*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Panasonicin DMP-BD30K-soitin on Blu-ray Profile 1.1 -yhteensopiva

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.11.2007 12:22 Kommentteja (2)

Panasonicin DMP-BD30K-soitin on Blu-ray Profile 1.1 -yhteensopiva Useammat eri laitevalmistajat ovat kertoneet syksyn mittaan tietoja heidän Blu-ray-formaatin Profile 1.1 -yhteensopivista Blu-ray-soittimista ja nyt näyttää siltä, että Panasonicin DMP-BD30K-soitin on ensimmäinen markkinoille tuleva Profile 1.1 -yhteensopiva soitin.
DMP-BD30K:n pitäisi tulla myyntiin Yhdysvalloissa ensi viikon maanantaina ja soittimen suositushinta on 499 dollaria.

DMP-BD30K:n ominaisuuksiin kuuluvat mm. 1080p24-yhteensopiva HDMI v1.3 -ulostulo Deep Color -tuella, SD-muistikortinlukija, jonka kautta SD-muistikortille tallennettuja JPEG-kuvia ja AVCHD-videoita voi katsella soittimella.

Profile 1.1 tuo mukanaan monia uudistuksia aiempaan Profile 1.0 -määritykseen verrattuna, joista tärkeimmät liittyvät mahdollisuuteen purkaa kahta video- ja ääniraitaa samaan aikaan, jonka myötä Blu-ray-elokuvissa voi käyttää HD DVD -elokuvista tuttua Picture in Picture -toimintoa, joka mahdollistaa kahden eri videon näyttämisen ruudulla samaan aikaan.

HD DVD -formaatti on kuitenkin vielä edellä Blu-ray-formaattia elokuvien interaktiivisissa ominaisuuksissa, sillä tuki internetistä ladattavalle sisällölle tulee pakolliseksi Blu-ray-soittimiin vasta Profile 2 -vaatimusten myötä, kun HD DVD -soittimissa se on ollut pakollinen ominaisuus alusta alkaen.

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin pitäisi myös olla Profile 1.1 -yhteensopiva, kunhan Sony julkaisee laitteelle firmware-päivityksen, jonka myötä konsoli toistaa Profile 1.1 -ominaisuuksia tukevat elokuvat.Lähteet:
DailyTech
High-Def Digest

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

12.11.2007 12:55
AfterDawn Addict

Milloin näitä vehkeitä tulee Suomeen??

22.11.2007 15:23

PiP blu-rayssa?!? ...enpä keksi mitään kättöä kyseiselle ominaisuudelle. Elokuvien interaktviiviset ominaisuudet ovat kyllä sitten toinen kans, mikä vähän oudoksuttaa. :/ kun jo pelkästään dvd:eissä menee hermot välillä kun tulee valikkoa valikon perään, ja leffaa pitäisi jo katsella.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
2 kommenttia
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto