*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Teräväpiirtotelevisiot yleistyvät vauhdilla Euroopassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.4.2007 22:39 Kommentteja (6)

Teräväpiirtotelevisiot yleistyvät vauhdilla Euroopassa Tutkimusyhtiö Strategy Analytics arvioi, että teräväpiirtotelevisiot yleistyvät vauhdilla Euroopassa seuraavan viiden vuoden aikana. Vuonna 2012 laitteiden suosio on valtaisa, sillä silloin 70 prosenttia eurooppalaisista talouksista omistaa ainakin yhden teräväpiirtotelevision, jolloin Euroopassa on lähes 125 miljoonaa HDTV-taloutta. Tänä vuonna kasvua tulee 158 prosenttia ja teräväpiirtotelevisioita ja -videolaitteita omistavia kotitalouksia on Euroopassa yli 28 miljoonaa kappaletta vuoden loppuun mennessä.
Suurin osa teräväpiirtotelevision hankkijoista ostaa myös teräväpiirtotekniikkaa tukevan digiboksin, pelikonsolin, HD DVD/Blu-ray -soittimen tai digitaalisen mediasoittimen, jonka avulla uuden television ominaisuudet saa paremmin hyödynnettyä. Arvion mukaan 44 prosentilla kotitalouksista on teräväpiirtotekniikkaa tukeva digiboksi vuonna 2012.

Strategy Analyticsin analyytikko David Mercer sanookin, että sisällöntarjoajilla ja -tuottajilla on nyt erinomainen tilanne vastata kuluttajien kysyntään tarjoamalla heille kuvan- ja äänenlaadultaan parempaa sisältöä.

Erityisesti taulutelevisioiden kova kysyntä nostaa teräväpiirtotelevisioiden määrää tulevina vuosina, sillä suurin osa myytävistä LCD- tai plasmatelevisioista on vähintään HD Ready -mallisia.

Euroopan lisäksi myös Aasiassa kasvu on vauhdikasta. Tutkimusyhtiö InStatin arvion mukaan Aasiassa teräväpiirtosisällön tuomat voitot yli kaksinkertaistuvat vuoteen 2012 mennessä. Vuonna 2012 Aasiasta löytyy noin 42 miljoonaa HDTV-taloutta, joten määrällisesti Aasia on Euroopan perässä ainakin muutaman vuoden ajan. Erityisesti vuoden 2008 olympialaisten uskotaan nostavan teräväpiirtotelevisioiden kysyntää ympäri maailman.

Lähteet:
Tietokone
TMCnet

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

119.4.2007 7:51

Ja Suomi tulee kaukana muun Euroopan takana :/ ei voi mitää

219.4.2007 8:59
kempo0
Inactive

Nii tämä ainoastaan siksi kun katsot jotain gigantin lehteä kakissa lukee hd Ready ja en elämässäni oo nähny taulutelevisiota lehessä missä ei lue hd-valmis.

319.4.2007 9:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ONSnaab:
Ja Suomi tulee kaukana muun Euroopan takana :/ ei voi mitää
Noh miten niin? Eipä tuola liikkeissä nytkään muuta myyäkkään kuin hd-telkkuja. Tosin välimalleja useimmat. 5 vuotta on sitäpaitsi melko pitkä aika. Hdhen siirtyminen tv-lähetyksissä vois onnistua hyvin, jos olisi mahollista toetuttaa se sillä lailla, että lähetykset näkyisi myös normaaleilla digeillä ja hd-digillä sais sit parempaa laatua.

420.4.2007 5:03

emagdnim kirjoitti yhteensopivuudesta. Kysynkin miksi hdmi tekniikka ei olisi yhteensopivaa taaksepäin olevaan digilaitekantaan? Kaikki muukin tietotekniikka rakennetaan yleensä näin. Vain uudet ominaisuudet eivät välttämättä tai tietenkään tue ja tule läpi vanhempiin versioihin.

521.4.2007 17:20

Luonnollisesti uusien HDTV-digiboksien pitäisi osata skaalata kuva myös pienemmälle tarkkuudelle vanhempia televisioita varten.

624.4.2007 18:58

Olis ollut mielenkiintoista, jos tässä olisi samlaa kerrottu myös USA:n HD-töllöjen tulevaisuudennäkymistä... olisin luullut, että USA:ssa jengillä eniten kaikkee uusinta elektroniikkaa, ku täällä on kaikki elektroniikka paljon paljon kalliimpaa. Ehkä näin ei sitten kuitenkaan ole HD-telkkujen suhteen..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
7 kommenttia

Uutisarkisto