*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Modatut Xbox 360 -pelikonsolit ulos Xbox Livestä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.5.2007 12:20 Kommentteja (13)

Modatut Xbox 360 -pelikonsolit ulos Xbox Livestä Xbox 360 -pelikonsolin kevätpäivityksen myötä Microsoft ilmoitti estävänsä modattujen Xbox 360 -pelikonsoleiden pääsyn Xbox Liveen. Microsoftin aikaisempi ilmoitus ei ollut vain pelottelukeino, sillä tällä viikolla useiden modattujen Xbox 360 -pelikonsoleiden pääsy Xbox Liveen estettiin.
Microsoft ei kuitenkaan poista modatulla konsolilla pelanneiden pelaajien Xbox Live -tilejä, vaan ainoastaan modattujen konsoleiden pääsy Xbox Liveen on estetty. Modatulla konsolilla Xbox Liveen yrittäviä tervehditään Status Code: Z: 8015 - 190D -ilmoituksella.

Toistaiseksi aivan kaikki modattujen konsoleiden omistajat eivät ole saaneet konsoliaan mustalle listalle, mutta suurimmalle osalle Xbox Liven käyttö ei enää onnistu nykyisellä konsolilla. Mustalle listalle joutuneiden konsoleiden määrä tulee todennäköisesti vielä kasvamaan lähitulevaisuudessa, sillä modatun konsolin tunnistamisen ja mustalle listalle joutumisen välissä saattaa olla useiden päivien viive.

Microsoft on ilmoittanut, että on tärkeää pitää pelaaminen mahdollisimman vapaana erilaisista huijauskeinoista, jotka saattavat pilata muiden pelaajien pelinautinnon. Erityisen tärkeää tämä on juuri julkaistun Halo 3 beta-version takia, joka aiotaan pitää vain valittujen beta-testaajien pelattavana ja mahdollisimman vapaana erilaisista huijauksista.

Modatulla Xbox 360 -pelikonsolilla huijaaminen on kuitenkin hankalaa, sillä tällä hetkellä Xbox 360 -pelikonsolin modaus rajoittuu lähinnä DVD-aseman firmwaren vaihtamiseen, jonka avulla voidaan pelata varmuuskopioituja pelejä. Digitaalisen allekirjoituksen takia pelejä ei voi kuitenkaan muokata niin että ne olisivat edelleen pelattavissa, joten muokatun pelin tai kotikutoisten ohjelmien ajaminen ei tällä hetkellä onnistu Xbox 360 -pelikonsolin nykyisellä ohjelmistolla.

Ohjelmiston aikaisemmissa versioissa oli tietoturva-aukko, jonka avulla kyseiset toimenpiteet onnistuvat, mutta kyseisillä ohjelmiston versioilla ei voi pelata Xbox Livessä, vaan konsoli päivittää itsensä automaattisesti uudempaan ohjelmistoon, kun sillä kirjaudutaan Xbox Liveen.

Modattuja firmwareja tekevät henkilöt tiesivät uudistuksesta ennakkoon ja moneen firmwareen lisättiin estoja, ettei Xbox 360 tunnistaisi koneeseen tehtyä muokkausta. Nämä eivät kuitenkaan toimineet, joten tällä hetkellä Microsoft on muutaman askeleen edellä taistelussa modaajia vastaan. Taistelu ei kuitenkaan ole ohitse vaan modattujen firmware-päivitysten kehittämisestä vastaavat henkilöt ovat jo luvanneet uusia firmwareja, joita olisi vaikeampi tunnistaa.

Lähteet:
DailyTech
GamesIndustry.biz

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

119.5.2007 12:46
nokandu
Inactive

No niin, Microsoft palasi linjalleen, olinkin juuri ihmetellyt xboxin synnyttämää harviaisen hyvää mielikuvaa. Toisaalta ps3:sen vaakakuppiin kilahti taas yksi punnus, vaikka en tiedäkään mitään sen modausominaisuuksista.

219.5.2007 13:16

Luulin että tää on alusta asti ollut näin.
Ohan se nyt ihan itsestäänselvä asia...

319.5.2007 14:15

Minullakin oli mielikuva että asia olisi ollut näin heti alusta alkaen... No joo, kai tämä oli sitten odotettavissa.

419.5.2007 15:10
AfterDawn Addict

Eihän tuossa toki mitään väärää ole, itse microsoftina toimisin luultavasti samoin.

519.5.2007 15:24

Juu mikäs tässä. Oikeinhan tuo on. Kiva, että näinkin pitkään onnistui pelaaminen varmuuskopioilla :)

619.5.2007 18:46

Saadaanko tuota boksia oikeasti koskaan kunnolla modattua? Tuntuu olevan aika vaikeaa kun aina jos jotain keksitään niin MS heittää päivityksen joka tekee työn turhaksi. Harvinaisen vittumainen laite modaajan silmin, mutta MS on tainnut onnistua aika hyvin tavoitteessaan kun sanoivat, että threesixty on bad motherfucker...

719.5.2007 18:52

Täytyy sinällään jonkin sortin hatun nosto tehdä Microsoftin suuntaan, että konsolin suojauksia ei ole vieläkään kunnolla murrettu. Eli vaikka vanhaan softaan saatiin homebrewiä ajettua, niin sekin on nyt päivitetty. Eka xbox oli modattu jo muutamassa kuukaudessa (vai oliko jopa viikoissa). Saa nähä kuinka PS3sen käy. Taitaa siinäkin jonkin aikaa kestää, kun laite kanta on jonkin verran pienempi.

819.5.2007 19:32

Lainaus:
Saadaanko tuota boksia oikeasti koskaan kunnolla modattua?

Luulen että tämä "modaus--->MS:n päivitys--->uusi modaus--->uusi MS:n päivitys..." tulee jatkumaan, joten ei.

919.5.2007 21:05

Siis pelithän toimii edelleen aivan samalla tavalla, Live on vaan blokattu. Mahdollisesti.

1020.5.2007 8:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jumppa:
Siis pelithän toimii edelleen aivan samalla tavalla, Live on vaan blokattu. Mahdollisesti.
Jep.. Näin se toimii tällä hetkellä.

1120.5.2007 11:04

Harmittavasti alkaa vaikuttaan, että homebrew ohjelmia ei 360:lle päästä näkemään lainkaan. Varsinkin kun kaikki "modaukset" alkavat olemaan firmware hippaa, niin kuin pari postausta aiemmin onkin mainittu.

Niin kovasti odotan että joku onnistuisi kuitenkin tuossa. Olisi kiva nähdä XBMC yms. uudelle boksille. Enkä linuxin asentamistakaan harmittelisi lainkaan M$:n laitteeseen :)

1221.5.2007 7:41

Lainaus:
Siis pelithän toimii edelleen aivan samalla tavalla

Firmwaren vaihtaneet eivät voi enää päivittää pelejään. Eikö vain?

1331.5.2007 12:00

Live toimii taas modatuilla konsoleilla, jos tähän on uskominen:
http://www.planetxbox360.com/index.php/articledetails/show/1994

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto