*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Warner lopettaa elokuvien ennakkonäytökset Kanadassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.5.2007 17:34 Kommentteja (10)

Warner lopettaa elokuvien ennakkonäytökset Kanadassa Kanadan löysät säädökset tekijänoikeusrikoksissa ovat ajaneet suuret elokuvastudiot ahtaalle. Kanadassa elokuvien kuvaaminen elokuvateatterissa videokameralla henkilökohtaiseen käyttöön on paikallisen lain mukaan sallittua ja Warner Bros. on arvioinut, että jopa 70 prosenttia Warnerin elokuvien luvattomista videokameralla kuvatuista kopioista on tullut Kanadasta viimeisen puolentoista vuoden aikana.
"Yleensä Kanadassa julkaistuista elokuvista ilmaantuu piraattikopio viikon sisällä ensi-illasta" sanoo Darcy Antonellis, joka johtaa Warnerin piratisminvastaisia toimia.

Kanadalaiset eivät siis pääse seuraamaan mm. Ocean's Thirteen ja Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter ja Feeniksin Kilta) elokuvien ennakkonäytöksiä lainkaan.

Elokuvien ja studioiden määrä saattaa kuitenkin kasvaa nopeasti, sillä muut elokuvastudiot ovat yhtä turhautuneita nykyiseen tilanteeseen. 20th Century Fox on miettinyt kaikkien elokuviensa julkaisua myöhemmin Kanadassa kuin Yhdysvalloissa, koska elokuvien Kanadassa kuvatut piraattikopiot ovat ehtineet Yhdysvaltojen markkinoille ennen elokuvan julkaisua siellä.

Warnerin päätös saattaa kuitenkin tulla kalliiksi useille elokuville, koska ennakkonäytökset ovat tärkeä markkinointikeino varsinkin pienemmille elokuville. Antonellis sanoo kuitenkin, että tilanne muuttuu välittömästi, kun Kanada päättää kieltää elokuvien kuvaamisen elokuvateattereissa.

Elokuvastudiot ja tekijänoikeusjärjestöt ovat jo pidemmän aikaa lobanneet uudistusta Kanadassa, mutta toistaiseksi tuloksia ei ole tullut. Muualla maailmassa tilanne on toinen ja esim. Yhdysvalloissa elokuvien nauhoittaminen videokameralla elokuvateatterissa ilman lupaa voi johtaa vankeustuomioon.

Lähteet:
Variety
Irish Examiner

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

110.5.2007 17:58

Lainaus:
Kanadassa elokuvien kuvaaminen elokuvateatterissa videokameralla henkilökohtaiseen käyttöön on paikallisen lain mukaan sallittua
Lainaus:
Yhdysvalloissa elokuvien nauhoittaminen videokameralla elokuvateatterissa ilman lupaa voi johtaa vankeustuomioon.
Kuin kaksi marjaa, eikös?

210.5.2007 18:16

Ei mene niilläkään hyvin...

310.5.2007 18:33

Jotenkin en ole elokuvien nauhoittamisen kannalla. Se alkaa mennä jo aivan liian törkeäksi tekijänoikeusrikkomukseksi. Jos noin hinku on kattomaan elokuvaa X, eikö sitä voi odottaa muutamaa päivää, ostaa kaupasta ja vaikka ite kerrankin julkaista jonnekin jotain...

410.5.2007 19:19

miettikää nyt vähän, se että sä kuvaat videoo elokuvateatterissa voi antaa sulle vankeustuomion? Onko oikeesti hkl niin vaarallinen että sen pitäis lukita vankilaan?

510.5.2007 21:03

Epäilen hyvin suuresti sitä, että ne ihmiset jotka katsovat noita kamalanlaatuisia videokamera versioita leffoista, eivät muutenkaan maksaisi pääsylipuista latiakaan. Tästä voinemme päätellä, että kohu on täysin turha ja elokuvateatterit ja leffojen tekijät eivät menetä rahaa senttiäkään. Päinvastoin. He voivat saada ilmaista mainosta, kun nämä ihmiset kehuvat leffaa netissä ja elokuvan piraattelevitystä uutisoidaan isosti medioissa.

611.5.2007 3:54

Vankeusrangaistus teatterissa kuvaamisesta on älytöntä ja kertoo miten Jenkeissä ovat onnistuneet lobbaamaan asiat. Rankat sakot ja vaikka ehdonalainenkin olisi inhimillisempi. Ennakkonäytösten lopettaminen alkaa olemaan todella epätoivoista toimintaa.

711.5.2007 5:03

Kyllä muuten ampuvat itseään nilkkaan. Todellakin menettävät enemmän rahaa tuolla tempauksella kuin saavat sitä.

811.5.2007 5:24

Paras tapa suojautua piratismiltahan on todistetusti lopettaa tuotteiden saattaminen yleisön nähtäville/saataville. Mikseivät ole älynneet tätä aiemmin? Tuskin maltan odottaa, että levy-yhtiötkin pääsevät tästä jyvälle.
"Piratismin takia olemme lopettaneet tuotteiden jakelun asiakkaille. Samaan aikaan myyntimme ovat romahtaneet. Tutkimuksiemme mukaan syynä myyntien laskuun on internetpiratismi"

Vakavasti puhuen, kyllä kuvaamisen pitäisi olla rangaistavaa, mutta koska kyseessä on vain mahdolliset taloudelliset haitat, ovat vankilatuomiot aika kohtuuttomia. Etenkin koska kuka nyt oikeasti telesync-version vuoksi jättää leffan katsomatta/ostamatta?

911.5.2007 8:52

Niin tuo internet-piratismi on aina syy siihen että pask...anteeksi huonot populäärimusa ei mene kaupaksi ja se drm:kään ei pahemmin kunnon kuluttajia innosta. Mutta kenellä on otsaa esim. turistilta takavarikoida, kamera, kännykkä leffaan menon ajaksi? Minä en ainakaan antaisi, jäisi menemättä. Kyllähän tuo piratismi pikkuisen verottaa myyntiä, mutta se on vain muutama %-yksikkö joten se ei ole se todellinen syy, vaan hinta, drm-suojaus, musiikin laatu jne, myös sähköisessä muodossa oleva musa/ellu syö cd/dvd-myyntiä.

1014.5.2007 15:53

Tästä saavutettava hyöty taitaa olla studiolle enemmän imago hyötyä kuin rahallista...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2007 @ 15:54

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto