*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTuben tekijänoikeustyökalut lähes valmiit

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.6.2007 23:57 Kommentteja (2)

YouTuben tekijänoikeustyökalut lähes valmiit YouTuben tekijänoikeuksien valvontaan tarkoitetut työkalut ovat pian käyttövalmiina ja uusien työkalujen testaamisen aloittavat Time Warner ja Disney. Jos testaus sujuu ongelmitta, tullaan työkalut julkaisemaan muillekin halukkaille vielä tämän vuoden aikana.
YouTube on kehittänyt uuden ohjelmiston yhdessä YouTuben omistavan Googlen kanssa. Uuden ohjelmiston avulla jokaiselle videolle pitäisi tulla oma tunnisteensa, joka on verrattavissa muiden videoiden tunnisteeseen. Jos verrattavana olevat videot ovat lähes identtisiä, ilmoittaa järjestelmä tästä videon tekijänoikeuksien haltijalle. Oikeuksien haltija voi sitten helposti päättää haluaako hän poistaa videon YouTubesta vai jättääkö videon YouTubeen ja kerää samalla osan videon tuomista mainostuloista.

Tällä hetkellä mahdolliset tekijänoikeusrikkomukset pitää ilmoittaa erikseen YouTubella. Tämän vuoksi YouTubessa on paljon videoita, jotka loukkaavat tekijänoikeuksia, koska kaikkien videoiden läpikäynti YouTuben puolesta olisi liian työlästä. Vastuu siirtyy täten tekijänoikeuksien omistajille, joiden on erikseen etsittävä tekijänoikeuksia loukkaavat videot. YouTuben ohella myös monilla muilla videopalveluilla on sama käytäntö tekijänoikeuksien valvonnassa.

Uudistuksien myötä tekijänoikeuksien rikkomiset vähenevät YouTubessa, jonka myötä toivottavasti myös YouTuben saamien oikeushaasteiden määrä vähenee. Vaikka YouTubea vastaan nostettujen oikeusjuttujen käsittely on vielä kesken, aiheuttavat haasteet silti YouTubelle negatiivista imagoa ja samalla karkottavat tiettyjä tahoja pois YouTubesta.

Videoiden tunnistamisen lisäksi YouTube on testannut vastaavaa tekniikkaa musiikin suhteen. Tämän tekniikan on kehittänyt Audible Magic ja ratkaisu on tällä hetkellä käytössä useissa muissa netin videopalveluissa mukaan lukien Microsoftin Soapbox.

Lähteet:
BBC News
Houston Chronicle

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

113.6.2007 4:08

Lainaus:
Vastuu siirtyy täten tekijänoikeuksien omistajille, joiden on erikseen etsittävä tekijänoikeuksia loukkaavat video
Näinhän se on ollut jo kauan, on vain ollut helpompi haastaa oikeuteen ja saada miljoonakorvaukset kuin tehdä työnsä.

Ja tuo "suojaus," mahtaako säilyä jos videon konvertoi formaatista A formaattiin B, esim. mpeg -> AVI. Olisi kyllä huvittavaa nähdä suojauksen murtuvan pelkällä videotyypin muuttamisella, tai muulla editoinnilla :D

Täytyy myöntää, mielenkiintoista katsoa kuinka tässä käy, ja varsinkin kuinka moni videon lataaja saa tekijänoikeusjärjestöt perään korvauksia maksamaan. MPAA ja RIAA sun muut ovat tehneet melkeinpä kaikkensa saadakseen rahaa, kohta varmaan pakottavat youtuben muokkaamaan noita työkaluja siten että lähettää käyttäjän IP:n ja muut tiedot heille.

Lisätäänpä vielä, että en kyllä näe tässä mitään järkeä. Videoja on miljoonia, ja varmasti joku löytää keinot huijata sitä. Elikkästä melko turhaa
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2007 @ 04:13

213.6.2007 7:52

Lainaus:
Lisätäänpä vielä, että en kyllä näe tässä mitään järkeä. Videoja on miljoonia, ja varmasti joku löytää keinot huijata sitä. Elikkästä melko turhaa
Mutta eiköhän SinäTuubista löydy suuri kourallinen käyttäjiä, jotka eivät osaa (tai näe tarpeelliseksi) editoida tai muokata uppimiaan videoita, joten luulisi RIAAn ja MPAAn "muutaman" taalan saavan korvauksia/sovittelu rahaa peruskäyttäjiltä..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan (7.12.2016 18:13)
Tietokoneille vähän aika sitten julkaistussa Chrome 55:ssä huomattavin muutos aiempaan oli flash-selainlaajennoksen kytkeminen pois päältä oletuksena. Androidilla moiselle ei ole tarvetta, sillä ....
iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa (6.12.2016 13:53)
Jos omistat 16 gigatavun tallennusmuistilla varustetun iPhonen tai iPadin, on laitteesi näytöllä melko varmasti vilahtanut silloin tällöin Tallennustila melkein täynnä -varoitus, joka ilmoittaa ....
Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta (6.12.2016 12:26)
Amazon on jo neljän vuoden ajan kehittänyt ruokakauppaa, josta voisi yksinkertaisesti lähteä pois kun ostokset on kerätty hyllyiltä kauppakassiin. Kassalla jonottaminen jäisi historiaan kokonaan. ....
3 kommenttia
Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen (6.12.2016 11:17)
Netflix aikoo kaksinkertaistaa alkuperäistuotantojen ensi vuonna, kertoo yhtiön sisältöjohtaja Ted Sarandos. Tämän vuoden aikana Netflix saanut valmiiksi omia tuotantoja noin 500 tunnin verran ....
1 kommentti
VW yrittää kääntää autottomuuden voitoksi – Perusti uuden kyytipalvelun VW yrittää kääntää autottomuuden voitoksi – Perusti uuden kyytipalvelun (6.12.2016 10:26)
Kyytipalvelu Uber on omalla esimerkillään osoittanut, että sijoittajapiireissä liikkuu paljon rahaa toimivien liikennepalveluiden kehittäjille ja kaupunkien liikennöinnin uudistaminen voi olla ....

Uutisarkisto