*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

ShareConnectorin toiminta laillista Hollannissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.7.2007 00:17 Kommentteja (3)

ShareConnectorin toiminta laillista Hollannissa Hollantilaisten tekijänoikeusjärjestöjen ja ed2k-sivusto ShareConnectorin välinen kädenvääntö oikeudessa sivuston laillisuudesta on nyt päättynyt ShareConnectorin voittoon.
Tilanne ei kuitenkaan ole paras mahdollinen ShareConnectorille, sillä oikeus ei varsinaisesti ottanut kantaa ed2k-linkkien laillisuuteen. ShareConnector voi joutua oikeuteen vielä myöhemmin, sillä oikeudessa näytettyjen todisteiden valossa palvelu ei näytä rikkovan lakia, mutta tuomarin mukaan tilanne voisi olla myös toinen.

ShareConnectorin lisäksi samalla käsiteltiin Releases4U-sivuston tapaukset, joissa kaksi ylläpitäjää ja yksi paikallisen internet-operaattorin työntekijä määrättiin maksamaan 250 euron sakot tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakamisesta. Oikeus totesi myös, ettei Releases4U- tai ShareConnector-sivustoja voida pitää rikollisjärjestöinä tai sen kaltaisina organisaatioina.

Oikeuden päätös ei miellyttänyt BREIN:in Tim Kuikia. Kuik sanoo kuitenkin, että oikeuden päätös mahdollistaa uuden oikeustapauksen, jos todistusaineistoa sivustoa vastaan löytyy. Kuikin mukaan syyttäjä saattaa vielä valittaa päätöksestä. BREIN haastoi ShareConnectorin ensimmäisenä oikeuteen, mutta tapaus siirtyi sitten verotutkimus- ja taloustarkastusyksikön käsiteltäväksi.

ShareConnector sivusto suljettiin vuoden 2004 joulukuussa, jolloin tekijänoikeusjärjestöt ottivat kohteekseen useita P2P-sivustoja, jotka sitten haastettiin oikeuteen. ShareConnectorin ylläpitäjät uskoivat kuitenkin vahvasti sivuston laillisuuteen, joten sivusto palasi toimintaan viime joulukuussa.

Lähteet:
Piraattiliitto
Slyck

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

125.7.2007 5:51

No katsotaan kuinka tuossa käy, ihmetyttää vain tuo brein:n julistus että olisivay laittomia ja mikähän on peruste? Kun jos teet kotisivusi ja laitat vaikka maikkarin url:n linkiksi toisille (edellyttäen etä olet kysynyt luvan almamedialta siihen) jotta voisivat käydä ihailemassa niin se ei ole laitonta, samalla periaatteellahan tuo sivusto on toiminut siis linkkejä ei tiedostoja.

228.7.2007 11:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
...Kun jos teet kotisivusi ja laitat vaikka maikkarin url:n linkiksi toisille (edellyttäen etä olet kysynyt luvan almamedialta siihen) jotta voisivat käydä ihailemassa niin se ei ole laitonta, samalla periaatteellahan tuo sivusto on toiminut siis linkkejä ei tiedostoja.
Edes linkin laittaminen tai linkittäminen ei vaadi lupaa, koska tietylle sivustolle linkittämistä ei voi kukaan kieltää. Eli yritysten tms. "linkityskiellot" ovat laittomia. Linkittämisen rajoittaminen tai kieltäminen kun rikkoisi sananvapautta.

Aivan samalla periaatteella voi myös laittaa linkin tiedostoon (audio, video, teksti, kuva, ohjelma jne.).

PS
Tietysti on kohteliasta pyytää lupaa, vaikka laki ei sitä edellyttäisi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.7.2007 @ 11:17

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

328.7.2007 16:46

Jep, linkitys ei ole (ainakaan suomen lainsäädännön mukaan) laitonta eikä siihen tarvita edes lupaa kunhan linkkiä ei anna loukkaavassa yhteydessä. Maikkarin linkinkin voit tunkea minne tahansa kunhan et esitä sitä loukkaavassa yhteydessä. Eli kunhan linkkitekstinä ei ole "maailman paskin televisiokanava" tai muuta sellaista niin siitä vain.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
5 kommenttia
Microsoft tarjoaa patenttejaan älyautojen valmistajille Microsoft tarjoaa patenttejaan älyautojen valmistajille (24.3.2017 10:32)
Teknologiapatenttien ja -lisenssisopimusten tärkeys on tullut näkyvästi esille tietokoneiden ja mobiililaitteiden yleistymisen myötä, kun oikeussaleissa on väännetty kättä graafisista käyttöliittymistä ....
2 kommenttia
Vain puolet Android-laitteista sai tietoturvapäivityksiä Vain puolet Android-laitteista sai tietoturvapäivityksiä (24.3.2017 09:17)
Androidin tietoturvatiimiin uuden blogikirjoituksen mukaan sen tavoitteena on huolehtia kaikkien käyttäjien tietoturvasta, mutta lukujen valossa tässä onnistuttiin viime vuonna vain osittain. ....
1 kommentti
Hakkerit uhkaavat tyhjentää iPhonesi – Vaativat Applelta bitcoineja Hakkerit uhkaavat tyhjentää iPhonesi – Vaativat Applelta bitcoineja (24.3.2017 08:36)
Turkish Crime Family -niminen hakkeriryhmä on vaatinut Applea maksamaan sille 75 000 dollarin arvosta bitconeja huhtikuun 7. päivään mennessä, muutoin ryhmä aikoo tyhjentää miljoonien Applen ....

Uutisarkisto