*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Omnifone tuo musiikkipalvelun matkapuhelimeen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.6.2007 00:20 Kommentteja (6)

Omnifone tuo musiikkipalvelun matkapuhelimeen Brittiläinen Omnifone tuo markkinoille uuden matkapuhelimiin tarkoitetun musiikkipalvelun. Uusi MusicStation-musiikkipalvelu käynnistettiin eilen Ruotsissa, kun matkapuhelinoperaattori Telenor aloitti palvelun tarjoamisen asiakkailleen.
Palvelu laajenee pian myös muihin Euroopan, Australian, Aasian ja Afrikan maihin ja Omnifonen kanssa yhteistyössä on tällä hetkellä 30 matkapuhelinoperaattoria. Toistaiseksi mukana ei näytä kuitenkaan olevan suomalaisia matkapuhelinoperaattoreita.

Tilauspalvelussa on käytössä viikkomaksu, jonka suuruus on 2,99 euroa. Maksua vastaan voi puhelimeensa ladata musiikkia rajoittamattomasti MusicStationin valikoimista. Omnifone on tehnyt palvelua varten sopimukset neljän suuren levy-yhtiön kanssa, joten ainakin valikoima on laaja. Suurten levy-yhtiöiden lisäksi tarjontaa täydennetään maakohtaisesti paikallisilla levy-yhtiöillä, joten myös hieman harvinaisempia kappaleita saattaa löytyä palvelun valikoimista. Aluksi saatavilla on noin miljoona musiikkikappaletta ja määrää on tarkoitus nostaa jatkuvasti.

Tilauspalvelua ei ole sidottu tiettyyn puhelimeen, joten jos käyttäjä haluaa vaihtaa matkapuhelinta, ei hän joudu tekemään uutta sopimusta operaattorinsa kanssa. Musiikkikappaleet on kuitenkin suojattua DRM-tekniikoilla, joten niitä ei voi siirtää ja kuunnella erikseen tietokoneella tai kannettavalla mediasoittimella. Jos käyttäjä lopettaa viikkomaksun maksamisen, ei hän voi enää kuunnella kappaleita.

Kappaleiden lataamisen ja kuuntelemisen lisäksi MusicStation tarjoaa myös muita ominaisuuksia. Tärkeimpinä näistä ovat kappaleiden suositteleminen ystäville ja muiden käyttäjien soittolistojen selaaminen. Viikkomaksu pitää sisällään myös kappaleiden lataamisen GPRS:n tai 3G:n avulla, joten kuluttajan ei tarvitse huolehtia datasiirron tuomista kuluista.

Palvelu vaatii toimiakseen matkapuhelimen, joka tukee Java-sovelluksia ja musiikin toistamista. 3G-kytkykaupan myötä tällaiset matkapuhelimet ovat yleistyneet ja Omnifonen Rob Lewisin mukaan palvelu toimii 75 prosentilla markkinoilla olevista matkapuhelimista. Potentiaalisten asiakkaiden suuri määrä on asettanut myös Omnifonen tavoitteet korkealle ja miljoonien asiakkaiden haalimisen lisäksi palvelun on tarkoitus kilpailla Applen iTunesin kanssa matkapuhelinten musiikkimarkkinoista.

Lähteet:
ITviikko
PC World
BBC News

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

115.6.2007 10:01
Tom222
Inactive

Lainaus:
Jos käyttäjä lopettaa viikkomaksun maksamisen, ei hän voi enää kuunnella kappaleita.
Alussa kun luin, ajattelin, että tota vois vaikka ruveta käyttämään. Sitten luin tuon kohdan ja kaikki innostus palvelusta hävisi samantien. Mites sittenkun haluaakin luopua asiakkuudestaan, biisit ja samalla kaikki maksetut kuukausimaksut menevät hukkaan.

Lainaus:
Musiikkikappaleet on kuitenkin suojattua DRM-tekniikoilla, joten niitä ei voi siirtää ja kuunnella erikseen tietokoneella tai kannettavalla mediasoittimella.
Tuolla ei taas olisi niin väliä, koska en näe tarvetta niitä puhelimesta mihinkään siirtää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.6.2007 @ 10:01

215.6.2007 17:46

Lainaus:
[quote]Jos käyttäjä lopettaa viikkomaksun maksamisen, ei hän voi enää kuunnella kappaleita.
Alussa kun luin, ajattelin, että tota vois vaikka ruveta käyttämään. Sitten luin tuon kohdan ja kaikki innostus palvelusta hävisi samantien. Mites sittenkun haluaakin luopua asiakkuudestaan, biisit ja samalla kaikki maksetut kuukausimaksut menevät hukkaan.

Lainaus:
Musiikkikappaleet on kuitenkin suojattua DRM-tekniikoilla, joten niitä ei voi siirtää ja kuunnella erikseen tietokoneella tai kannettavalla mediasoittimella.
Tuolla ei taas olisi niin väliä, koska en näe tarvetta niitä puhelimesta mihinkään siirtää.[/quote]En jaksa koko uutista lukea, mutta nuo kaksi mainitsemaasi asiaa tarkoittavat, etten tule tuommoista ikinä hankkimaan.

315.6.2007 18:13

Minulla on työn alla hieman vastaavanlainen projekti. Tarkoitus olisi saada toimimaan ratkaisu, jolla voisin matkapuhelimella ladata kotoa halutessani haluamani biisit musiikkiservultani tai sitten suoraan striimata niitä puhelimeeni HSDPA:n välityksellä. Aina olisi siis saatavilla koko musiikkikokoelmani eikä tarvisi vähän väliä vaihtaa muistikortin sisältöä.

Tällä hetkellä homma näyttäisi toimivan ongelmitta tietokoneiden välillä mutta en ole vielä ehtinyt testata kunnollisella matkapuhelimella. Mikäli homma toimii mutkitta niin se tekee samalla aivan turhaksi MusicStation-musiikkipalvelun. Kaiken lisäksi homma on varsin yksinkertainen ja ilmaissoftat löytyvät netistä :)

415.6.2007 23:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Rikkivety:
Minulla on työn alla hieman vastaavanlainen projekti. Tarkoitus olisi saada toimimaan ratkaisu, jolla voisin matkapuhelimella ladata kotoa halutessani haluamani biisit musiikkiservultani tai sitten suoraan striimata niitä puhelimeeni HSDPA:n välityksellä. Aina olisi siis saatavilla koko musiikkikokoelmani eikä tarvisi vähän väliä vaihtaa muistikortin sisältöä.

Tällä hetkellä homma näyttäisi toimivan ongelmitta tietokoneiden välillä mutta en ole vielä ehtinyt testata kunnollisella matkapuhelimella. Mikäli homma toimii mutkitta niin se tekee samalla aivan turhaksi MusicStation-musiikkipalvelun. Kaiken lisäksi homma on varsin yksinkertainen ja ilmaissoftat löytyvät netistä :)
Mitähän laki sanoo tuohon?

516.6.2007 9:53

Lainaus:
Mitähän laki sanoo tuohon?
Kuinka niin? Eihän tässä ole mistään laittomuudesta kyse, sillä tämä on vain henkilökohtaiseen käyttöön. En siis ole jakamassa "palvelua" muille.

616.6.2007 17:40

Jaa, se on sitten eri asia. Ihan kiva systeemi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
1 kommentti
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto