*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft ja Amazon siirtävät indie-elokuvat teräväpiirtoaikaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.7.2007 22:58 Kommentteja (11)

Microsoft ja Amazon siirtävät indie-elokuvat teräväpiirtoaikaan Amazon ja Microsoft aikovat siirtää tuhat indie-elokuvaa teräväpiirtoaikaan. Elokuvien formaattina on HD DVD ja yritykset auttavat indie-elokuvien tekijöitä sekä HD DVD -levyjen luomisessa että myymisessä.
Elokuvien myymisessä ja levittämisessä hyödynnetään Amazonin CustomFlix-palvelua. CustomFlix painaa levyt vasta siinä vaiheessa, kun levyt on ostettu. Näin varastoihin ei kerry turhia levyjä, jonka vuoksi palvelun kulut on saatu ajettua mahdollisimman alas. CustomFlixin avulla saa tehtyä HD DVD -elokuvien lisäksi myös DVD-elokuvia.

Projektiin mukaan pääsevien indie-elokuvien tekijät säästävät 499 dollarin suuruiset tuotantokulut kokonaan. Palvelun kautta myydyistä elokuvista menee noin 10 dollaria itse levyn valmistukseen ja postittamiseen. Loput rahat päätyvät indie-elokuvien tekijöille.

Mukaan otettavien projektien suuresta määrästä huolimatta aivan kaikkea materiaalia ei kelpuuteta. Videon pitää olla alun alkaen teräväpiirtomuotoista, joten skaalaimen läpi ajettu materiaali hylätään. Tämän lisäksi elokuva pitää toimittaa HDV-, DVCPRO HD- tai HDCAM-formaatissa.

Kaikki projektiin hyväksyttävät elokuvat menevät myös Sundance Channelille, joka voi tehdä erillisen sopimuksen elokuvan näyttämisestä televisiossa.

CustomFlixin kautta ostettavissa olevat HD DVD -elokuvat poikkeavat kaupasta ostettavista elokuvista, sillä CustomFlix tallentaa elokuvat tavallisille kirjoitettaville levyille, joten elokuviin ei tule AACS-kopiointisuojausta.

Lähteet:
X-bit labs
CustomFlix

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

15.7.2007 5:15

Eipä yhtään paskempi veto Microsoftilta ja Amazonilta. Auttaa varmasti HD DVD levyjen markkinointia indie elokuvien kautta. Paljonkohan nuo elokuvat sitten maksavat, kun uutisessa mainitaan vain 10€, joka menee indie-elokuvien tekijöille?

25.7.2007 5:27

Lainaus:
10?, joka menee elokuvan tekijöille.

vai menikö tuo 10? kuitenkin levyn valmistamiseen ja postitukseen?

35.7.2007 6:29

Mukavalta kuulostava kampanja. Saa nähdä sitten, kuinka soveltuu indie leffojen imagoon.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2007 @ 06:30

45.7.2007 8:07

^ "Palvelun kautta myydyistä elokuvista menee noin 10 dollaria itse levyn valmistukseen ja postittamiseen. Loput rahat päätyvät indie-elokuvien tekijöille." Ettekö vain osaa lukea? Tuossahan selvästi sanottiin että valmistuskustannukset ovat 10 e luokkaa, tämän jälkeen saatava raha ostajalta menee kokonaan tekijälle. Voi olla noin vaikea lukea.. ;>

55.7.2007 8:29

Tuleeko siitä sitten 400-500e levy? :/

65.7.2007 9:08

Eli odotettavissa 1000+ indie-leffa nimiketta HD DVD:lle jipii ;D

Hieno projekti.

75.7.2007 13:13

Kerrankin jotain järkevää Microsoftilta (ja Amazonilta). Indie-elokuvien imago saattaa ottaa pienen kolhun, mutta on se sen arvoista. Tai no ei tuon luulisi niistä huonompia tekevän.

85.7.2007 15:54

"Mukaan otettavien projektien suuresta määrästä huolimatta aivan kaikkea materiaalia ei kelpuuteta. Videon pitää olla alun alkaen teräväpiirtomuotoista, joten skaalaimen läpi ajettu materiaali hylätään. Tämän lisäksi elokuva pitää toimittaa HDV-, DVCPRO HD- tai HDCAM-formaatissa."

Heh, eikös tämä rajaa suurimman osan pienen budjetin elokuvista pois palvelun piiristä. Ja indie leffathan on nimenomaan pikku budjetilla tehtyjä :)

95.7.2007 17:12

Sehän olikin nimenomaan tarkotettu HD-tarkkuuksilla kuvaaville. Eikä tuo "indie" sita tarkoita, että ne kuvaajat on jotain pojankloppeja jotka huvikseen kuvailee :P siihenhän lasketaan tyyliin kaikki non-hollywood kuvaajat, kuten kotimaiset kaurismäet sunmuut :P

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2007 @ 17:14

106.7.2007 15:25

Lainaus:
Sehän olikin nimenomaan tarkotettu HD-tarkkuuksilla kuvaaville. Eikä tuo "indie" sita tarkoita, että ne kuvaajat on jotain pojankloppeja jotka huvikseen kuvailee :P siihenhän lasketaan tyyliin kaikki non-hollywood kuvaajat, kuten kotimaiset kaurismäet sunmuut :P
Jopa joitakin hollywood leffoja on ajettu skaalaimen läpi vielä melko pitkään. Indie elokuvissa käytetään usein hieman vanhempia laitteita.

117.7.2007 7:45

^ Niin skaalattu alaspäin, koska alkuperäset hollywood masterit on resoluutioltaan jotain 6xxx*4xxx

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia (7.12.2016 18:31)
Sony on onnistunut myymään jo yli 50 miljoonaa PlayStation 4 -pelikonsolia. Lukemaan sisältyy niin vuonna 2013 lanseeratun PlayStation 4:n myynti kuin tänä syksynä esitellyn PlayStation 4 Pron myyntikin. ....
Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan (7.12.2016 18:13)
Tietokoneille vähän aika sitten julkaistussa Chrome 55:ssä huomattavin muutos aiempaan oli flash-selainlaajennoksen kytkeminen pois päältä oletuksena. Androidilla moiselle ei ole tarvetta, sillä ....
iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa (6.12.2016 13:53)
Jos omistat 16 gigatavun tallennusmuistilla varustetun iPhonen tai iPadin, on laitteesi näytöllä melko varmasti vilahtanut silloin tällöin Tallennustila melkein täynnä -varoitus, joka ilmoittaa ....
Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta (6.12.2016 12:26)
Amazon on jo neljän vuoden ajan kehittänyt ruokakauppaa, josta voisi yksinkertaisesti lähteä pois kun ostokset on kerätty hyllyiltä kauppakassiin. Kassalla jonottaminen jäisi historiaan kokonaan. ....
5 kommenttia
Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen (6.12.2016 11:17)
Netflix aikoo kaksinkertaistaa alkuperäistuotantojen ensi vuonna, kertoo yhtiön sisältöjohtaja Ted Sarandos. Tämän vuoden aikana Netflix saanut valmiiksi omia tuotantoja noin 500 tunnin verran ....
2 kommenttia

Uutisarkisto