*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nettivideot kiinnostavat suomalaisia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.5.2007 10:32

Nettivideot kiinnostavat suomalaisia Nettivideot kiinnostavat muun Euroopan tavoin myös suomalaisia ja TNS Gallupin tekemän Nettivideot-tutkimuksen mukaan jo yli puolet 15–69-vuotiaista on katsellut nettivideoita. Tutkimuksessa nettivideoihin luettiin sekä irralliset videoleikkeet että streaming-tekniikan avulla tarjottu sisältö.
YouTube on suosituin palvelu 15–69-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa ja YouTuben videoita oli tutkimuksen mukaan katsellut 42 prosenttia vastaajista. YouTube on erityisesti nuorten suosiossa ja nuoriso on muutenkin kiinnostunut nettivideoista, sillä 15-24-vuotiaista 57 prosenttia oli erittäin tai melko kiinnostuneita nettivideoista.

Suomalaista sisällön tarjontaa hallitsevat MTV3, YLE, Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Suomalaisten palveluiden käyttäjien keski-ikä on korkeahko, sillä suosituimmissa palveluissa suurin osa käyttäjistä on yli 35-vuotiaita.

23 prosenttia vastaajista kertoi katsovansa nettivideoita joka viikko. Erityisesti uutiset ja musiikkivideot kiinnostavat suomalaisia, mutta myös TV-sarjojen jaksot ja komediapätkät kiinnostavat. Yksittäisistä videoista parhaiten ihmisten mieleen on syöpynyt Kola-Ollin ennätysyritys Ennätystehdas-ohjelmassa ja sen oli nähnyt 17 prosenttia vastanneista. Kyseinen video on suosittu myös YouTubessa, jossa se on katseltu jo yli 870 000 kertaa.

Tutkimusta varten haastateltiin 1291 15-69-vuotiasta suomalaista ja nettivideoiden lisäksi myös internet on suosittu vastaajien keskuudessa, sillä 91 prosenttia vastanneista ilmoitti käyttävänsä internetiä viikoittain. Tutkimus on tarkoitus uusia puolen vuoden välein.

Lähteet:
Tietokone
Digitoday

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
1 kommentti
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto