*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Radiohead kiistää comScoren luvut

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.11.2007 15:41 Kommentteja (4)

Radiohead kiistää comScoren luvut Aiemmin tällä viikolla internet-sivustojen suosiota ja käyttöä mittavaa comScore julkaisi epävirallisia tietoja Radioheadin uuden In Rainbows -albumin menestyksestä. Nyt Radioheadin suunnalta on ilmoitettu, etteivät comScoren ilmoittamat tiedot pidä paikkaansa.
comScoren ilmoittamien tietojen mukaan jopa 62 prosenttia In Rainbows -albumin lataajista ei maksanut Radioheadille mitään albumista.

Radiohead ei kuitenkaan paljastanut virallisia lukemia, sillä yhtyeen mielestä kyseiset tiedot eivät kuulu kaikille. Täten In Rainbowsin taloudellisesta kannattavuudesta ei voi sanoa toistaiseksi mitään varmaa.

comScoren analyytikko Andrew Lipsman uskoo kuitenkin vahvasti, että yrityksen keräämät ja julkaisemat tiedot pitävät paikkaansa. Lipsman sanoo kuitenkin, ettei lukujen perusteella kannata vetää johtopäätöksiä kyseisen myyntitavan kannattavuudesta yleisesti, sillä monilla muilla yhtyeillä tulos ei olisi todennäköisesti lähellekään yhtä hyvä, koska niillä ei ole Radioheadin kaltaista suurta kuulijakuntaa, eivätkä muut yhtyeet välttämättä saisi tempauksellaan yhtä suurta huomiota mediassa.

In Rainbowsin fyysisen levyn myyntilukuja saadaan tietoon ensi vuoden puolella, sillä levy-yhtiö XL Recordings julkaisee In Rainbowsin joulukuun viimeisenä päivänä sekä CD- että LP-levyinä. Albumin digitaalisen myynnin tarkat luvut inrainbows.com-sivuston kautta saattavat kuitenkin jäädä ikuiseksi mysteeriksi.

Lähteet:
BetaNews
MTV

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

110.11.2007 15:56

Lipsman uskoo hänen egonsa tuottamaan tietoon ja siihen hän saa uskoa, minä en sitä estä. Itse en lähtisi arvailemaan lukuja ja vaikutuksia koska spekuloinnista ei ole mitään hyötyä, itseasiassa niistä ei ole kuin haittaa.

Näiden ComScoren lukujen pohjalta asioiden arvailu peilaa edelleenkin "arvailijan" omia näkemyksiä tiettyjä asioita kohtaan. Tässä tapauksessa Lipsmanin puheista paistaa, se että mies näkee tälläiset kokeilut uhkana hänen omille näkemyksilleen tai hän kokee, että asia on ristiriidassa hänessä valloillaan olevan käsityksen kanssa ja sen takia hän yrittää kirjoitella negatiivisiä analyysejä vaikka todellisuudessa hänen kommenttien taustalla olevia lukuja ei voi muista lähteistä (esim radioheadilta) varmentaa.

Sama asia pätee tietenkin kaikkeen "analyyttisiin" kirjoituksiin: kannattaa vähän miettiä onko analyysin "perusta" varmennettavissa jotain muuta kautta.

Kuitenkin, tähän asiaan kannattaa palata sitten kun Radioheadin ilmoittamat luvut tulevat julksiuuteen. Jos joku pienempi bändi tekee samanlaisen ratkaisun ja he ilmoittavat joitain lukuja: vertailua on parempi tehdä kun on kaksi asiaa joita vertailla.

Joku saisi palauttaa Lipsmanin takaisin maan pinnalle.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.11.2007 @ 16:05

210.11.2007 22:20

Jos kaikki olisi menny putkeen,miksei lukuja voisi julkaista?Yleensä jos hommat menee penkin alle ,niin niistä ei mielellään huudella.

310.11.2007 22:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Jos kaikki olisi menny putkeen,miksei lukuja voisi julkaista? Yleensä jos hommat menee penkin alle ,niin niistä ei mielellään huudella.
Kuinka tuo olisi voinut mennä penkin alle? Porukka lataa joka tapauksessa, joka sentti jonka tuosta saivat on plussaa. 38% on kuitenkin aika paljon enemmän kuin 0%. Ja kuten on todettu lukemattomat kerrat, nettilataus ei vastaa fyysistä albumia, joten tuskin noista 68% kukaan levyä ostaisikaan.

411.11.2007 13:46

Ja pitää muistaa, että tällaisessa pioneeri toiminnassa monet ovat varmasti käyneet hakemassa levyn, kun se oli mahdollista ilmaiseksi. Uutuuksia tietenkin käydään katsomassa ja kokeilemassa vaikka tuote itsessään ei kiinnosta yhtään, mutta jos samanlaista toimintaa olisi netti pullollaan niin jäisi ne "turhat" laitailut pois. Vaikka maksavien määrä ei oli yhtään suurempi, olisi latausten määrä pienempi ja näin prosentit paremmat.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Fanit loivat alkuperäisen Tomb Raider -pelin selaimeen Fanit loivat alkuperäisen Tomb Raider -pelin selaimeen (26.4.2017 19:21)
Ensimmäistä kertaa 1996 julkaistu peli Tomb Raider on yksi modernin pelaamisen klassikoita. Sittemmin jo 90-luvulla suosittu peli on muuntunut yhdeksi maailman suosituimmaksi pelisarjaksi, joka ....
Twitter panostaa yhä enemmän videosisältöön, NFL:n tilalle UFC? Twitter panostaa yhä enemmän videosisältöön, NFL:n tilalle UFC? (26.4.2017 18:56)
Twitteriä on syytetty umpisurkeasta kehitystahdista, sillä yhtiö ei ole tuonut käyttäjille juurikaan uusia, tai ainakaan halutuimpia, ominaisuuksia. Yhtiö onkin pyrkinyt uudistamaan bisnestään ....
Samsung tuo aiemmin räjähdysalttiit Note7:t uudestaan myyntiin liki kolmannesta halvemmalla Samsung tuo aiemmin räjähdysalttiit Note7:t uudestaan myyntiin liki kolmannesta halvemmalla (26.4.2017 18:26)
Tietojen mukaan Samsung todella tuo Note7:t myyntiin, kuten on viime kuukausina vihjaillut. Korealaisyhtiön suunnitelmista kertoo ETNews, jonka mukaan hintaa on pudotettu liki kolmannes. ....
Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan (26.4.2017 13:46)
Applen tekoälytiimissa työskentelevä ja Siri-puheavustajan perustajiin kuuluvan Tom Gruberin mukaan tekoälyn kehitys on vääjäämätöntä, mutta sitä pitäisi ensisijaisesti kehittämään helpottamaan ....
Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille (26.4.2017 11:18)
Euroopan parlamentti on äänestänyt lakialoitteesta, jonka tavoitteena on kieltää digitaalisiin palveluihin lisättyjen maarajoitusten käyttö. Äänestyksen pohjalta parlamentti alkaa nyt neuvotella ....

Uutisarkisto