*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

BREIN sulki eDonkey-palvelimia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.9.2007 10:41 Kommentteja (8)

BREIN sulki eDonkey-palvelimia Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN on sulkenut parin viikon sisällä 12 suurta eDonkey-verkon palvelinta, jotka sijaitsivat Hollannissa.
BREIN:in mukaan kyseiset palvelimet jakelivat tekijänoikeudella suojattua materiaalia, jonka vuoksi BREIN otti yhteyttä palvelimille internet-yhteyksiä tarjonneisiin tahoihin ja pyysi näitä ottamaan palvelimet irti internetistä.

Tällä hetkellä ei ole varmaa tietoa siitä, että sulkivatko palvelimien pyörittäneet tahot palvelimensa itse vai ryhtyivätkö internet-operaattorit itse toimiin BREIN:iltä tulleiden pyyntöjen takia.

BREIN koettaa selvittää tällä hetkellä, ketkä toimivat suosittujen eDonkey-palvelimien ylläpitäjinä, joten on mahdollista, että BREIN haastaa myöhemmin joitain henkilöitä oikeuteen asian tiimoilta.

Vaikka kaikki eDonkey-palvelimet saataisiin suljettua, ei se tee esim. eMule- tai MLDonkey-ohjelmista hyödyttömiä, sillä ohjelmat voivat jatkaa tiedostojen siirtämistä Kademlia-verkossa, jossa ei ole erillisiä keskuspalvelimia.

BREIN on taistellut viimeisen vuoden aikana aktiivisesti erilaisia P2P-palvelimia ja -hakupalveluita pyörittäneitä tahoja vastaan. BREIN:in menestys oikeudessa on ollut vaihtelevaa, mutta BREIN:in toiminnan vuoksi mm. Demonoid.com-sivusto muutti pois Hollannista.

Lähteet:
ShareConnector blog
BREIN

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

119.9.2007 11:36

Voi perkele...

219.9.2007 11:45

Pasha homma tosiaan... mutta aikaa turhaa. Nyt on jo ainakin venäjän puolella pistetty pari serveriä pystyyn auttamaan tiedonsiirrossa. Eivätkä varmasti ole viimeiset. Mitä nyt äsken pikaisesti testasin eDonkeyta, niin näyttäisi data liikkuvan ihan entiseen malliin :)

319.9.2007 13:13

Tämä onkin tyypillistä muutama palvelin saadaan suljettua, mutta uusia palvelimia avataan muihin maihin. Ware kulkee kuten trooper totesi, jo samalla lailla, kuin ennen palvelimien sulkemista. Eli ei hyödytä mitään. Suomessa sama homma, kun finreactor saatiin suljettua ei kestänyt kauaa, kun oli 10 täysin uutta vastaavaa palvelua pystyssä. Eli, kun yksi ware serveri tai palvelu saadaan suljettua 10 uutta tulee tilalle. On vain niin toivotonta taistelua piratismia vastaan. Joku piraatti sanoi, että se on epätoivoista taistelua piratismia vastaan siltä se kyllä alkaakin näyttämään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.9.2007 @ 13:15

420.9.2007 9:00

Pitäisi YK:n, WTO:n tai jonkin muun kansainvälisen järjestön saada jäsenmaat laatimaan sellaiset lait joilla warettajat saatoisiin lopullisesti kuriin.

Esimerkiksi torrent trackerit pitäisi muuttaa laittomiksi, mikäli ne hostaisivat pieniä käyttäjien luomia tiedostoja joiden avulla voidaan ladata/jakaa tekijänoikeudedellista materiaalia. Lakiteksti olisi vaikea kirjoittaa, mutta jotenkin sen pitäisi liittyä käsitteeseen 'avun anto rikokseen'.

Kun joka maassa hubien/trackereiden/torrentsivujen ylläpitjät laitettaisiin vankilaan avun annosta rikokseen nimikkeellä, niin johan nettipiratismi lähtisi laskuun.

520.9.2007 9:20

375H&H

Erittäin hyvä idea kannatan täysin. Voisin lisätä, että laitettaisiin kaikki nettipiraatit vankilaan, kaikki p2p-ylläpitäjät vankilaan ja tehtäisiin koko p2p-laittomaksi. Sulkemalla koko maailman netin saisi myös nettipiratismin loppumaan. Käytännössä kummankaan ideat eivät ole mahdollisia, eikä ne sen takia ikinä toteudu. Ideoita, joita käytännössä mahdoton toteuttaa ja siten niillä ei ole merkitystä :(

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.9.2007 @ 09:35

620.9.2007 9:55

Ei se olisi mahdotonta toteuttaa (mutta hel***** vaikeaa silti).

Mikäli tekijän oikeudellisen materiaalin jakaminen on rikollista useissa maissa, niin silloin tahot jotka avustavat rikollisessa toiminnassa voitaisiin riittävillä lakimuutoksilla saada tuomittua 'avun annosta rikokseen' nimikkeellä.

Pitäisi vain laatia kansainväliset lait siitä, onko avun antaja puhelin yhtiö, palvelun tarjoaja, taho joka ylläpitää palvelimia, torrent sivustojen ylläpitäjä vai kuka. Lakiteksitin laatiminen ei varmasti olisi helppoa, mutta esim. kansainvälisillä ohjeilla tai WTO:n opastuksella homma kyllä hoituisi. Ei tietenkään päivässä tai kahdessa, mutta pikkuhiljaa.

720.9.2007 10:02

Oletko koskaan miettinyt, että me kun mietimme keinoja piratismin lopettamiseksi. Useat tuhannet warettajat kyselevät neuvoja ja keinoja muilta miten voivat warettaa mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti. Neuvovat toisiaan vinkkejä ja parhaita linkkejä jne. Eli ad P2P-alueella.

--->

http://keskustelu.afterdawn.com/group_view.cfm/18

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.9.2007 @ 10:15

820.9.2007 11:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:

Esimerkiksi torrent trackerit pitäisi muuttaa laittomiksi, mikäli ne hostaisivat pieniä käyttäjien luomia tiedostoja joiden avulla voidaan ladata/jakaa tekijänoikeudedellista materiaalia. Lakiteksti olisi vaikea kirjoittaa, mutta jotenkin sen pitäisi liittyä käsitteeseen 'avun anto rikokseen'.

Kun joka maassa hubien/trackereiden/torrentsivujen ylläpitjät laitettaisiin vankilaan avun annosta rikokseen nimikkeellä, niin johan nettipiratismi lähtisi laskuun.


Taitaa olla 375H&H:lla olla oma tappiota tuottava "piraattipaja" jossain päin Suomea kun tuollaisia kirjoittelee... tai pahempaa, oma Idols:seja vääntävä tuotantoyhtiö ;)

Niin, kaikki nettilataajat/jakajat/serverien- ja sivustojen ylläpitäjät vankilaan ja velkavankeuteen. Sehän se olisikin edistystä tälläkin pallonpuoliskolle. Siitä olisi seurauksena taantuminen ja kopiointi jatkuisi "kädestä käteen" periaatteella tai postin kautta. Niin, ja piraattitallenteiden myynti nousisi jälleen kattoon kun mediantuottajat voisivat jälleen nostaa tuotteidensa hintoja entisestään =/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
6 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
3 kommenttia
Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin (28.3.2017 09:38)
Bungie ja Activision ovat aloittaneet Destiny 2:n kiusoittelukampan Twitterissä julkaistulla viestillä. Markkinointikampanja lähti käyntiin yksinkertaisella kuvalla, jossa näkyy Destiny-teksti ....

Uutisarkisto