*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Universalin musiikkia ilmaiseksi nettiin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 10.12.2007 11:27

Universalin musiikkia ilmaiseksi nettiin Universal Music on päättänyt antaa musiikkikirjastonsa suositun imeem-yhteisön jäsenten käyttöön. Varsinkin Yhdysvalloissa suurta suosiota saavuttanut imeem tarjoaa käyttäjien kuunneltavaksi musiikkia ilman maksua, ainoastaan musiikin tallennus ei onnistu. Asiasta kertoi Wall Street Journal.
Aikaisemmin imeem on solminut vastaavan sopimuksen jo kolmen muun suurimman levy-yhtiön kanssa. Musiikin kuuntelu onnistuu täysin maksutta, mutta käyttäjät eivät voi ladata kappaleita esimerkiksi kannettavissa musiikkisoittimissa soitettavaksi. Sivuilta löytyy kuitenkin linkkejä kauppoihin, joista musiikkia voi ostaa.

Aikaisemmin musiikkijätti Warner Music Group haastoi imeem-mediasivuston oikeuteen sisältönsä luvattomasta käytöstä. Osapuolet sopivat kuitenkin riitansa muutama kuukausi sitten. Warnerista tuli tällöin imeemin ensimmäinen suuri yhteistyökumppani. Levy-yhtiön kerrotaan kuittaavan osan imeemin mainostuloista maksuna musiikkinsa levittämisestä.

Imeem kilpailee muun muassa Last.fm-, YouTube- ja MySpace-palveluiden kanssa samoista käyttäjäryhmistä, joten suurten levy-yhtiöiden tuki on oiva apu imeem-musiikkipalvelulle. Sivusto tarjoaa audion tunnistustekniikkaa, jonka avulla levy-yhtiöt ja artistit voivat päättää, että voiko heidän musiikkiaan kuunnella palvelun avulla. Jos lupaa ei saada, soitetaan kappaleesta vain ensimmäiset 30 sekuntia.

Myös matkapuhelinvalmistaja Nokia on solminut Universal Musicin kanssa sopimuksen levy-yhtiön musiikin levittämisestä. Nokian tiettyjen puhelinmallien ostajille tarjotaan mahdollisuus ladata musiikkia joko puhelimeen tai tietokoneelle vuoden ajan ilmaiseksi.


Lähteet:
Wall Street Journal
Helsingin Sanomat

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
2 kommenttia
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto