*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvaltalaiset nettiradiot jatkavat lähetyksiään epävarmoina tulevasta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.7.2007 03:42 Kommentteja (2)

Yhdysvaltalaiset nettiradiot jatkavat lähetyksiään epävarmoina tulevasta Paljon keskustelua herättänyt yhdysvaltalaisten nettiradioiden tekijänoikeuskorvauksien maksaminen astui voimaan maanantaina, mutta toistaiseksi tilanne maksujen osalta on hyvin epäselvä.
Korvaussummia ehdottava SoundExchange lupasi tilanteeseen vielä viime hetkellä muutoksia, joiden myötä korvauksia ei kerätä nettiradioilta, ennen kuin asioista ollaan päästy yhteisymmärrykseen eri osapuolten välillä. SoundExchange löysäsi myös korvausvaatimuksia ja tämän vuoksi suurten nettiradioiden ei tarvitse maksaa vuosittaista 500 dollarin kanavamaksua jokaiselta kanavalta, vaan näille maksuille asetetaan asemakohtainen 50 000 dollarin raja.

Osapuolten väliset neuvottelut ovat kuitenkin vielä kesken, joten lopullinen tilanne selviää vasta myöhemmin. Neuvotteluita on tarkoitus jatkaa tällä viikolla.

SoundExchange on valmis alentamaan maksuja, mutta useiden nettiradioiden täytyy tällöin muuttaa nykyisiä toimintatapojaan. SoundExchange haluaa mm. tarkat tiedot mitä kappaleita on soitettu ja milloin sekä tämän lisäksi myös nettiradioiden täytyisi aloittaa DRM-suojauksien käyttäminen lähetyksissään, etteivät kuuntelijat saisi tallennettua nettiradioissa soitettua musiikkia.

SoundExchange ei kuitenkaan suoraan päätä maksuista tai toimintatavoista, joten mahdollisten sopimusten on vielä saatava tukea poliitikoilta ja päättäjiltä. Pahimmassa tapauksessa aiemmin määrätyt maksut jäävät voimaan, jolloin monet yhdysvaltalaiset nettiradiot vaimenevat, koska niillä ei ole varaa maksaa tekijänoikeuskorvauksia nykyisten taksojen mukaan.

Lähteet:
Ars Technica
Washington Post
BetaNews

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

117.7.2007 10:15

vai että drm paskaa noihinkin..

217.7.2007 10:24

Kulttuurin sarjamurhausta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
9 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto