*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MTV ja Nelonen jatkavat ohjelmiaan kaapelissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.4.2007 16:21 Kommentteja (5)

MTV ja Nelonen jatkavat ohjelmiaan kaapelissa MTV ja Nelonen vahvistivat tänään että molempien ohjelmat tulevat heidän puolestaan näkymään analogisessa kaapeliverkossa elokuun viimeisen päivän jälkeen, jolloin analoginen lähetysverkko suljetaan.
Yleisradion kanssa neuvotteluita jatketaan edelleen. Yleisradio on aiemmin ilmoittanut, ettei sille kelpaa kanavien osittainen analogijakelu kaapelissa. "Yleisradion julkisen palvelun tehtävä edellyttää lain mukaan sitä, että kaikki ylen palvelut ovat tasapuolisin ehdoin kaikkien saatavilla" kommentoi Ylen hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora viime viikolla. Yleisradion mukaan tasapuolisuusehto ei toteudu, mikäli digitaalisina kaapeliverkoissa näkyvät kaikki yhtiön kanavat, mutta analogisina vain osa. "Yleisradio on siinä ihan ehdoton, että se on se koko paketti" sanoi Olkinuora.

Tällä hetkellä Suomessa on noin puoli miljoonaa kaapelitaloutta, joista ei löydy digiboksia, joten päätös pitää monet television katsojat peruskanavien ulottuvissa. Tämän lisäksi analogisen tarjonnan jatkuminen pitää kodin kakkos- ja kolmostelevisiot käyttökelpoisina, vaikka niiden rinnalle ei olisi vielä hankittu digisovitinta.

Taloyhtiöön ei kaapelitaloissa tarvitse hankkia erillistä keskussovitinta, vaan digisignaalin muuntamisen analogiseksi ja signaalin jakelun hoitaa kaapeliyhtiö. Prosessissa menetetään kuitenkin monia digitaalisuuden etuja ja myös kanavatarjonta on heikompi analogisessa verkossa, sillä esim. MTV:n kanavista vain MTV3 ja SubTV tulevat näkymään analogisessa kaapeliverkossa. MTV:n maksukanavien katsominen ei tule onnistumaan lainkaan analogisessa kaapeliverkossa.

Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaan analogiset TV-lähetykset voivat jatkua kaapeliverkossa helmikuun 2008 loppuun asti. Kaapeliverkon kapasiteetin takia ohjelmien lähettäminen sekä digitaalisena että analogisena ei tuota ongelmia, toisin kuin maanpäällisessä antenniverkossa, jossa taajuusalueet ovat rajoitetummat. Täten kaikkien Ylen ohjelmien jakaminen kaapeliverkossa ei ole ongelma, joten on todennäköistä että myös kaikki Ylen kanavat näkyvät kaapeliverkon kautta analogisina.

Lähteet:
HS
MTV3

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

119.4.2007 17:07

"Yleisradion julkisen palvelun tehtävä edellyttää lain mukaan sitä, että kaikki ylen palvelut ovat tasapuolisin ehdoin kaikkien saatavilla"

Mit vit? Ja sehän on tasapuolista, että antennitalouksiin ei tule analogista signaalia elokuun viimeisen päivän jälkeen? Lopettaisivat nyt vaan kaikki analogiset lähetykset tai sitten jatkaisivat kaikille osapuolille tasapuolisesti! :/ Mitä helv. apinoita siellä YLE:llä on asioista päättämässä?! :S

219.4.2007 17:15

Niin, Olkinuora kommentoi juuri kyseisestä syystä, olisi ehkä kannattanut katsoa haastattelu blindpeer. Olkinuora totesi, ettei kaapelitalouksilla ole yhtä paljon digiboxeja kuin antennitalouksilla ja sanoi siihen, että muutaman kuukauden lykkäys kaapelin analogilähetyksiin voi tulla. Hän myös totesi, että muutama kuukautta on ehdoton eikä sen jälkeen jatkoaikaa tule. Kaikille pitää hänen mukaansa turvata tasapuolisuuden vuoksi kaikki kanavat.

319.4.2007 18:08

Lainaus:
MTV ja Nelonen vahvistivat tänään, että molempien ohjelmat tulevat heidän puolestaan näkymään
Pilkkuvirhe... :)

Jatkaakohan kaapeliyhtiöt Music TV:n lähettämistä? (tampereen tietoverkko)

EDIT: typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.4.2007 @ 18:09

420.4.2007 10:03

Minun mielestä tämä on kyllä hyvä juttu, että Nelonen ja mtv3 jatkavat lähetyksiä. Ei siitä haittaakaan ole. Eikä noita 1 ja 2 tuu katsottuakaan.

520.4.2007 10:15

blindbeer, yle luultavasti ei jatkakkaan analogisia lähetyksiä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kuskiton Uber kolarissa, yhtiö jäädytti projektin Kuskiton Uber kolarissa, yhtiö jäädytti projektin (26.3.2017 18:18)
Monet teknologiavisionäärit pitävät kuskittomien tai niin kutsuttujen itseajavien autojen saapumista markkinoille täysin väistämättömänä. Erityisesti Teslan harppaukset teknologian kehittämisessä ....
Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
1 kommentti
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti

Uutisarkisto