*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvaltalaiset nettiradiot jatkavat lähetyksiään epävarmoina tulevasta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.7.2007 03:42 Kommentteja (2)

Yhdysvaltalaiset nettiradiot jatkavat lähetyksiään epävarmoina tulevasta Paljon keskustelua herättänyt yhdysvaltalaisten nettiradioiden tekijänoikeuskorvauksien maksaminen astui voimaan maanantaina, mutta toistaiseksi tilanne maksujen osalta on hyvin epäselvä.
Korvaussummia ehdottava SoundExchange lupasi tilanteeseen vielä viime hetkellä muutoksia, joiden myötä korvauksia ei kerätä nettiradioilta, ennen kuin asioista ollaan päästy yhteisymmärrykseen eri osapuolten välillä. SoundExchange löysäsi myös korvausvaatimuksia ja tämän vuoksi suurten nettiradioiden ei tarvitse maksaa vuosittaista 500 dollarin kanavamaksua jokaiselta kanavalta, vaan näille maksuille asetetaan asemakohtainen 50 000 dollarin raja.

Osapuolten väliset neuvottelut ovat kuitenkin vielä kesken, joten lopullinen tilanne selviää vasta myöhemmin. Neuvotteluita on tarkoitus jatkaa tällä viikolla.

SoundExchange on valmis alentamaan maksuja, mutta useiden nettiradioiden täytyy tällöin muuttaa nykyisiä toimintatapojaan. SoundExchange haluaa mm. tarkat tiedot mitä kappaleita on soitettu ja milloin sekä tämän lisäksi myös nettiradioiden täytyisi aloittaa DRM-suojauksien käyttäminen lähetyksissään, etteivät kuuntelijat saisi tallennettua nettiradioissa soitettua musiikkia.

SoundExchange ei kuitenkaan suoraan päätä maksuista tai toimintatavoista, joten mahdollisten sopimusten on vielä saatava tukea poliitikoilta ja päättäjiltä. Pahimmassa tapauksessa aiemmin määrätyt maksut jäävät voimaan, jolloin monet yhdysvaltalaiset nettiradiot vaimenevat, koska niillä ei ole varaa maksaa tekijänoikeuskorvauksia nykyisten taksojen mukaan.

Lähteet:
Ars Technica
Washington Post
BetaNews

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

117.7.2007 10:15

vai että drm paskaa noihinkin..

217.7.2007 10:24

Kulttuurin sarjamurhausta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto