*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

50 Cent puhuu piratismin puolesta

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 9.12.2007 11:22 Kommentteja (8)

50 Cent puhuu piratismin puolesta 32-vuotias rap-artisti 50 Cent antoi eilen norjalaiselle Dagbladet-lehdelle haastattelun ennen esiintymistään Oslon Sentrum Scene -klubilla. Häntä haastateltiin muun muassa Kroatiassa nousseesta mahdollisesta kokaiininkäyttökohusta, mutta lehti tenttasi 50 Centiä myös nykyisestä levyteollisuuden ongelmasta, eli musiikin vertaisverkkolatauksesta.
50 Cent pyörittää yhdessä Sha Money XL:n kanssa omaa G-Unit Records -levymerkkiään, joka on Universal Musicin tytäryhtiö. Haastattelussa hän toteaa, että heidän yrityksellään ei mene kovin hyvin, kuten ei mene koko levyteollisuudellakaan.

"Tekniikan kehitys vaikuttaa kaikkiin, ja meidän on sopeuduttava siihen. Vaikutus tuntuu erityisesti hip hopissa, joka on nuorekkaan yleisön varassa elävä musiikkityyli. Hip hopin asiakaskunta muodostuu yksilöistä, jotka omaksuvat uudet innovaatiot nopeammin, kuin klassisen tai jazz-musiikin fanit. Mutta musiikkiteollisuuden on tärkeää ymmärtää se, että tämä ei kuitenkaan vahingoita artisteja", hän summaa haastattelussa.

50 Cent kertoo, että hyvä fani on artistille arvokas asiakas, hankkipa hän musiikkinsa ostamalla tai laittomista lähteistä. "Konsertit ovat nykyään loppuunmyytyjä, ja alan teollisuuden on ymmärrettävä, että heidän on pakko ottaa haltuun koko 360 asteen kenttä artistin ympärillä. Heidän on opittava maksimoimaan omat tulonsa konserteista ja fanituotteiden myynnistä. Se on ainoa tapa, jolla he voivat saada markkinointiin investoimansa rahat takaisin."

Suurimpana ongelmana 50 Cent näkee levy-yhtiöiden toimintatavan. Artistit eivät saa hänen mukaansa yhtä paljon apua omaan kehitykseensä, kuin aikaisemmin. "Levy-yhtiöt opettelevat tällä hetkellä kaupittelemaan soittoääniä, eivät levyjä. He eivät ymmärrä täydellisen taideteoksen arvoa", hän arvioi.


Lähteet:
TorrentFreak
Piraattiliitto

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

19.12.2007 11:47
hErCuLeSs
Inactive

Siinähän puhuu fifty ihan oikean asian puolesta. Toivotaan, että löytyy muitakin jotka ajattelevat näin.

29.12.2007 12:05

Onhan artistien ihan hyvä puhua näin ei heidän tuloistaan suurin osa ole levyistä joten heille se on pienempi paha kuin levyyhtiölle. Itse asiassa jos piratismin avulle artistit saavat lisää kuntelijoita niin tämä varmasti näkyy myös konserteissa.

39.12.2007 16:10

Odotellaan milloin isot levy-yhtiöt alkaa hiffaamaa... artistit alkaa tajuamaan jo pikkuhiljaa joka on hyvä asia... vertaisverkolla kun saa vaan laajemman fanikunnan ja se on ollut tosiasia jo monia vuosia eikä se tuskin tule ihan heti muuttumaan..

49.12.2007 16:52

"Haastattelussa hän toteaa, että heidän yrityksellään ei mene kovin hyvin, kuten ei mene koko levyteollisuudellakaan."

Ei varmaan joo, kun Suomessakin joutuivat vain puolelle katsomolle esiintymään. :D

Sinänsä ei mikään yllättävä veto kaverilta lausua tollasia. Jos yleisöä tulisi katsomana Live-esiintymisiä, niin todennäköisesti syyksi vedottaisiin piratismia. Nyt kuitenkin on silmin nähden havaittavissa, ettei centti vaan myy kun ei Live-esiintyminenkään kiinnosta, niin pitää vetää jotain repäisevää.

Paljon on puhetta tuosta, että levy-yhtiöiden pitäisi kehittyä. Sitten kun musiikkia aletaan myymään esim. nyt verkossa, niin silti sama ralli kuuluu "liian kallista".

510.12.2007 11:34
Alterdu
Inactive

Ohhoh, en olis uskonu ettö 50C osaa näinkin asiallista tekstiä päästää ulos.. hyvä niin.

610.12.2007 15:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti firece:
Onhan artistien ihan hyvä puhua näin ei heidän tuloistaan suurin osa ole levyistä joten heille se on pienempi paha kuin levyyhtiölle. Itse asiassa jos piratismin avulle artistit saavat lisää kuntelijoita niin tämä varmasti näkyy myös konserteissa.
Kannattaa varmaan lukea uutinen, ennenkö alkaa kommentoimaan.

711.12.2007 10:45

Jees. Loistavaa. Keikat on sitä, mitä musakansa janoaa. Levyt ym. keikkojen markkinointia ja muuuta oheisjuttua. Näin se "musabisnes" on vuosisatoja pyörinyt ja wanhaan hyvään aikaan olisi mukava palata.

811.12.2007 19:10

Olen tämän varmaan johonkin muuhunkin keskusteluun kirjoittanut, mutta sopiipa se tähänkin. Artistin kannalta täydet keikka katsomot ovat tärkein tulonlähde. Levy-yhtiölle tärkein tulonlähde on myydyt levyt.

Ja jotta asia ei olisi niin yksinkertainen niin toiset artisit ovat ns. "levy-yhtiöiden tuotteita" ja toiset artistit omistavat musiikkinsa. Esim. täällä paljon parjattu Sting ei edes suostu yhteistyöhön artistien kanssa "jotka levy-yhtöt omistavat". Tunnetut artistit ovat niin sanotusti """yrittäjän""" asemassa ja heillä on mahdollisuuksia """kilpailuttaa""" levy-yhtiöitä ja pyrkiä parhaaseen mahdolliseen sopimukseen, kun taaskin aloitteleva artisti/bändi joutuu tyytymään huonoimpaan mahdolliseen sopimukseen jos joku sattuisi sopimuksen tekemään. Erittäin kärjistetysti sanottuna toisille artisteille levy-yhtiöt ovat "alihankkijoita" ja toisille artisteille levy-yhtiöt ovat "työnantajia".

Sinänsä räpartistin ei kannatakkaan ottaa kovin "tiukkapipoista" suhtautumista piratismiin. Mikäli katu-uskottavuutta luodaan custom valmisteisilla luotiliiveillä, huumekaupalla, aseilla ja kehossa olevilla luodin reijillä jne. niin joku piratismista itkeminen ei tosiaankaan istuisi vaivalla luotuun imagoon. Ei varmaankaan kannata kukkahattu päässä antaa anti-piratismilausuntoja vaikka ajattelisi asiasta mitä tahansa.

EDIT:

Näyttää mies olavan valmistettu kevlarista:
http://en.wikipedia.org/wiki/50_Cent

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.12.2007 @ 19:23

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
6 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
3 kommenttia
Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin (28.3.2017 09:38)
Bungie ja Activision ovat aloittaneet Destiny 2:n kiusoittelukampan Twitterissä julkaistulla viestillä. Markkinointikampanja lähti käyntiin yksinkertaisella kuvalla, jossa näkyy Destiny-teksti ....

Uutisarkisto