. "Mikäli näin käy, siirtyminen tekee HD DVD:n taistelussa mukana pysymisen erittäin vaikeaksi."

Mikäli elokuvayhtiö siirtyy täysin Blu-rayn leipiin, teräväpiirtoformaatti tulisi hallitsemaan markkinoita noin 70 prosentin markkinaosuudella.

Lehden artikkelissa mainitaan kuitenkin myös se tosiseikka, että mikäli Warner kallistuukin HD DVD:n leiriin päin, jakaisi tämä markkinat sellaiseen tilanteeseen, joka ei ole ainakaan kuluttajien kannalta paras mahdollinen. Kahden formaatin tasavertainen taistelu voisi heidän mukaansa tuoda mukanaan hämmennyksen, jossa kuluttajat eivät enää tiedä, mitä kannattaa ostaa. Tämä voisi vaikeuttaa kokonaan uusiin teräväpiirtoelokuvaformaatteihin siirtymistä.


Lähteet:
Business Week
Pocket-lint.co.uk

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

111.12.2007 8:30

Soudetaan, huovataan....bisnes puolisesti ajateltuna olisi tyhmää jäädä ns kelkasta pois, koska se blue-ray tuo kanssa cash:ia yhtiön kassaan, toisaalta taas ei koska kustannukset saattavat olla +- 0.


Näin kuluttajan kannalta on hyvä jos molempia saisi, mutta tuollainen epämääräinen jahkaaminen ei taas oikein luottamusta herätä, jos päätetään pysyä hd-dvd:llä niin pysyttäisiin kanssa eikä ihmeteltäisi.

211.12.2007 10:42

Yes. Toivottavasti siirtyy. Pääsee ostamaan niitä laitteita vihdoinkin. Nyt ei vielä uskalla.

311.12.2007 14:35

toivottavasti ei siirry ja saadan pian uusia soittimia uusilla formaateilla. Johan nuo kaksi ovat olleet tarpeeksi ihmisten mieliä turmelemassa. Uudet levyt voisivat olla 200 gb kappale ja saisi ultra hd:na ohjaajan serkun kaiman haastattelut mahtumaan mukaan.

411.12.2007 17:04

Blu-rayin leipiin vaan, niin PS3:sta on hyötyä elokuvien katselemisessakin, ja ei tarvitse sitten vähään aikaan ostaa minkään laista vempelettä.

511.12.2007 20:11

Sinänsä hyvä jos siirtyisi, saattaisi tämäkin sota saada päätöksensä joskus. Kuluttajan kannalta tilanne on nyt huono, ei tiedä kumpaako formaattia sitä nyt alkaisi käyttämään kun 1000 ekun vehkeet saattaa olla piankin kaatiskamaa.. Tähän nyt vielä joku kolmas soosaamaan niin soppa on valmis, kuka lusikoi ja monellako eurolla?
Blu-Raylla varmaan enemmän käyttäjiä PS3:sen johdosta, joten HD-DVD sais kuihtua pois. Laitteita tulis enemmän, paremmin ja halvemmin. Ja niitä uskaltais porukka kantaa kotiinkin.

612.12.2007 5:38

Bluräi ja hoodee on niin 2oo7 nyt pitää jo vaatia parempaa.

Siinä vaiheessa kun nämä ovat edes tasoissa wanhan kunnon dvd:n kanssa niin eiköhän sitä ole jo uudet formaatit 'kisaamassa'

713.12.2007 2:13

Toivottavasti ei siirry BluRay-ekslusiiviseksi. Se olisi kuluttajien kannalta suuri tappio.

BluRay on pääpiirteittäin erittäin kuluttajaa loukkaava ja aliarvioiva, jos sitä vertaa HD DVD:hen.

BluRayssä on vahvemmat ja koko ajan kehittyvät kopioinninestojärjestelmät, jotka ovat jo useasti saaneet aikaan sen, että ostettu levy ei olekaan toiminut soittimella ennen kuin soittimen firmware on päivitetty... puhumattakaan siitä, että 30 euroa maksava lapsillesi joululahjaksi ostettu levy menee käyttökelvottomaksi, kun lapset siihen kerran pääsevät käsiksi ja naarmuttamaan; varmuuskopiota et ole voinut kopiosuojauksen takia ottamaan.
BluRayssä käytetään vieläkin antiikkista aluekoodausta, joten jenkkilästä ostamasi levy ei välttämättä toimikaan eurooppalaisella soittimellasi.
Tämän lisäksi BluRay-soittimien valmistaminen on paljon kalliimpaa kuin HD DVD-soittimien. Tämä onneksi jo näkyy hintaeroissakin. USAssa myydään jo alle 100 dollarin HD DVD-soittimia kun taas BluRay on vieläkin yli 200 dollaria maksava laite.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset (9.12.2016 16:51)
Uutisvahtipalvelu HIGH.FI:hin on tänään lisätty uusi sisältökategoria. Vaikka päivitys on periaatteessa pieni, saattaa siitä olla keskimääräistä enemmän iloa palvelun käyttäjille. Palvelun ....
Näin estät henkilöitä WhatsAppissa Näin estät henkilöitä WhatsAppissa (9.12.2016 14:01)
Mikäli et halua enää vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä WhatsApp-kontaktiltasi, voit estää yhteystiedon erittäin helposti. Kun asetat henkilölle eston WhatsAppissa, hän ei enää näe viimeksi ....
Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa (9.12.2016 11:58)
Jos WhatsAppissa estämältäsi henkilöltä alkaa tulla häirikköpuheluita ja -tekstiviestejä tai olet joutunut esimerkiksi aggressiivisen telemarkkinoinnin maalitauluksi, voi omaa arkea helpottaa ....
Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle (9.12.2016 10:08)
Suomalaisen Fingersoftin kehittämä Hill Climb Racing 2 -mobiilipeli on julkaistu iPhonelle ja iPadille. Peli julkaistiin Andridille jo viime viikolla. Androidilla Hill Climb Racing 2 on menestynyt ....
Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen (9.12.2016 09:37)
Kun markkinoille pääsee mahdollisesti vaarallisia laitteita, pyritään kaikki myydyt tuotteet tietysti kutsumaan takaisin. Entä jos kaikkia myytyjä laitteita ei saadakaan kerättyä takaisin, vaan ....
3 kommenttia

Uutisarkisto