*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

ShareConnectorin toiminta laillista Hollannissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.7.2007 00:17 Kommentteja (3)

ShareConnectorin toiminta laillista Hollannissa Hollantilaisten tekijänoikeusjärjestöjen ja ed2k-sivusto ShareConnectorin välinen kädenvääntö oikeudessa sivuston laillisuudesta on nyt päättynyt ShareConnectorin voittoon.
Tilanne ei kuitenkaan ole paras mahdollinen ShareConnectorille, sillä oikeus ei varsinaisesti ottanut kantaa ed2k-linkkien laillisuuteen. ShareConnector voi joutua oikeuteen vielä myöhemmin, sillä oikeudessa näytettyjen todisteiden valossa palvelu ei näytä rikkovan lakia, mutta tuomarin mukaan tilanne voisi olla myös toinen.

ShareConnectorin lisäksi samalla käsiteltiin Releases4U-sivuston tapaukset, joissa kaksi ylläpitäjää ja yksi paikallisen internet-operaattorin työntekijä määrättiin maksamaan 250 euron sakot tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakamisesta. Oikeus totesi myös, ettei Releases4U- tai ShareConnector-sivustoja voida pitää rikollisjärjestöinä tai sen kaltaisina organisaatioina.

Oikeuden päätös ei miellyttänyt BREIN:in Tim Kuikia. Kuik sanoo kuitenkin, että oikeuden päätös mahdollistaa uuden oikeustapauksen, jos todistusaineistoa sivustoa vastaan löytyy. Kuikin mukaan syyttäjä saattaa vielä valittaa päätöksestä. BREIN haastoi ShareConnectorin ensimmäisenä oikeuteen, mutta tapaus siirtyi sitten verotutkimus- ja taloustarkastusyksikön käsiteltäväksi.

ShareConnector sivusto suljettiin vuoden 2004 joulukuussa, jolloin tekijänoikeusjärjestöt ottivat kohteekseen useita P2P-sivustoja, jotka sitten haastettiin oikeuteen. ShareConnectorin ylläpitäjät uskoivat kuitenkin vahvasti sivuston laillisuuteen, joten sivusto palasi toimintaan viime joulukuussa.

Lähteet:
Piraattiliitto
Slyck

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

125.7.2007 5:51

No katsotaan kuinka tuossa käy, ihmetyttää vain tuo brein:n julistus että olisivay laittomia ja mikähän on peruste? Kun jos teet kotisivusi ja laitat vaikka maikkarin url:n linkiksi toisille (edellyttäen etä olet kysynyt luvan almamedialta siihen) jotta voisivat käydä ihailemassa niin se ei ole laitonta, samalla periaatteellahan tuo sivusto on toiminut siis linkkejä ei tiedostoja.

228.7.2007 11:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
...Kun jos teet kotisivusi ja laitat vaikka maikkarin url:n linkiksi toisille (edellyttäen etä olet kysynyt luvan almamedialta siihen) jotta voisivat käydä ihailemassa niin se ei ole laitonta, samalla periaatteellahan tuo sivusto on toiminut siis linkkejä ei tiedostoja.
Edes linkin laittaminen tai linkittäminen ei vaadi lupaa, koska tietylle sivustolle linkittämistä ei voi kukaan kieltää. Eli yritysten tms. "linkityskiellot" ovat laittomia. Linkittämisen rajoittaminen tai kieltäminen kun rikkoisi sananvapautta.

Aivan samalla periaatteella voi myös laittaa linkin tiedostoon (audio, video, teksti, kuva, ohjelma jne.).

PS
Tietysti on kohteliasta pyytää lupaa, vaikka laki ei sitä edellyttäisi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.7.2007 @ 11:17

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

328.7.2007 16:46

Jep, linkitys ei ole (ainakaan suomen lainsäädännön mukaan) laitonta eikä siihen tarvita edes lupaa kunhan linkkiä ei anna loukkaavassa yhteydessä. Maikkarin linkinkin voit tunkea minne tahansa kunhan et esitä sitä loukkaavassa yhteydessä. Eli kunhan linkkitekstinä ei ole "maailman paskin televisiokanava" tai muuta sellaista niin siitä vain.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....
Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille (23.10.2016 20:36)
Selvitimme tapamme mukaisesti edeltävän kuun mielenkiintoisimmat uudet mobiilisovellukset alustoittain. Käsittelyvuorossa on Applen iPhonesta ja iPadista tuttu iOS-käyttöjärjestelmä. Syyskuun ....

Uutisarkisto