*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Edullisempi PlayStation 3 katoamassa?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.4.2007 18:52 Kommentteja (6)

Edullisempi PlayStation 3 katoamassa? Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolista julkaistiin Pohjois-Amerikan ja Japanin markkinoille kaksi eri versiota. Edullisemmassa mallissa on 20 gigatavun kiintolevy ja siitä puuttuu WLAN-tuki ja muistikortinlukija. Kuluttajien kiinnostus halvempaa versiota kohtaan on ollut kuitenkin heikkoa Pohjois-Amerikassa, sillä jokaista halvempaa konsolia kohden myydään kymmenen kalliimpaa. Tämän takia Sony on päättänyt ettei se enää toimita halvempaa versiota kauppiaille.
Eurooppaan edullisempaa versiota ei tullut edes myyntiin, joten uutisen valossa on helppo veikata, ettei halvempaa versiota tulla näkemään Euroopan markkinoilla. Japanissa saattaa halvemmalla versiolla olla edessä sama kohtalo, jolloin markkinoilla olisi vain yhtä versiota konsolista.

Sony ei kuitenkaan unohda halvemman version omistajia ja tulevaisuudessa kaikki pelit ja ohjelmat tulevat toimimaan konsolin molemmilla versioilla. PlayStation 3:n pelit voivat kuitenkin hyödyntää konsolin kiintolevyä ja PlayStation 3 Home -palvelunkin viedessä noin 500 megatavua levytilaa voi 20 gigatavun kiintolevy kuitenkin jäädä pian pieneksi. Käyttäjän onneksi konsoliin voi itse vaihtaa isomman kiintolevyn, jos levytila ei tahdo riittää.

Taloudellisesti Sonyn päätös on ymmärrettävä, sillä Sony saa paremmat voitot kalliimman konsolin myynnistä. Pienemmän mallin poistuminen tekee myös mahdollisesti tilaa uudelle PS3-mallille, jossa kiintolevyn koko on kasvatettu 80 gigatavuun. Tämän lisäksi uudessa mallissa Bluetooth-moduuli on vaihdettu toiseen, mutta mahdolliset muut muutokset konsoliin ovat vielä mysteereitä.

Lähteet:
Joystiq
Playfuls

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

113.4.2007 3:23

Hieno päätös Sonylta. Tuo kahden eri mallin julkaisu tuntui jotenkin Microsoftin matkimiselta. Hintaerokaan noiden kahden mallin välillä ei ole suuri, sillä tuollaisen pienen lisäsumman maksaa mielellään isommasta kovalevystä, kortinlukijasta ja wlan-tuesta.

213.4.2007 4:33

Kahden eri mallin julkaisu oli virhe niin microsoftilta kuin sonyltakin.

313.4.2007 4:55

Omasta mielestäni oli hyvä idea laittaa 2 eri mallia markkinoille, mutta ehkä se ei sitten käytännössä toimi niin hyvin.

413.4.2007 6:50

Microsoftilla tätä kahden mallin tuontia voi pitää huonona vetona, koska halvemmassa ei ole kovalevyä, joten pelien pitää toimia ilman. DVD-asemasta jatkuvasti tiedon lukeminen ei ole nopein tapa.

Sinäänsä kahden mallin tuominen markkinoille on ihan hyvä idea. HC pelaajat saavat viimeisen päälle varustellun konsolin ja perheen pienimmille voidaan ostaa ns. karvalakki malli, jolla pääasia on pelaaminen.

513.4.2007 10:31
jari53
Inactive

Onhan toi hyvä että on kaks mallia, mutta kun hinta ero on niin pieni ja "kaikki tärkeimmät" osat on jätetty pois.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2007 @ 10:31

617.3.2008 16:53

Meikä ei ymmärrä miksei voi tulla vaan yhtä konsoli mallia kaikilta valmistajilta esim ps2 ei muunneltu yhtään paitsi pienemmyydellä. näissä uusissa perkeleen moinen rumba ku tullee eka jotaki 20 gigan sitte 60 giga sitte 40 sitte tulossa 80 ja 120. pysysivät vaa yhessä julkasussa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto