*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Universalin musiikkia ilmaiseksi nettiin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 10.12.2007 11:27

Universalin musiikkia ilmaiseksi nettiin Universal Music on päättänyt antaa musiikkikirjastonsa suositun imeem-yhteisön jäsenten käyttöön. Varsinkin Yhdysvalloissa suurta suosiota saavuttanut imeem tarjoaa käyttäjien kuunneltavaksi musiikkia ilman maksua, ainoastaan musiikin tallennus ei onnistu. Asiasta kertoi Wall Street Journal.
Aikaisemmin imeem on solminut vastaavan sopimuksen jo kolmen muun suurimman levy-yhtiön kanssa. Musiikin kuuntelu onnistuu täysin maksutta, mutta käyttäjät eivät voi ladata kappaleita esimerkiksi kannettavissa musiikkisoittimissa soitettavaksi. Sivuilta löytyy kuitenkin linkkejä kauppoihin, joista musiikkia voi ostaa.

Aikaisemmin musiikkijätti Warner Music Group haastoi imeem-mediasivuston oikeuteen sisältönsä luvattomasta käytöstä. Osapuolet sopivat kuitenkin riitansa muutama kuukausi sitten. Warnerista tuli tällöin imeemin ensimmäinen suuri yhteistyökumppani. Levy-yhtiön kerrotaan kuittaavan osan imeemin mainostuloista maksuna musiikkinsa levittämisestä.

Imeem kilpailee muun muassa Last.fm-, YouTube- ja MySpace-palveluiden kanssa samoista käyttäjäryhmistä, joten suurten levy-yhtiöiden tuki on oiva apu imeem-musiikkipalvelulle. Sivusto tarjoaa audion tunnistustekniikkaa, jonka avulla levy-yhtiöt ja artistit voivat päättää, että voiko heidän musiikkiaan kuunnella palvelun avulla. Jos lupaa ei saada, soitetaan kappaleesta vain ensimmäiset 30 sekuntia.

Myös matkapuhelinvalmistaja Nokia on solminut Universal Musicin kanssa sopimuksen levy-yhtiön musiikin levittämisestä. Nokian tiettyjen puhelinmallien ostajille tarjotaan mahdollisuus ladata musiikkia joko puhelimeen tai tietokoneelle vuoden ajan ilmaiseksi.


Lähteet:
Wall Street Journal
Helsingin Sanomat

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto