*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen ohjelmistopäivitys rikkoo SIM-vapaat iPhonet?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.9.2007 08:07 Kommentteja (8)

Applen ohjelmistopäivitys rikkoo SIM-vapaat iPhonet? Pelot iPhonen SIM-lukituksen kiertämisen mahdollisista ongelmista näyttävät käyvän toteen, kun Apple ilmoitti, että loppuviikosta saapuva iPhonen ohjelmistopäivitys saattaa tehdä useista SIM-vapaista iPhoneista toimintakyvyttömiä.
Applen iPhone on ollut toistaiseksi myynnissä vain SIM-lukittuna versiona, joka toimii ainoastaan AT&T:n liittymillä. SIM-lukituksen kiertämiseen on kuitenkin julkaistu useita työkaluja, joiden avulla iPhonen saa toimimaan minkä tahansa operaattorin SIM-kortilla.

Applelle ja AT&T:lle asia on kuitenkin ollut ongelmallinen, sillä molemmat osapuolet menettävät rahaa jokaisesta iPhonesta, joka ei käytä puheluihin tai tiedonsiirtoon AT&T:n matkapuhelinverkkoa. Apple on jo aikaisemmin vihjaillut, että puhelimen tulevat ohjelmistopäivitykset saattavat aiheuttaa ongelmia, jos iPhonea on muokattu ohjelmallisesti, joten monissa SIM-lukituksen purkavissa ohjelmissa on myös varoitettu mahdollisista ongelmista, mitä ohjelmistopäivitykset saattavat tulevaisuudessa tuoda.

Applen mukaan monet SIM-lukituksen poistavat ohjelmat muokkaavat puhelin ohjelmistoa, joka samalla mitätöi myös puhelimen takuun. Apple ei ole kuitenkaan julkaissut listaa niistä ohjelmista, joiden tiedetään tekevän puhelimen ohjelmiston päivittämisestä toistaiseksi mahdotonta. iPhonen omistajien ei ole kuitenkaan pakko päivittää puhelimen ohjelmistoa, joten SIM-lukituksen purkamiseen tarkoitettujen ohjelmien kehittäjillä on mahdollisuus parantaa tilannetta julkaisemalla ohjelmistoistaan päivitetyt versiot, joiden avulla myös uusimman ohjelmistopäivityksen saa asennettua puhelimeen.

Tällä viikolla tuleva ohjelmistopäivitys tuo mukanaan mm. tuen iTunes Wi-Fi Music Store -ominaisuudelle, jonka myötä iPhonella pystyy ostamaan ja lataamaan musiikkia iTunesista ilman tietokoneen apua.

Lähteet:
Ars Technica
ITviikko

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

125.9.2007 9:55

onpas niin hyödyllinen lisätoiminto että on ihan pakko päivittää.. NOOOT.

225.9.2007 10:35

Alkaa ilmeisesti samanlainen kilpajuoksu kuin missä tahansa cräkätyssä laitteessa. Firmispäivitystä toisen perään.

325.9.2007 10:47

hehee tulee ihan PSP-mieleen.. sen kohdalla Sony on jo aikapäiviä sitten hävinnyt. :D

425.9.2007 12:04

Voi voi kun Apple olisi osannut olla kaukonäköinen ja alknut myymään valmiiksi sim-lukottomia malleja korkeammalla hinnalla... (vaikka 200USD)

525.9.2007 15:27

Tämän kaltaiset lukitukset johtavat vain siihen, että ne tavalla tai toisella kierretään. Eikö firmat ole vieläkään älynneet, että ihmiset eivät halua olla sidottuja johonkin operaattoriin, softaan tms.

625.9.2007 16:04

[offtopic]Kaarlo "Agent_007" Räihä

Koska tuo on vaihdettu? ;D
[/offtopic]

Meneekö tuo siis rikki tyyliin psp brickaa vai toimiiko se kun vaihtaa normaalin sim-kortin takaisin? Vai tietääkö kukaan vielä?

Edit:Katsos, koko uutistiimin nimimerkit on vaihdettu. Tai ainakin uutisten kirjoittamiseen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.9.2007 @ 16:05

728.9.2007 23:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti CodecDude:
Tämän kaltaiset lukitukset johtavat vain siihen, että ne tavalla tai toisella kierretään. Eikö firmat ole vieläkään älynneet, että ihmiset eivät halua olla sidottuja johonkin operaattoriin, softaan tms.
Tuo SIM-lukitus oli Applelta melko yllättävä veto ja paha virhe. Applen arvokkain omaisuus on imago eikä tuollainen varmasti vaikuta siihen suotuisasti.

829.9.2007 5:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti htwt:
Tuo SIM-lukitus oli Applelta melko yllättävä veto ja paha virhe. Applen arvokkain omaisuus on imago eikä tuollainen varmasti vaikuta siihen suotuisasti.
Ei tuo ole mitenkään yllättävää. Applehan on aina ollut hyvinkin protektionistinen ja taloudelliset arvot loistavasti tunteva yritys, vaikkei sitä ennen iMacin lanseerausta huomannutkaan tolvanoiden johtajien vuoksi. Applehan vahtii tarkasti esim. oman työpöytänsä kopiointia Windowsmaailmaan tyylitiedostoina ja estää käyttiksen asentamisen muuhun kuin Applen rautaan, vaikkei teknisiä esteitä sinänsä olisikaan varsinkaan nykyään, kun Applekin on siirtynyt standardirautaan.
Sinänsä huvittavaa, että Applen toimet eivät herätä kovinkaan suurta älämölöä, mutta vastaavat Microsoftin tekemänä saisivat aikaan soihtukulkueita ja lynkkausuhkauksia. Kaipa tuossa on sitten se ero pienen ja suuren välillä, kun Applen markkinaosuus kuitenkin on edelleen hyvinkin vaatimaton.
Tosiuskovaisen uskoa eivät tämmöiset "pikkuseikat" horjuta tippaakaan, Applen laitteiden mahdolliset puutteetkin ovat vain "järkevien ominaisuuksien ja toimintojen valintoja, koska puuttuvat ominaisuudet ovat tyyten tarpeettomia ja turhia jokaiselle".
Kaikesta huolimatta, jos rahaa olisi yli oman tarpeen, niin luultavimmatusti hankkisin uuden tehomäkin kuvankäsittelyyn, koska sen muistinhallinta tuntuu toimivan huomattavasti paremmin kuin Wintoosassa. Tuommoisen käyttö kyllä vaatisi puolen vuoden intensiivisen opiskelun.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan (26.4.2017 13:46)
Applen tekoälytiimissa työskentelevä ja Siri-puheavustajan perustajiin kuuluvan Tom Gruberin mukaan tekoälyn kehitys on vääjäämätöntä, mutta sitä pitäisi ensisijaisesti kehittämään helpottamaan ....
Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille (26.4.2017 11:18)
Euroopan parlamentti on äänestänyt lakialoitteesta, jonka tavoitteena on kieltää digitaalisiin palveluihin lisättyjen maarajoitusten käyttö. Äänestyksen pohjalta parlamentti alkaa nyt neuvotella ....
Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan (26.4.2017 09:02)
Kiina on ollut yhdysvaltalaisille teknologiayrityksille vaikea markkina valloittaa. Sen on saanut huomata esimerkiksi Netflix, joka on yrittänyt vuosien ajan neuvotella sisältösopimuksia maassa ....
Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? (26.4.2017 08:24)
Apple on iso asiakas eteläkorealaiselle puolijohdeteollisuudelle ja se tulee näkymään ensi syksynä julkaistavissa uusissa iPhoneissa, joiden näytöt valmistetaan suurilta osin Samsungin tehtailla. ....
Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla (25.4.2017 19:47)
Nintendo on päivittänyt yhtiön ensimmäisen älypuhelinpelin Super Mario Runin. Uusin versio on saapunut sekä iPhonelle, joka sai pelin jo viime vuonna, sekä Androidille, jolle Nintendo julkaisi ....
1 kommentti

Uutisarkisto