*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

ABC:n nettitarjonta teräväpiirtoaikaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.5.2007 20:50 Kommentteja (5)

ABC:n nettitarjonta teräväpiirtoaikaan Amerikkalaisen ABC-televisioyhtiön tarjoama mahdollisuus katsella yhtiön TV-sarjoja netistä kokee kesän ja syksyn aikana mullistuksen, kun ABC tuo mahdollisuuden katsella sarjoja teräväpiirtoisina.
Aiemmin palvelun videoissa käytetty resoluutio on ollut pienempi kuin tavallisissa TV-lähetyksissä tai DVD-elokuvissa, mutta uudistuksen myötä sarjoja pääsee katselemaan 720p resoluution tarkkuudella. ABC ei kuitenkaan paljastanut tullaanko teräväpiirtomateriaalia tarjoamaan Flash-videoina vai vaihdetaanko tekniikka tältä osalta johonkin edistyneempään ratkaisuun.

Tarkempaa tarjontaa ilmaantuu verkkoon ensimmäisen kerran heinäkuussa, jolloin yhdysvaltalaiset pääsevät seuraamaan Grey's Anatomy (Greyn anatomia) ja Desperate Housewives (Täydelliset naiset) sarjojen jaksoja, kun uuden palvelun beta-testaus käynnistyy. Syksyn myötä myös monet nykyiset ja tulevat ABC:n sarjat kokevat saman kohtalon.

ABC:n mainosrahoitteinen palvelu on houkutellut käyttäjiä erityisesti ilmaisuutensa ja ajantasaisuutensa vuoksi. Palvelu on käyttäjien lisäksi kiinnostanut mainostajia ja teräväpiirtomateriaalin lisäksi ABC lisää palveluun myös mainostajia kiinnostavia ominaisuuksia. Tärkein näistä on aluekohtainen mainonta, jolloin internetmainontaa voidaan kohdentaa samanlaisiin mainosalueisiin kuin TV-lähetyksetkin. Näin ollen myös pienemmät mainostajat voivat mainostaa paikallisesti ABC:n videopalvelussa.

Laajakaista-asiakkaiden lisäksi ABC on kiinnostunut matkapuhelinten käyttäjistä. Matkapuhelinoperaattori Sprint tarjoaakin asiakkailleen ABC:n sisältöä suoraan matkapuhelimeen. Puhelimen avulla on mahdollista seurata sekä ABC:n TV-sarjoja että uutisia, mutta palvelusta joutuu maksamaan 20 dollarin kuukausimaksua. Sprint Power Vision TV Pack -palvelun sisältö ei kuitenkaan rajoitu vain ABC:n sisältöön, sillä palvelun avulla on mahdollista seurata kahtakymmentä eri TV-kanavaa.

Lähteet:
Broadcasting & Cable
Mediapost

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

116.5.2007 10:08

ABC:n tilalle YLE niin voisin jopa iloita uutisesta... Onhan se toisaalta tosi hyvä, että nyt nettiin pääsee jakoon entistä enemmään HD-matskua. En tosin tiedä tuleeko mikään seuraamani sarja ABC:ltä.

216.5.2007 10:23

Niin... Mielestäni parhaat sarjat tulee FOX:ilta.

316.5.2007 11:23

No jos kuiteski parhaat sarjat tulis sittenkin HBO:LTA ;)

416.5.2007 11:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TemeTee:
Niin... Mielestäni parhaat sarjat tulee FOX:ilta.
Sitä mieltä Simpsonitkin on ;-)

516.5.2007 22:55
oappi
Inactive

Nii kyllähän foxi on ainaki parhaita ku sieltä tulee simpsonit... Toinen hyvä on scifi =)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
1 kommentti
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto