*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Teräväpiirtotelevisiot yleistyvät vauhdilla Euroopassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.4.2007 22:39 Kommentteja (6)

Teräväpiirtotelevisiot yleistyvät vauhdilla Euroopassa Tutkimusyhtiö Strategy Analytics arvioi, että teräväpiirtotelevisiot yleistyvät vauhdilla Euroopassa seuraavan viiden vuoden aikana. Vuonna 2012 laitteiden suosio on valtaisa, sillä silloin 70 prosenttia eurooppalaisista talouksista omistaa ainakin yhden teräväpiirtotelevision, jolloin Euroopassa on lähes 125 miljoonaa HDTV-taloutta. Tänä vuonna kasvua tulee 158 prosenttia ja teräväpiirtotelevisioita ja -videolaitteita omistavia kotitalouksia on Euroopassa yli 28 miljoonaa kappaletta vuoden loppuun mennessä.
Suurin osa teräväpiirtotelevision hankkijoista ostaa myös teräväpiirtotekniikkaa tukevan digiboksin, pelikonsolin, HD DVD/Blu-ray -soittimen tai digitaalisen mediasoittimen, jonka avulla uuden television ominaisuudet saa paremmin hyödynnettyä. Arvion mukaan 44 prosentilla kotitalouksista on teräväpiirtotekniikkaa tukeva digiboksi vuonna 2012.

Strategy Analyticsin analyytikko David Mercer sanookin, että sisällöntarjoajilla ja -tuottajilla on nyt erinomainen tilanne vastata kuluttajien kysyntään tarjoamalla heille kuvan- ja äänenlaadultaan parempaa sisältöä.

Erityisesti taulutelevisioiden kova kysyntä nostaa teräväpiirtotelevisioiden määrää tulevina vuosina, sillä suurin osa myytävistä LCD- tai plasmatelevisioista on vähintään HD Ready -mallisia.

Euroopan lisäksi myös Aasiassa kasvu on vauhdikasta. Tutkimusyhtiö InStatin arvion mukaan Aasiassa teräväpiirtosisällön tuomat voitot yli kaksinkertaistuvat vuoteen 2012 mennessä. Vuonna 2012 Aasiasta löytyy noin 42 miljoonaa HDTV-taloutta, joten määrällisesti Aasia on Euroopan perässä ainakin muutaman vuoden ajan. Erityisesti vuoden 2008 olympialaisten uskotaan nostavan teräväpiirtotelevisioiden kysyntää ympäri maailman.

Lähteet:
Tietokone
TMCnet

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

119.4.2007 7:51

Ja Suomi tulee kaukana muun Euroopan takana :/ ei voi mitää

219.4.2007 8:59
kempo0
Inactive

Nii tämä ainoastaan siksi kun katsot jotain gigantin lehteä kakissa lukee hd Ready ja en elämässäni oo nähny taulutelevisiota lehessä missä ei lue hd-valmis.

319.4.2007 9:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ONSnaab:
Ja Suomi tulee kaukana muun Euroopan takana :/ ei voi mitää
Noh miten niin? Eipä tuola liikkeissä nytkään muuta myyäkkään kuin hd-telkkuja. Tosin välimalleja useimmat. 5 vuotta on sitäpaitsi melko pitkä aika. Hdhen siirtyminen tv-lähetyksissä vois onnistua hyvin, jos olisi mahollista toetuttaa se sillä lailla, että lähetykset näkyisi myös normaaleilla digeillä ja hd-digillä sais sit parempaa laatua.

420.4.2007 5:03

emagdnim kirjoitti yhteensopivuudesta. Kysynkin miksi hdmi tekniikka ei olisi yhteensopivaa taaksepäin olevaan digilaitekantaan? Kaikki muukin tietotekniikka rakennetaan yleensä näin. Vain uudet ominaisuudet eivät välttämättä tai tietenkään tue ja tule läpi vanhempiin versioihin.

521.4.2007 17:20

Luonnollisesti uusien HDTV-digiboksien pitäisi osata skaalata kuva myös pienemmälle tarkkuudelle vanhempia televisioita varten.

624.4.2007 18:58

Olis ollut mielenkiintoista, jos tässä olisi samlaa kerrottu myös USA:n HD-töllöjen tulevaisuudennäkymistä... olisin luullut, että USA:ssa jengillä eniten kaikkee uusinta elektroniikkaa, ku täällä on kaikki elektroniikka paljon paljon kalliimpaa. Ehkä näin ei sitten kuitenkaan ole HD-telkkujen suhteen..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....
Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä (8.12.2016 17:41)
Ensi vuoden alussa julkaistaviin Galaxy S8 -sarjan älypuhelimiin on tulossa koko etualan kattava näyttö, kertoo Bloomberg. Applenkin on huhuttu kehittävän vastaavaa älypuhelinta ensi vuodeksi. ....
1 kommentti
Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
4 kommenttia

Uutisarkisto