*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Pepsi ja Amazon jakavat DRM-vapaata musiikkia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.12.2007 20:36 Kommentteja (9)

Pepsi ja Amazon jakavat DRM-vapaata musiikkia Billboard-lehden saamien tietojen mukaan virvoitusjuomavalmistaja Pepsi jakaa yhdessä verkkokauppa Amazonin kanssa Yhdysvalloissa DRM-vapaata musiikkia Pepsin seuraavassa "kerää korkit" -kampanjassa.
Pepsi laittaa ensi helmikuussa liikkeelle viisi miljardia virvoitusjuomapulloa, joiden korkkeja keräämällä kuluttajat voivat ladata kappaleita ilmaiseksi Amazonin digitaalisesta musiikkikaupasta. Viisi korkkia keräämällä kuluttaja voi ladata haluamansa kappaleen musiikkikaupan valikoimista.

Pepsille musiikkilatausten jakelu virvoitusjuomien yhteydessä on jo tuttua, sillä ensimmäisen kerran Pepsi jakoi latausoikeuksia Yhdysvalloissa vuonna 2004, jolloin Pepsi teki yhteistyötä Applen iTunesin kanssa. Tuolloin kuluttajat latasivat iTunesista noin 5 miljoonaa ilmaista kappaletta.

Amazonin musiikkikauppa tarjoaa tällä hetkellä musiikkia useilta eri levy-yhtiöiltä, mutta suurista nimistä puuttuvat Warner Music Group ja Sony BMG Music Entertainment, jotka eivät toistaiseksi kauppaa musiikkiaan ilman DRM-suojauksia. Amazonin kautta kuluttaja voi ostaa ainoastaan DRM-vapaata musiikkia MP3-tiedostoina, joten Warnerin ja Sonyn poissaolo liittyy DRM-suojauksiin.

Pepsin ja Amazonin kampanja ei kuitenkaan välttämättä sisällä kaikkia musiikkikaupassa olevia kappaleita, sillä Amazon ei halua Billboardin tietojen mukaan maksaa levy-yhtiöille täyttä 0,65-0,70 dollarin maksua kappaleelta, vaan Amazon tähtää kampanjan osalta 0,40 dollarin maksuun per musiikkikappale.

Amazonin musiikkikauppa saanee kampanjan myötä huomattavasti lisää näkyvyyttä, jonka uskotaan nostavan musiikkikaupan suosiota. Tällä hetkellä Amazonin digitaalisen musiikkikaupan markkinaosuus on Billboardin arvioiden mukaan noin 3 prosentin luokkaa.

Lähteet:
paidContent
Reuters

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

12.12.2007 20:55

Taidanpa hakea lasin Pepsiä. =)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.12.2007 @ 21:20

22.12.2007 21:24

Eipä oo kovin kummosta, jos korillisella pepsiä saa viisi biisiä, mutta toisaalta toki ymmärrän, ettei olisi järkevää tarjota sen enempää.

32.12.2007 21:48

Pepsi on pahaa.. =(

42.12.2007 23:20

Ihan hyvä idea.Luulisin, että tuo mainoskampania edistää pepsin myyntiä.

53.12.2007 0:02

Lainaus:
Eipä oo kovin kummosta, jos korillisella pepsiä saa viisi biisiä, mutta toisaalta toki ymmärrän, ettei olisi järkevää tarjota sen enempää.
Jos korkillisella saisi viisi biisiä, niin sehän olisi jo kannattavaa, mutt tässä kampanjassa viidellä korkilla saa yhden biisin.

63.12.2007 7:30

Kokiksen joulukampanjassahan saa iTunesista biisin 1 vai 2 korkilla?

73.12.2007 10:19

Lainaus:
Lainaus:
Eipä oo kovin kummosta, jos korillisella pepsiä saa viisi biisiä, mutta toisaalta toki ymmärrän, ettei olisi järkevää tarjota sen enempää.
Jos korkillisella saisi viisi biisiä, niin sehän olisi jo kannattavaa, mutt tässä kampanjassa viidellä korkilla saa yhden biisin.
Siis korillinen, eikä korkillinen... Korissa on muistaakseni 24 pulloa ja sillä saa neljä biisiä. Kun hakee yhen lisää, nin saa ne viisi.

83.12.2007 20:50

Pepsi on hyvää, ja ekös niissä pepsi pulloissa ollut se "koodi" onja avulla sai ladattua haluamansa biisin pepsin sivuilta? Ite kerran ostin pepsi max pullon jossa oli se, mutta pepsin sivulla ei löytynyt sitten mitään................. :\ .

93.12.2007 20:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
Pepsi on hyvää, ja ekös niissä pepsi pulloissa ollut se "koodi" onja avulla sai ladattua haluamansa biisin pepsin sivuilta? Ite kerran ostin pepsi max pullon jossa oli se, mutta pepsin sivulla ei löytynyt sitten mitään................. :\ .
Sama juttu! Itsekkään en löytänyt sieltä mitäään sinne päinkään. TOivottavasti ei oo tällä kerralla piilotettu niin hyvin :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
13 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
3 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto