*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nine Inch Nailsin musiikkia ladattavissa Pirate Baysta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.4.2007 12:44 Kommentteja (15)

Nine Inch Nailsin musiikkia ladattavissa Pirate Baysta Trent Reznorin Nine Inch Nails -yhtye on ottanut uuden Year Zero -albumin promootiossa käyttöön aivan toisenlaisen lähestymistavan moniin muihin yhtyeisiin verrattuna, sillä promootiossa luotetaan pitkälti ilmaisuuden ja internetin voimaan.
Reznorin uusin tempaus on jakaa Year Zerolta löytyvien Capital G, Me, I'm Not ja My Violent Heart kappaleiden moniraitaversiot Pirate Bayn kautta. Moniraitaversioiden avulla käyttäjät voivat tehdä helposti kappaleista omia miksauksiaan ja jakaa niitä esim. NIN Remixes -palvelun kautta toisilleen.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Trent jakaa kappaleidensa moniraitaversioita, sillä aiemmin vastaavan käsittelyn ovat kokeneet The Hand That Feeds, Only ja Survivalism kappaleet. Huhujen mukaan koko Year Zero -albumi kokisi vastaan käsittelyn tulevaisuudessa.

Vaikka kappaleet ovat ilmaiseksi ladattavissa, ei Reznor luovuta kappaleiden oikeuksia muille ja kappaleiden hyödyntäminen kaupallisissa tarkoituksissa on kielletty ilman erillistä lupaa. Kappaleet ovat saatavilla tavallisina WAV-tiedostoina, jotka toimivat lähes kaikissa musiikinteko-ohjelmissa ja GarageBand/Logic -yhteensopivina tiedostoina, jotka ovat ladattavissa Applen sivuilta.

Year Zeroa on promotoitu myös jättämällä keikkapaikoille USB-muisteja, joissa on ollut levyn kappaleita MP3-tiedostoina. Tämän lisäksi koko albumi oli kuunneltavissa internetissä ennen albumin myynnin alkamista ja koko albumin voi kuunnella yhtyeen MySpace-sivulta.

Pirate Baylle Nine Inch Nailsin toiminta on hyvä asia, sillä se osoittaa että BitTorrentilla on myös laillisia käyttötarkoituksia.

Lähteet:
Piraattiliitto
Nine Inch Nails
Wikipedia

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

128.4.2007 12:50

Bändi näyttää kyllä erittäin hyvää esimerkkiä ja kerää varmasti huomiota etenkin nuorison joukossa.

228.4.2007 13:20

No se on kyllä varmaa. Toivotaan, että muutkin artistit tekisivät samoin.

328.4.2007 14:01

Hieno juttu.

Nyt tosin paikalliset karpelat ja liedekset pyörtyvät kun Amerikan kulttuuri tuhoutuu ja RIAA:lle tulee 100 miljardin dollarin tappiot.

428.4.2007 14:20

Mielenkiintoinen näkökulma markkinoinnin kannalta. Saa nähdä miten tämä vaikuttaa yhtyeen levymyyntiin (jos siitä nyt saadaan sitten vaikkapa vuoden päästä jonkinlaista järkevää uutisointia).

528.4.2007 16:51

Rahat kerätään keikoilta, kun maksimaalinen suosio on ensin saavutettu älykkäällä promootiolla. Levy-yhtiön ongelmahan tässä on lähinnä se, että levy-yhtiön rooli / tilipussi on minimoitu. Tough luck.

628.4.2007 18:04
Arkansan
Inactive

En voi kyn arvostaa Reznorin rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Ja täytyypä sanoa että on ainut albumi jonka tunnen olevani velvollinen ostamaan (ja teen sen hyvillä mielin, tai itse asiassa olen tehnyt jo). Koska tämä on niin mieletön käden ojennus Reznorin suunnalta että en hirveästi arvostaisi itseäni jos en käden ojennuksena takaisin maksaisi albumista josta kovasti pidän ja jota paljon kuuntelen.

728.4.2007 18:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Arkansan:
En voi kyn arvostaa Reznorin rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Ja täytyypä sanoa että on ainut albumi jonka tunnen olevani velvollinen ostamaan (ja teen sen hyvillä mielin, tai itse asiassa olen tehnyt jo). Koska tämä on niin mieletön käden ojennus Reznorin suunnalta että en hirveästi arvostaisi itseäni jos en käden ojennuksena takaisin maksaisi albumista josta kovasti pidän ja jota paljon kuuntelen.
Täysin sama tuli mieleen.

Ps. Of the I ja Swarf hakevat kuuluisuutta/kommentteja myös jakamalla musiikkiaan demonoidin kotisivulla. Linkit löytyvät heti etusivulta.

Kieltämättä erinomainen tapa hankkia "statusta" musiikkimaailmasta. Peukut pystyyn näille kaikille.

828.4.2007 19:22

Huomaa kyllä, että ketkä hakee tekemisillään huomiota ja mainetta ja ketkä puhdasta rahaa. Levyt ovat vain mainos, jotta keikkalippuja myytäisiin paremmin... Tai ainakin olivat. Erittäin hyvää promoahan tämä on.

928.4.2007 19:29
Arkansan
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaakatus:
Huomaa kyllä, että ketkä hakee tekemisillään huomiota ja mainetta ja ketkä puhdasta rahaa. Levyt ovat vain mainos, jotta keikkalippuja myytäisiin paremmin... Tai ainakin olivat. Erittäin hyvää promoahan tämä on.

Jos kyseistä yhtyettä meinaat, niin veikkaisin että takana on jotain aivan muuta. Sisätiloissa (jäähallit jne.) tehtävä kiertue on jo lopuillaan (jossa siis lipunmyynnillä on bändikohtaista vaikutusta) jäljelle jäävissä festarikeikoissa lipunmyynnillä ei ole bändikohtaisesti väliä, vaan on kiinteä palkkio. Tämän jälkeen onkin edessä pitkä kiertuetauko. Sen sijaan takana taitaa olla Treznorin ajatusmaailma, joka selviää mm. uuden levyn kauttakin.
Mutta ei se mitään, aina kannattaa olla skeptinen. Ja isoissa nimissä, kuten Rolling Stones, jne. Tuo mainitsemasi kaava päteekin.

1028.4.2007 21:01

Kaikki välittömästi lataamaan pirätebayn kautta... Niin sillä saadaan lataus numerot ulös...

1129.4.2007 4:35

Hieno juttu, toivottavasti tämä yleistyisi ja lyvy-pomot laihtuisi :-p

1229.4.2007 5:18

Lainaus:
Levy-yhtiön ongelmahan tässä on lähinnä se, että levy-yhtiön rooli / tilipussi on minimoitu. Tough luck.
Reznor on yksi Nothing Recordsin omistajista joka tuon levyn "julkaisee", joten siinä ei ole mitään ongelmaa.

Ongelmaksi saattaa muodostua lähinnä se, että miten cd/dvd/lp-formaatin jakelusopimukset saadaan sitten tehtyä. Edellinen NIN:in levy jaeltiin interscope/UMG:n kautta. IS/UMG katsoa tilanteen siten, että Treznor puolustaa piraatteja ja se voi vaikeuttaa tuota jakelusopimuksen syntyä.

1329.4.2007 8:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti -Rex-:
Hieno juttu.

Nyt tosin paikalliset karpelat ja liedekset pyörtyvät kun Amerikan kulttuuri tuhoutuu ja RIAA:lle tulee 100 miljardin dollarin tappiot.

Who cares... :P
Tämähän on upeaa!!!

1429.4.2007 19:47

Nine Inch Nails on ainakin jo kotimaassaan sellainen legenda, ettei kuluttajien mielistelyyn ole pahemmin tarvetta. Uskoisin että tämä "promootio" tehdään myös vanhojen fanien muistamiseksi, ei pelkästään uusien houkuttelemiseksi keikoille ym. Hieno juttu, oli asia miten tahansa!

1530.4.2007 4:16

Lainaus:
Year Zeroa on promotoitu myös jättämällä keikkapaikoille USB-muisteja, joissa on ollut levyn kappaleita MP3-tiedostoina.
Heh... muistuu mieleen artikkeli kun oli jaettu USB-tikkuja kokeeksi siitä, kuinka moni ottaa tuntemattomalta mahdollisesti viiruksia sisältävän tikun. Ihan kiva mutta en välttämättä kokeilisi maasta löytynyttä omassa koneessa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Mozilla teki ensimmäisen yrityskaupan: Osti Pocketin Mozilla teki ensimmäisen yrityskaupan: Osti Pocketin (28.2.2017 12:03)
Firefox-nettiselainta kehittävä Mozilla on ostanut Pocketin itselleen. Pocket on selainlaajennos ja mobiilisovellus, jonka avulla käyttäjä voi tallentaa sivuja tai nettivideoita omalle muistilistalle ....
Windows 10:een uusi ominaisuus – Varoittaa vääristä paikoista ladatuista ohjelmista Windows 10:een uusi ominaisuus – Varoittaa vääristä paikoista ladatuista ohjelmista (28.2.2017 10:14)
Microsoft aikoo lisätä Windows 10:lle tänä keväänä ilmestyvään Creators Update -päivitykseen ominaisuuden, joka varoittaa käyttäjää Windows Storen ulkopuolelta ladatusta sovelluksesta. Kun ....
Loppuuko Hedman Partnersin piraattikirjebisnes? Korkein oikeus alkaa tutkia tapausta Loppuuko Hedman Partnersin piraattikirjebisnes? Korkein oikeus alkaa tutkia tapausta (28.2.2017 09:45)
Korkein oikeus (KKO) aikoo tutkia onko teleoperaattoreilla mahdollisuus kieltäytyä luovuttamasta säilyttämiään tunnistetietoja tekijänoikeuden haltijalle. Markkinaoikeus on viimeiset pari vuotta ....
YouTubea katsotaan päivittäin miljardin tunnin edestä YouTubea katsotaan päivittäin miljardin tunnin edestä (28.2.2017 09:07)
Ihmiset katsovat YouTubesta nettivideoita päivittäin jo yli miljardin tunnin edestä. Katselumäärä on jopa kymmenkertaistunut vuodesta 2012. Näin suuria katselumääriä ei voida ylläpitää kovin ....
SpaceX aloittaa taas kuulennot – Ihmiset matkaan jo ensi vuonna SpaceX aloittaa taas kuulennot – Ihmiset matkaan jo ensi vuonna (28.2.2017 08:51)
Uudelleenkäytettäviä raketteja kehittävä SpaceX suunnittelee kahden yksityishenkilön lähettämistä matkalle Kuun ympäri. Matkalle lähtevät avaruusturistit on jo valittu ja he ovat maksaneet yhtiölle ....
1 kommentti

Uutisarkisto