*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

EMI haastoi MP3tunesin oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.11.2007 17:18

EMI haastoi MP3tunesin oikeuteen Musiikkijätti EMI on haastanut sideload.com- ja MP3tunes.com-sivustoja pyörittävän MP3tunes LLC -yrityksen oikeuteen, sillä EMI:n mukaan sivustot rikkovat EMI:n tekijänoikeuksia, kun ne jakavat EMI:n musiikkia luvatta kuluttajille.
MP3tunes.com-sivuston avulla kuluttajat voivat säilöä omaa musiikkiaan MP3tunes.com-sivuston palvelimille, josta musiikkia voi sitten kuunnella mm. useilla mediasoittimilla ja internet-selaimilla. MP3tunes.com ei aseta EMI:n mukaan tarpeeksi rajoitteita, jonka myötä yhteen säiliöön pääsee kerralla käsiksi useampi eri henkilö. Täten kuluttajat voivat palvelun avulla kuunnella ja ladata musiikkia luvatta. Tietokoneiden lisäksi musiikkia pystyy kuuntelemaan myös jollain Nokian matkapuhelimilla ja TiVo-laitteilla.

sideload.com-sivuston avulla kuluttajat voivat etsiä internetistä musiikkia ja lisätä kappaleita omaan MP3tunes-säiliöönsä. sideload.com-sivusto on vain hakukone internetistä löytyville audiotiedostoille, eikä sen kautta pääse toisten käyttäjien MP3tunes-säiliöihin.

MP3tunes LLC:n lisäksi haaste koskee myös yrityksen toimitusjohtaja Michael Robertsonia, joka pitää EMI:n toimintaa kostona, sillä MP3tunes haastoi aiemmin syksyllä EMI:n oikeuteen. EMI koetti tällöin sulkea sideload.com-sivustoa ilmoittamalla, että sivusto rikkoo tekijänoikeuksia, vaikka sideload.com-sivuston toiminta on verrattavissa mihin tahansa hakukoneeseen, joten MP3tunes näki asian lähinnä julkisena herjauksena.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Robertsonin johtama yritys joutuu oikeudellisiin ongelmiin levy-yhtiöiden kanssa, sillä Robertson johti aiemmin tunnettua MP3.com-sivustoa, jota vastaan nostettiin useita oikeusjuttuja tekijänoikeuksien takia.

Robertsonia harmittaa suuresti, etteivät levy-yhtiöt käytä yritysten kehittämiä tekniikoita liiketoiminnan parantamiseen, vaan levy-yhtiöt pitävät lähinnä näitä yrityksiä vihollisinaan.

Lähteet:
ITviikko
Reuters
Wall Street Journal

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
1 kommentti
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto