*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube vie kymmenyksen internet-liikenteestä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.6.2007 10:21 Kommentteja (8)

YouTube vie kymmenyksen internet-liikenteestä Internet-liikenteen jakautuminen eri ohjelmien ja protokollien välillä on kiinnostanut ihmisiä jo pidemmän aikaa. Edellisen neljän vuoden aikana suurimman osa internet-liikenteestä ovat syöneet P2P-ohjelmat, mutta Ellacoya Networksin tekemän tutkimuksen mukaan tilanne on nyt muuttunut.
Ellacoya Networksin mukaan HTTP-liikenne on tällä hetkellä kärjessä 46 prosentin osuudella kaikesta internet-liikenteestä. P2P-liikenne on toisena 37 prosentin osuudella. Näiden perässä tulevat uutisryhmät yhdeksän prosentin osuudella, videoiden streamaus (ei HTTP-protokollaan pohjautuvat) kolmen prosentin osuudella, pelaaminen kahden prosentin osuudella ja VoIP-liikenne prosentin osuudella.

HTTP-liikenteestä 45 prosenttia oli tavallista internetin selaamista, joka koostuu kuvien ja tekstien katselusta. Seuraavana tuli videoiden katsominen ja sen osuus HTTP-liikenteestä oli 36 prosenttia. Tästä 36 prosentista suurimman osan vei YouTube, jonka osuus kaikesta HTTP-liikenteestä oli 20 prosenttia, joten YouTuben osuus kaikesta internet-liikenteestä on lähes 10 prosenttia.

P2P-liikenteestä Ellacoya Networks ei antanut kuitenkaan tarkempia tietoja, joten eri P2P-verkkojen suosion vertaaminen ei onnistu Ellacoya Networksin tutkimuksen avulla.

"Internet-selaimilla toimivien videosivustojen suosiolla on selvä vaikutus sekä yleiseen internet-liikenteen kasvuun että liikenteen jakautumiseen eri ohjelmien ja protokollien välillä" sanoi Ellacoya Networksin Fred Sammartino. "Se mihin ihmiset internetiä käyttävät muuttuu jatkuvasti. Me uskomme, että videoiden suosio kasvaa myös jatkossa" jatkoi Sammartino.

Tutkimuksen tulokset kerättiin Pohjois-Amerikassa seuraamalla noin miljoonan laajakaista-asiakkaan tottumuksia, joten saadut luvut eivät välttämättä pidä paikkaansa muualla maailmassa.

Lähteet:
VNU Business
Ellacoya Networks (PDF)

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

119.6.2007 10:28
konstis
Inactive

Lainaus:
"Se mihin ihmiset internetiä käyttävät muuttuu jatkuvasti. Me uskomme, että videoiden suosio kasvaa myös jatkossa" jatkoi Sammartino.
Ajattelinkin tuota lukiessa että videoiden ansiosta HTTP-liikennöinti kasvaa erittäin paljon muutaman seuraavan vuoden aikana.

219.6.2007 12:29

Vaikka Youtube on yksi merkittävimpiä nettisivuja.. niin silti 10% internet-liikenteestä on naurettavan suuri luku. :/ Ainakin minun mielestäni... mutta onneksi tuolla mainitaan, että se luku ei välttämättä päde muualla kuin Pohjois-Amerikassa.. Eikä välttämättä sielläkään, kun näistä testeistä ei koskaan tiedä miten ne on toteutettu. :D

319.6.2007 13:09

mitenköhä näitä oikee tehää kelasin vaa et luovuttaaks operaattorit tilastotietoo et millä tekniikalla liikkuu minkäki verra koska luulis tollaste puljujen olevan mahdotonta seurata esim mun liikennettä vai onkoha tää tehty kyselyperusteel et kysytty paljo viettää aikaa youtubes ja laskettu?

419.6.2007 16:24

ei ainakaan kysely perusteella :D koska siinä ei tule mitään kuvaa siitä kuinka suuria määriä tietoa liikkuu, ja milläkin protokollalla. Ja tuskin niistä miljoonasta ihmisestä kaikki on tietoisia siitä mitä protokolla tarkoittaa :P mut tosiaan, asennetaanko tutkittavalle joku seurantaohjelma -vapaaehtoisesti- ? Vai miten ihmeessä näitä oikein tehdään..

519.6.2007 16:45

Tämä kuuluu mielestäni vähän samaan kastiin kuin "2biljoonan menetykset piratismista". Ei mitään mahdollisuutta todistaa asiaa. Eikä oikeastaan mitään mahdollista pohjaakaan.

620.6.2007 11:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SuomiP:
mitenköhä näitä oikee tehää kelasin vaa et luovuttaaks operaattorit tilastotietoo et millä tekniikalla liikkuu minkäki
Suoraan pressistä:

Ellacoya Networks is a leading provider of carrier-grade Broadband Service Optimization solutions that leverage deep packet inspection (DPI) technology to give broadband service providers the visibility and control necessary to optimize Internet services for their subscribers. .. ... ... Deployed in some of the world’s largest carrier IP networks..

Eli nämä jampat myy tuotteita, joita operaattorit (sekä kuluttajaoperaattorit, että sellaiset verkko-operoijat, joista kuluttajat eivät ole koskaan kuulleetkaan, mutta jotka omistavat runkoverkkoja) käyttävät liikenteen analysointiin. Eli juu, verkon omistajilta kerättyä tilastodataa.

721.6.2007 15:40

Palveluntarjoajilta/käyttäjiltä kerättyä tietoa tai ei, on minun mielestä melkoinen "tuulitutkimus", vaikuttaa ihan yhtä luotettavalle tutkimukselle kuin AACS-suojauksena.
Varmasti on kovaa yritetty tutkia, mutta kun ymmärtääkseni asiat ei ihan ole näin yksinkertaisia, kaikki ihmiset kun ei ole samanlaisia ympäri maapalloa, enkä tarkoita pelkästään ihonväriä.

822.6.2007 11:29
allexx
Inactive

ja taisi olla esim. Kiinassa estetty pääsy youtube;en ja thaimaassa ja oliks viel turkissa :D ja Kiinassa on paljon porukkaa : ) ja hyvät jussit kaikille

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto