*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nettivideot kiinnostavat suomalaisia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.5.2007 10:32

Nettivideot kiinnostavat suomalaisia Nettivideot kiinnostavat muun Euroopan tavoin myös suomalaisia ja TNS Gallupin tekemän Nettivideot-tutkimuksen mukaan jo yli puolet 15–69-vuotiaista on katsellut nettivideoita. Tutkimuksessa nettivideoihin luettiin sekä irralliset videoleikkeet että streaming-tekniikan avulla tarjottu sisältö.
YouTube on suosituin palvelu 15–69-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa ja YouTuben videoita oli tutkimuksen mukaan katsellut 42 prosenttia vastaajista. YouTube on erityisesti nuorten suosiossa ja nuoriso on muutenkin kiinnostunut nettivideoista, sillä 15-24-vuotiaista 57 prosenttia oli erittäin tai melko kiinnostuneita nettivideoista.

Suomalaista sisällön tarjontaa hallitsevat MTV3, YLE, Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Suomalaisten palveluiden käyttäjien keski-ikä on korkeahko, sillä suosituimmissa palveluissa suurin osa käyttäjistä on yli 35-vuotiaita.

23 prosenttia vastaajista kertoi katsovansa nettivideoita joka viikko. Erityisesti uutiset ja musiikkivideot kiinnostavat suomalaisia, mutta myös TV-sarjojen jaksot ja komediapätkät kiinnostavat. Yksittäisistä videoista parhaiten ihmisten mieleen on syöpynyt Kola-Ollin ennätysyritys Ennätystehdas-ohjelmassa ja sen oli nähnyt 17 prosenttia vastanneista. Kyseinen video on suosittu myös YouTubessa, jossa se on katseltu jo yli 870 000 kertaa.

Tutkimusta varten haastateltiin 1291 15-69-vuotiasta suomalaista ja nettivideoiden lisäksi myös internet on suosittu vastaajien keskuudessa, sillä 91 prosenttia vastanneista ilmoitti käyttävänsä internetiä viikoittain. Tutkimus on tarkoitus uusia puolen vuoden välein.

Lähteet:
Tietokone
Digitoday

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
1 kommentti
WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa (16.1.2018 12:42)
WhatsAppin tuoreesta beta-versiosta on löytynyt jälleen uusia ominaisuuksia, jotka aikanaan valuvat myös sovelluksen vakaata versiota käyttäville tavallisille käyttäjille. WhatsApp näyttäisi ....
Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen (16.1.2018 12:03)
Kiinan suurimpiin teknologiayrityksiin kuuluva Tencent ja Apple ovat päässeet sopuun WeChat-viestipalvelun aiemmin sisältämän tippaus-ominaisuuden jakamisesta. WeChat sisälsi aiemmin mahdollisuuden ....
Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen (16.1.2018 10:54)
Tekoälystä on tullut teknologiasektorin uusin "kultaryntäys". Kaikki suurimmat IT-yritykset investoivat siihen suuria määriä rahaa ja kehittävät sen pohjalta uusia palveluita, joita myydä asiakkaille ....
Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin (15.1.2018 14:49)
Samsung paljasti CES-messujen aikaan aikovansa julkistaa seuraavan sukupolven Galaxy-lippulaivapuhelimet helmikuussa ja esittelypaikka löytyy Barcelonan MWC-messuilta. Samsungilla näyttäisi ....

Uutisarkisto