*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Disneyn videot myyvät hyvin iTunesissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.5.2007 20:36 Kommentteja (2)

Disneyn videot myyvät hyvin iTunesissa Applen iTunes-mediakauppa on ollut valtaisa menestys ja Applen lisäksi myös monet muut tahot ovat hyötyneet iTunesin suosiosta. Yksi näistä on Disney, joka aloitti TV-sarjojen ja elokuvien myymisen iTunesissa viime syksynä.
Erityisesti Disneyn ja sen tytäryhtiöiden TV-sarjat ovat kiinnostaneet iTunesin asiakkaita ja iTunesin kautta on ostettu Disneyn TV-sarjoja yli 23,7 miljoonaa kappaletta. Vastaavasti Disneyn elokuvia on iTunesin kautta myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Disneyn johtaja Bob Iger on erittäin tyytyväinen iTunesin myyntiin. Vaikka iTunesin kautta ostettavat uutuuselokuvat ovat edullisempia kuin vastaavat DVD-elokuvat, tuottaa iTunesin kautta myyty elokuva yhtä paljon voittoa kuin tavallisen kaupan kautta myyty DVD-elokuva. Digitaalisen jakelutekniikan tuoma hinnanalennus menee siis suoraan kuluttajan kukkaroon.

iTunesin kautta ostetut elokuvat eivät kuitenkaan ole identtisiä kopioita vastaavista DVD-levyistä, vaan iTunesin kautta ostettujen elokuvien kuvanlaatu ei ole yhtä hyvä kuin vastaavassa DVD-elokuvassa ja tämän lisäksi myös kaikki lisämateriaalit ovat DVD-levyjen yksinoikeutta.

Kuluttajia kiinnostavat iTunesissa lähinnä uutuuselokuvat, joiden myynti on moninkertaista vanhempiin elokuviin verrattuna. Suosituimpia elokuvia ovat olleet Cars (Autot) ja Pirates of the Caribbean -sarjan elokuvat. Tämän vuoden myyntitykeiksi veikataan Pirates of the Caribbean: At World's End (Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla) ja Ratatouille elokuvia.

Lähteet:
Macworld UK
Pocket-lint

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

113.5.2007 11:12

Lainaus:
Vaikka iTunesin kautta ostettavat uutuuselokuvat ovat edullisempia kuin vastaavat DVD-elokuvat, tuottaa iTunesin kautta myyty elokuva yhtä paljon voittoa kuin tavallisen kaupan kautta myyty DVD-elokuva. Digitaalisen jakelutekniikan tuoma hinnanalennus menee siis suoraan kuluttajan kukkaroon.

Voisin ehkä ajatella ostavani iTunesista...

Lainaus:
iTunesin kautta ostetut elokuvat eivät kuitenkaan ole identtisiä kopioita vastaavista DVD-levyistä, vaan iTunesin kautta ostettujen elokuvien kuvanlaatu ei ole yhtä hyvä kuin vastaavassa DVD-elokuvassa ja tämän lisäksi myös kaikki lisämateriaalit ovat DVD-levyjen yksinoikeutta.

...Mutta tämä taitaa pitää minut fyysisten levyjen puolella.

219.5.2007 7:09

Laatu ei ehkä pitäisi minua eroa noista, mutta kun niitä ei suomessa voi ostaa. En tiedä pureeko taas Teosto nilkkaansa verille vai mistä kiikastaa, että iTunes Finland ei vieläkään saa myydä elokuvia. Olen odottanut noiden vapautumista jo siitä asti, kun ekat uutiset tulivat tuosta aiheesta.

Jatkuvasti tulee uutisia, että ne myy hyvin. No totta hemmettissä myy hyvin - onhan ne nyt tän hetken trendikkäimmän myyntikanavan kautta myynnissä. Missä on Suomi? Jälkijunassa taas kerran.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto