*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

ShareConnectorin toiminta laillista Hollannissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.7.2007 00:17 Kommentteja (3)

ShareConnectorin toiminta laillista Hollannissa Hollantilaisten tekijänoikeusjärjestöjen ja ed2k-sivusto ShareConnectorin välinen kädenvääntö oikeudessa sivuston laillisuudesta on nyt päättynyt ShareConnectorin voittoon.
Tilanne ei kuitenkaan ole paras mahdollinen ShareConnectorille, sillä oikeus ei varsinaisesti ottanut kantaa ed2k-linkkien laillisuuteen. ShareConnector voi joutua oikeuteen vielä myöhemmin, sillä oikeudessa näytettyjen todisteiden valossa palvelu ei näytä rikkovan lakia, mutta tuomarin mukaan tilanne voisi olla myös toinen.

ShareConnectorin lisäksi samalla käsiteltiin Releases4U-sivuston tapaukset, joissa kaksi ylläpitäjää ja yksi paikallisen internet-operaattorin työntekijä määrättiin maksamaan 250 euron sakot tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakamisesta. Oikeus totesi myös, ettei Releases4U- tai ShareConnector-sivustoja voida pitää rikollisjärjestöinä tai sen kaltaisina organisaatioina.

Oikeuden päätös ei miellyttänyt BREIN:in Tim Kuikia. Kuik sanoo kuitenkin, että oikeuden päätös mahdollistaa uuden oikeustapauksen, jos todistusaineistoa sivustoa vastaan löytyy. Kuikin mukaan syyttäjä saattaa vielä valittaa päätöksestä. BREIN haastoi ShareConnectorin ensimmäisenä oikeuteen, mutta tapaus siirtyi sitten verotutkimus- ja taloustarkastusyksikön käsiteltäväksi.

ShareConnector sivusto suljettiin vuoden 2004 joulukuussa, jolloin tekijänoikeusjärjestöt ottivat kohteekseen useita P2P-sivustoja, jotka sitten haastettiin oikeuteen. ShareConnectorin ylläpitäjät uskoivat kuitenkin vahvasti sivuston laillisuuteen, joten sivusto palasi toimintaan viime joulukuussa.

Lähteet:
Piraattiliitto
Slyck

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

125.7.2007 5:51

No katsotaan kuinka tuossa käy, ihmetyttää vain tuo brein:n julistus että olisivay laittomia ja mikähän on peruste? Kun jos teet kotisivusi ja laitat vaikka maikkarin url:n linkiksi toisille (edellyttäen etä olet kysynyt luvan almamedialta siihen) jotta voisivat käydä ihailemassa niin se ei ole laitonta, samalla periaatteellahan tuo sivusto on toiminut siis linkkejä ei tiedostoja.

228.7.2007 11:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
...Kun jos teet kotisivusi ja laitat vaikka maikkarin url:n linkiksi toisille (edellyttäen etä olet kysynyt luvan almamedialta siihen) jotta voisivat käydä ihailemassa niin se ei ole laitonta, samalla periaatteellahan tuo sivusto on toiminut siis linkkejä ei tiedostoja.
Edes linkin laittaminen tai linkittäminen ei vaadi lupaa, koska tietylle sivustolle linkittämistä ei voi kukaan kieltää. Eli yritysten tms. "linkityskiellot" ovat laittomia. Linkittämisen rajoittaminen tai kieltäminen kun rikkoisi sananvapautta.

Aivan samalla periaatteella voi myös laittaa linkin tiedostoon (audio, video, teksti, kuva, ohjelma jne.).

PS
Tietysti on kohteliasta pyytää lupaa, vaikka laki ei sitä edellyttäisi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.7.2007 @ 11:17

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

328.7.2007 16:46

Jep, linkitys ei ole (ainakaan suomen lainsäädännön mukaan) laitonta eikä siihen tarvita edes lupaa kunhan linkkiä ei anna loukkaavassa yhteydessä. Maikkarin linkinkin voit tunkea minne tahansa kunhan et esitä sitä loukkaavassa yhteydessä. Eli kunhan linkkitekstinä ei ole "maailman paskin televisiokanava" tai muuta sellaista niin siitä vain.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen (22.4.2017 20:50)
Markkinoiden suosituin BitTorrent-sovellus (ainakin länsimaissa) uTorrent (tai µTorrent) on tekemässä suuria uudistuksia. Vuonna 2005 ensimmäistä kertaa julkaistu sovellus on tarjonnut kuluttajille ....
Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla (22.4.2017 20:16)
Microsoftin viime vuosien onnistuneimmat laitteet ovat kantaneet Surface-brändin nimeä. Yhtiön Windows 10 -tabletit ja -läppärit ovat keränneet valtavasti kehuja, jonka lisäksi myyntilukematkin ....
Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? (22.4.2017 20:00)
Samsungin uutuuslaite Galaxy S8 on saapunut jo ensimmäisten ennakkotilaajien kätösiin ympäri maailman ja Suomessakin laite saapuu kauppoihin ensi viikolla, mutta Samsungilla on yhä yksi ongelma ....
Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian (22.4.2017 18:29)
Viime vuoden sensaatiopeli Pokémon Go on edelleen suosittu, ainakin silloin, kun päivityksiä saapuu. Päivityksiä ja sitä myöten uusia Pokémoneja on aiempien tietojen mukaan määrä odottaa vasta ....
OneDrive päivittyi iOS:llä, tukee nyt lähettämistä suoraan muista sovelluksista OneDrive päivittyi iOS:llä, tukee nyt lähettämistä suoraan muista sovelluksista (22.4.2017 18:14)
Suomessa Windows-puhelinten suhteellisen suosion siivittämänä on varmasti maailman muuhun väestöön verrattuna paljon ihmisiä, jotka käyttävät OneDriveä. Monet näistä ovat kuitenkin saattaneet ....

Uutisarkisto