*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft tarjoaa TV-sarjoja Vistan käyttäjille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.9.2007 21:19 Kommentteja (6)

Microsoft tarjoaa TV-sarjoja Vistan käyttäjille Mahdollisuudet katsella TV-sarjoja internetin avulla ovat parantuneet tämän vuoden aikana huomattavasti ja maksullisten palveluiden lisäksi jotkin tahot tarjoavat mahdollisuutta katsella sarjoja ilmaiseksi, kunhan käyttäjä suostuu katsomaan muutaman mainoksen itse TV-sarjan ohessa. Mainosrahoitteista sisältöä tarjoaa tulevaisuudessa myös Microsoft, joka esitteli uutta Windows Media Center Internet TV -lisäystä Windows Media Center -ohjelmalle tämän viikon torstaina.
Windows Media Center Internet TV tarjoaa siis Windows Vista Home Premium- ja Windows Vista Ultimate -käyttöjärjestelmien omistajille mahdollisuuden seurata mainosrahoitteisia TV-ohjelmia internet-yhteyden avulla. Palvelun aukeamisen yhteydessä pitäisi tarjolla olla noin 100 tuntia katsottavaa ohjelmistoa, kuten Arrested Development (Sukuvika) -sarjan jaksoja, useiden eri artistien (mm. Chris Cornell, Snoop Dogg, Elton John, Pink, John Mayer ja the Pussycat Dolls) konserttitaltiointeja ja elokuvatrailereita.

Sisällön määrä ei ole erityisen suuri, jos sitä vertaa esim. Joostin tarjontaan, eikä Microsoft ole toistaiseksi antanut mitään tietoa siitä, miten paljon uutta sisältöä palveluun on tarkoitus tuoda lähitulevaisuudessa. Sama sisältö on ainakin toistaiseksi katsottavissa mainosten kanssa myös MSN Video -palvelun kautta.

Palvelun mainoksista vastaa YuMe, joka hoitaa mainonnan myös BitTorrent-, Azureus Vuze- ja Pando-videopalveluihin, joten saman tyylisiä mainosratkaisuja on odotettavissa myös Microsoftin palveluun.

Windows Media Centerin myötä videoita voi toistaa myös Xbox 360 -pelikonsolin avulla, kunhan tietokone ja Xbox 360 ovat samassa lähiverkossa. Xbox 360:n lisäksi videoiden katselu onnistuu myös uusilla Extenders for Windows Media Center -yhteensopivilla laitteilla, joita ovat tuomassa myyntiin ainakin Linksys, D-Link ja Niveus. Extenders for Windows Media Center -laitteet ovat seuraajia aiemmille Media Center Extender -laitteille.

Extenders for Windows Media Center -laitteiden avulla Windows Media Centerin etähallinta onnistuu helposti kaukosäätimellä suoraan televisiosta, johon Extenders for Windows Media Center -laite kiinnitetään. Täten Windows Media Centerin kautta toistettavissa olevaa sisältöä voi katsella televisiosta, eikä tietokonetta tarvitse tuoda erikseen olohuoneeseen.

Lähteet:
Ars Technica
DailyTech
NewTeeVee

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

130.9.2007 7:23
henkettu
Inactive
Joo, ihan hyvä homma tollanen, kun Vistankin omistan, mutta toisaalta myös Joost löytyy...

Joost nyt on kuitenkin parempi. ;D

21.10.2007 8:00
jaskpaska
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti henkettu:
*Reps* xD (Y)

31.10.2007 17:27

:D mikkisofta säätää taas

43.10.2007 23:35

tämähän on hyvä asia... saa apple taas nenilleen ja siitä pidän (kaikki maksullinen sisältö esm turhassa apple tv laitteessa).

toimiiko nuo videot ja mainokset myös täällä kotimaassa? vai onko jälleen yksi "toistaiseksi vain yhdysvalloissa"

54.10.2007 20:51

Ei oo mitään muuta kuin yritys kampata muut ko. palvelun kehittäjät ja kaapata koko homma osaksi windowssia. Tulevaisuudessa(eikä nykyäänkään) ei tilaustv (maksullinen tai ilmainen) toimi tai tule toimimaan millään muulla kuin microsoftin ohjelmillä ja patenteilla. (Ja softien laadun kyllä arvaa kun on monopoliasema)

65.10.2007 8:52
jurmukka
Inactive

No olenkin kauan kaivaanut media centeriini jotain online siältöä kun ei sielä ole online tarjontana kuin nelosen netti-tv. Ja elisakaan ei tarjoa mitään. Eli mitens ton sais ny sit mihin pitäs mennä ja mitä tehdä jotta ton sais.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan (27.5.2017 15:03)
Seriously julkaisi tällä viikolla suosittuihin Best Fiends -ötökkäpeleihin perustuvan lyhytelokuvan. Seriously on tähän mennessä julkaissut Best Fiends- (2014) ja Best Fiends Forever -pelit ....
Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku (27.5.2017 14:12)
Xiaomi Mi Max 2 on suunnattu isoa näyttöä ja hyvää akunkestoa kaipaaville. Xiaomin mukaan Mi Max 2:n akku kestää kaksi päivää. Pikalatauksella akun voi ladata tunnissa nollasta 68 prosenttiin ....
Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten (27.5.2017 09:23)
Apple on syventänyt tekoälylaskennan tutkimusta myös mikropiirien puolelle. Bloombergin saamien tietojen mukaan IT-jätti kehittäisi Apple Neural Engine -nimistä mikropiiriä, jonka avulla yhtiö ....
Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin (26.5.2017 11:51)
Journal of Personalized Medicinessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa on selvitetty markkinoilla olevine älykellojen mittaustarkkuutta niin pulssin kuin palaneiden kaloreiden mittauksessa. ....
Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian (26.5.2017 11:05)
Androidin perustajan Andy Rubinin pystyyn polkaisema Essential-kasvuyritys on paljastanut aikovansa esitellä ensimmäisen älypuhelimensa toukokuun 30. päivänä. Julkaistujen kiusoittelukuvien ....

Uutisarkisto