*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Universalin musiikkia ilmaiseksi nettiin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 10.12.2007 11:27

Universalin musiikkia ilmaiseksi nettiin Universal Music on päättänyt antaa musiikkikirjastonsa suositun imeem-yhteisön jäsenten käyttöön. Varsinkin Yhdysvalloissa suurta suosiota saavuttanut imeem tarjoaa käyttäjien kuunneltavaksi musiikkia ilman maksua, ainoastaan musiikin tallennus ei onnistu. Asiasta kertoi Wall Street Journal.
Aikaisemmin imeem on solminut vastaavan sopimuksen jo kolmen muun suurimman levy-yhtiön kanssa. Musiikin kuuntelu onnistuu täysin maksutta, mutta käyttäjät eivät voi ladata kappaleita esimerkiksi kannettavissa musiikkisoittimissa soitettavaksi. Sivuilta löytyy kuitenkin linkkejä kauppoihin, joista musiikkia voi ostaa.

Aikaisemmin musiikkijätti Warner Music Group haastoi imeem-mediasivuston oikeuteen sisältönsä luvattomasta käytöstä. Osapuolet sopivat kuitenkin riitansa muutama kuukausi sitten. Warnerista tuli tällöin imeemin ensimmäinen suuri yhteistyökumppani. Levy-yhtiön kerrotaan kuittaavan osan imeemin mainostuloista maksuna musiikkinsa levittämisestä.

Imeem kilpailee muun muassa Last.fm-, YouTube- ja MySpace-palveluiden kanssa samoista käyttäjäryhmistä, joten suurten levy-yhtiöiden tuki on oiva apu imeem-musiikkipalvelulle. Sivusto tarjoaa audion tunnistustekniikkaa, jonka avulla levy-yhtiöt ja artistit voivat päättää, että voiko heidän musiikkiaan kuunnella palvelun avulla. Jos lupaa ei saada, soitetaan kappaleesta vain ensimmäiset 30 sekuntia.

Myös matkapuhelinvalmistaja Nokia on solminut Universal Musicin kanssa sopimuksen levy-yhtiön musiikin levittämisestä. Nokian tiettyjen puhelinmallien ostajille tarjotaan mahdollisuus ladata musiikkia joko puhelimeen tai tietokoneelle vuoden ajan ilmaiseksi.


Lähteet:
Wall Street Journal
Helsingin Sanomat

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto