*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTuben tekijänoikeustyökalut lähes valmiit

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.6.2007 23:57 Kommentteja (2)

YouTuben tekijänoikeustyökalut lähes valmiit YouTuben tekijänoikeuksien valvontaan tarkoitetut työkalut ovat pian käyttövalmiina ja uusien työkalujen testaamisen aloittavat Time Warner ja Disney. Jos testaus sujuu ongelmitta, tullaan työkalut julkaisemaan muillekin halukkaille vielä tämän vuoden aikana.
YouTube on kehittänyt uuden ohjelmiston yhdessä YouTuben omistavan Googlen kanssa. Uuden ohjelmiston avulla jokaiselle videolle pitäisi tulla oma tunnisteensa, joka on verrattavissa muiden videoiden tunnisteeseen. Jos verrattavana olevat videot ovat lähes identtisiä, ilmoittaa järjestelmä tästä videon tekijänoikeuksien haltijalle. Oikeuksien haltija voi sitten helposti päättää haluaako hän poistaa videon YouTubesta vai jättääkö videon YouTubeen ja kerää samalla osan videon tuomista mainostuloista.

Tällä hetkellä mahdolliset tekijänoikeusrikkomukset pitää ilmoittaa erikseen YouTubella. Tämän vuoksi YouTubessa on paljon videoita, jotka loukkaavat tekijänoikeuksia, koska kaikkien videoiden läpikäynti YouTuben puolesta olisi liian työlästä. Vastuu siirtyy täten tekijänoikeuksien omistajille, joiden on erikseen etsittävä tekijänoikeuksia loukkaavat videot. YouTuben ohella myös monilla muilla videopalveluilla on sama käytäntö tekijänoikeuksien valvonnassa.

Uudistuksien myötä tekijänoikeuksien rikkomiset vähenevät YouTubessa, jonka myötä toivottavasti myös YouTuben saamien oikeushaasteiden määrä vähenee. Vaikka YouTubea vastaan nostettujen oikeusjuttujen käsittely on vielä kesken, aiheuttavat haasteet silti YouTubelle negatiivista imagoa ja samalla karkottavat tiettyjä tahoja pois YouTubesta.

Videoiden tunnistamisen lisäksi YouTube on testannut vastaavaa tekniikkaa musiikin suhteen. Tämän tekniikan on kehittänyt Audible Magic ja ratkaisu on tällä hetkellä käytössä useissa muissa netin videopalveluissa mukaan lukien Microsoftin Soapbox.

Lähteet:
BBC News
Houston Chronicle

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

113.6.2007 4:08

Lainaus:
Vastuu siirtyy täten tekijänoikeuksien omistajille, joiden on erikseen etsittävä tekijänoikeuksia loukkaavat video
Näinhän se on ollut jo kauan, on vain ollut helpompi haastaa oikeuteen ja saada miljoonakorvaukset kuin tehdä työnsä.

Ja tuo "suojaus," mahtaako säilyä jos videon konvertoi formaatista A formaattiin B, esim. mpeg -> AVI. Olisi kyllä huvittavaa nähdä suojauksen murtuvan pelkällä videotyypin muuttamisella, tai muulla editoinnilla :D

Täytyy myöntää, mielenkiintoista katsoa kuinka tässä käy, ja varsinkin kuinka moni videon lataaja saa tekijänoikeusjärjestöt perään korvauksia maksamaan. MPAA ja RIAA sun muut ovat tehneet melkeinpä kaikkensa saadakseen rahaa, kohta varmaan pakottavat youtuben muokkaamaan noita työkaluja siten että lähettää käyttäjän IP:n ja muut tiedot heille.

Lisätäänpä vielä, että en kyllä näe tässä mitään järkeä. Videoja on miljoonia, ja varmasti joku löytää keinot huijata sitä. Elikkästä melko turhaa
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2007 @ 04:13

213.6.2007 7:52

Lainaus:
Lisätäänpä vielä, että en kyllä näe tässä mitään järkeä. Videoja on miljoonia, ja varmasti joku löytää keinot huijata sitä. Elikkästä melko turhaa
Mutta eiköhän SinäTuubista löydy suuri kourallinen käyttäjiä, jotka eivät osaa (tai näe tarpeelliseksi) editoida tai muokata uppimiaan videoita, joten luulisi RIAAn ja MPAAn "muutaman" taalan saavan korvauksia/sovittelu rahaa peruskäyttäjiltä..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
9 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto