*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Welho käynnisti oman tilausvideopalvelun laajakaista-asiakkailleen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.5.2007 23:50 Kommentteja (6)

Welho käynnisti oman tilausvideopalvelun laajakaista-asiakkailleen Kaapelitelevisioyhtiönä ja laajakaistaoperaattorina tunnettu Welho käynnisti eilen torstaina uuden Welho Play -tilausvideopalvelun. Welho Playn avulla Welhon laajakaista-asiakkaat voivat katsella elokuvia ja TV-sarjoja omalla tietokoneellaan.
Palvelusta löytyy sekä ilmaista että maksullista sisältöä ja myöhemmin samaa sisältöä on tarkoitus tuoda myös tavalliseen televisioon. Tällä hetkellä sisältöä tarjoavat Nelonen, SF Anytime ja KaraokeTV, joiden valikoimista löytyy yhteensä yli 1 500 tuntia elokuvia, TV-sarjoja ja kotimaisia karaokevideoita. Tulevaisuudessa sisällöntarjoajien määrää on tarkoitus kasvattaa ja Welholla on valmiina jakelualusta, jonka avulla sisällöntuottajat voivat helposti kaupata sisältöään Welhon asiakkaille.

Maksullisen sisällön suhteen Playn käyttäjä ostaa itselleen katseluaikaa valitsemilleen ohjelmille tai ohjelmapaketeille. Tämän jälkeen käyttäjä voi katsoa ohjelmia palvelun avulla. Katseluajan aikana käyttäjä voi katsella ohjelman niin montaa kertaa kuin katseluaika antaa myöten. Palvelun sisältö on streaming-muotoista ja katselun voi pysäyttää milloin vain ja tämän lisäksi videoita voi kelata eteen- ja taaksepäin vapaasti. Maksaminen hoituu osana Welho-laajakaistan laskutusta.

Palvelun käyttämiseen vaaditaan Windows-käyttöjärjestelmällä ja Internet Explorer -selaimella varustettu tietokone. Laajakaistalta vaaditaan vähintään yhden megan siirtonopeutta ja parhaan katselukokemus saavuttamiseksi suositellaan neljän megan tai nopeampaa yhteyttä. Play toimii tällä hetkellä vain Welhon laajakaistaliittymillä, joten muiden laajakaistaoperaattoreiden asiakkaat eivät ainakaan toistaiseksi pääse käyttämään palvelua.

"Uskomme, että tilausvideoista tulee ajan myötä luonteva osa tv:n katselua, sillä katsojat haluavat yhä enemmän itse päättää, mitä katsovat ja milloin. Welhon tavoitteena on tarjota mahdollisimman laaja sisältövalikoima yhden palvelun kautta – samoin kuin Welhon tv-palvelussa, jossa on tarjolla jo yli sata digitaalista tv-kanavaa" sanoo Welhon tuotepäällikkö Jussi Vuorinen.

Lähteet:
Welho (lehdistötiedote)
Digitoday

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

11.6.2007 6:45

Uutisessa ei mainittu, että tuota ei voi ainakaan suoraa tallentaa, koska se tulee stream-muodossa, mutta eiköhän sekin jollain melko näppärästi onnistu.

Lainaus:
Katseluajan aikana käyttäjä voi katsella ohjelman niin montaa kertaa kuin katseluaika antaa myöten.
Niin, eli et pysty "arkistoimaan" ohjelmaasi, ellet osta siihen taas lisää aikaa.

Yksi ongelma on lisäksi se, että esim. Linux- ja Mac käyttäjiä syrjitään. Myös Firefox/Opera kansaa sorretaan. Minä en ainakaan asenna IE:tä enään koneelleni käytettyäni monta vuotta Fox/Opera yhdistelmää.

No, saatiinpahan sentään jonkinlainen VOD-palvelun alku. Eiköhän se tuosta hioudu kuntoon. Saisikohan tuolta ennen-näkemättömiä jenkkisarjoja, kuten Prison Breakin kakkoskautta? Se olisi lähes vaatimus minulle, että voisin tuommoista palvelua käyttää... Ilmaisissa palveluissa kun se käy niin kätevästi, ilman käyttöympäristö-rajoituksia.

EDIT: typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.6.2007 @ 06:46


21.6.2007 7:10

Yle tarjoaa monia ohjelmiaan netistä ilmaiseksi katseltavaksi, mutta viihdettä sieltä ei löydy.

Nykyään kaiken pitää nähtävästi olla niin suojattua kuin mahdollista, mutta lainaten tätä sivua voi tulla jo kiire luoda palvelu vain explorer käyttäjille. Ehkä pääkaupunkiseudulla ihmiset sitten alkavat vaihtamaan takaisin IE:iin?

EDIT: Sivustolla maakohtaiset käyttäjäprosentit alempana. Kun lisätään mahdollinen muutaman prosentin Opera-yhdyskunta, saadaan koko totuus.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.6.2007 @ 07:14

31.6.2007 10:16

Tuon welhon palvelun pointti vissiin on toimia videovuokraamona eli ne eivät myy jaksoja ne vuokraavat niitä, jolloinka niitä ei ole tarkoituskaan pystyä ”arkistoimaan”.

Tuon sivuston mukaan 41,3 % käyttää Firefox selainta suomessa. Siitä tuli mieleen tämmöinen idea:

Sellaisella yritykselle olisi suomessa(ja miksei muuvallakin) tilaa ja kysyntää joka tarjoaisi tv-sarjoja halvalla ja ne saisi ladata pysyvästi koneelle (eli ei mitään videovuokraamoa vaan videokauppa). Ja luonnollisesti ilman mitään drm tai muita suojauksia tosin tässä voi taas olla niin, että se on enemmän sisällöntuottajista kiinni eli he eivät halua myydä materiaalia jos siinä ei ole jotain rajoituksia.

Jos taas olisi pakko jonkinlainen drm-suojaus, tähän pitäisi lähteä kehittämään uusi drm suojaus, joka toimisi myös linuxilla. Yleisesti ottaen linuxilla kaikki ohjelmat ovat yleensä avoimen lähdekoodin tuotoksia, mutta drm suojausta ei omasta mielestäni voita tehdä avoimena, koska se mahdollistaan sen suojauksen murtamisen (helpottaa murtamista kun näkee suojauksen lähdekoodin).

Koska tämmöistä palvelua ei ole sen seurauksena on se, että suurin osa joko jatkaa samalla pahalla tavalla tai ostaa tv sarjat dvd:llä sitten kun ne joskus 1-3 vuoden viiveen jälkeen tulevat kauppaan.

41.6.2007 11:03

Kuinkahan muuten onnistuu katsominen linuxilla ja foxilla jos siihen foxiin asentaa sen ie tab lisukkeen? Ainakin winukan päivityssivuilla onnistuu toimiminen.

51.6.2007 16:46
spambob
Inactive

Lainaus:
No, saatiinpahan sentään jonkinlainen VOD-palvelun alku. Eiköhän se tuosta hioudu kuntoon. Saisikohan tuolta ennen-näkemättömiä jenkkisarjoja, kuten Prison Breakin kakkoskautta? Se olisi lähes vaatimus minulle, että voisin tuommoista palvelua käyttää... Ilmaisissa palveluissa kun se käy niin kätevästi, ilman käyttöympäristö-rajoituksia.
Ei pitäis kyllä trolleihin puuttua...
Minä, minä, minä, minä... Minkä takia niitä pitäisi voida arkistoida. Maksaa uudestaan ja katsoo uudestaan (yksinkertaista?).

61.6.2007 17:28

Jotkut ei halua maksaa uudestaan jo maksamastaan sisällöstä, jotkut ehkä haluaa (vai haluaako kukaan?). Ja esim. arkistointi on siinä mielessä ihan hyvä, että voi katsoa jo maksamansa jakson uudestaan vaikka mökillä, missä langaton nettikään ei oikein hyvin toimi (ainakaan tuolla vaaditulla 2Mb/s), jos edes langatonta nettia kannettavassa omaa.

Lainaus:
Minä, minä, minä, minä...
Mielipiteitä?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
1 kommentti
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
1 kommentti

Uutisarkisto