*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Vinyylin ostajalle MP3:t kaupan päälle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.5.2007 12:01 Kommentteja (9)

Vinyylin ostajalle MP3:t kaupan päälle Vaikka vinyylilevyt eivät enää nykyään ole kovin yleisiä uuden musiikin julkaisuformaattina, on niillä kuitenkin kysyntää tietyissä musiikkipiireissä. Erityisesti DJ-piireissä vinyylit ovat olleet suosittuja jo vuosien ajan.
Vinyylilevyillä on kuitenkin omat ongelmansa ja yksi näistä on audion muuntaminen digitaaliseen formaattiin. Vaikka digitalisoinnissa menetetään suurin osa vinyylin tuomasta lämmöstä, on digitaalisen musiikin tallentaminen, kuuntelu ja muokkaus helpompaa kuin vastaava analogisen tallenteen. Vinyylilevyn nauhoittaminen tietokoneelle on aikaa vievä operaatio ja lopputulos riippuu monesta asiasta. Tämä harmittaa erityisesti niitä, jotka ostavat musiikkinsa vain vinyylilevyinä, mutta haluavat kuunnella niitä esim. iPodilla.

Muutamat levy-yhtiöt ovat kuitenkin ottaneet asian huomioon ja yksi näistä on First Word Records, jonka vinyylilevyjen mukana seuraa latauskoodi, joka oikeuttaa lataamaan levyn kappaleet netistä MP3-muodossa. 320 kbps bitratella tallennetut MP3-tiedostot eivät välttämättä kelpaa kultakorville, mutta monille muille ne tuovat lisäarvoa ja helpottavat elämää.

First Wordissa suhtaudutaan negatiivisesti DRM-suojauksiin, jonka vuoksi ladattavat tiedostot ovat MP3-muodossa. "Kun kuluttaja on ostanut musiikkikappaleet, on hänellä täysi oikeus soittaa niitä millä tahansa musiikkisoittimella" sanoo Aly Gillani, joka on ollut perustamassa First Wordia. "Emme näe mitään järkeä rajoittaa ostettavia kappaleita, koska kappaleiden piraattiversioissa ei kuitenkaan ole vastaavia rajoituksia" jatkaa Gillani. Musiikin soittamisen lisäksi DRM-suojaukset hankaloittavat omien miksausten tekemistä, koska todella harvat musiikkiohjelmat tukevat DRM-suojattuja musiikkitiedostoja.

Lähteet:
Wired
Tech Digest

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

115.5.2007 12:17

Juuri näin!! Hyvä hyvä!

215.5.2007 12:38

Lainaus:
"Emme näe mitään järkeä rajoittaa ostettavia kappaleita, koska kappaleiden piraattiversioissa ei kuitenkaan ole vastaavia rajoituksia" jatkaa Gillani.
Tuo on suurin syy, jonka takia ihmettelen suuresti miksi ylipäätänsä drm-roskaa tungetaan joka paikkaan. Kun biisi on jo ladattavissa laittomasti, ei ole mitään järkeä sitä enää suojata ainoastaan normaalia kuluttajaa häiritsemään. Kun ware-groupit saavat biisit joka tapauksessa nettiin, esimerkiksi cd:ltä.

315.5.2007 15:36

Loistavaa, itsekin tullut vinyylejä ihan keräilymielessä silloin tällöin ostettua ja tämä on kyllä todella hyvä lisä vinyyleihin, toivottavasti leviää myös muille levymerkeille.

415.5.2007 17:57

Lainaus:
"Emme näe mitään järkeä rajoittaa ostettavia kappaleita, koska kappaleiden piraattiversioissa ei kuitenkaan ole vastaavia rajoituksia" jatkaa Gillani.

Niin tuon kun kaikki sähköisen median myyjät ymmärtäisivät

516.5.2007 4:21

Ottaisipa muutkin levy-yhtiöt mallia tästä.

616.5.2007 5:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti q-hub-op:
Ottaisipa muutkin levy-yhtiöt mallia tästä.
Esimerkiksi Anjunabeats myy verkkokaupassaan DRM-vapaita musiikkitiedostoja lafkan julkaisuista. Tyylikkäästi vinyylien ja ceedee-levyjen jatkeena. Levymerkki ei ole ikinä käyttänyt mitään suojausta eivätkä tule käyttämään.

716.5.2007 5:29

Tämähän on hyvä juttu. :) Vinyylit RockS! heh

816.5.2007 17:04

OT: Myydäänkö Suomessa jossain uusia vinyylejä?

916.5.2007 20:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti katsoja:
OT: Myydäänkö Suomessa jossain uusia vinyylejä?
Offtopic jatkuu....
Tuommoinen löytyi nopealla Googlaamisella. Parhaiten löytää kirppari/huutokauppa seilaamisella.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto