*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Yahoo ja SanDisk haastavat Applen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.4.2007 21:08 Kommentteja (5)

Yahoo ja SanDisk haastavat Applen Applen etumatka digitaalisen musiikin markkinoilla on valtava ja myynnissä mitattuna Applella ei ole ainuttakaan kunnollista haastajaa. Rahakkailla markkinoilla on kuitenkin aina tilaa uusille yrittäjille ja tällä kertaa Yahoo ja SanDisk koettavat haastaa Applen valta-asemaa. SanDisk tarjoaa yrityksen Sansa Connect -mediasoitinta ja Yahoo tälle sopivaa Yahoo Music Unlimited To Go -palvelua.
Sansa Connect -mediasoitin ei ole aivan tavallinen mediasoitin, sillä siinä on Microsoftin Zunen tapaan WLAN-tuki. Sansa Connectissa WLAN:in käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin huomattavasti laajemmat kuin Zunessa, sillä Sansa Connectin kaveriksi ei välttämättä tarvitse tietokonetta lainkaan, vaan soittimella voi itsessään ladata ja kuunnella musiikkia internetistä. Zunen tapaan Sansa Connectin käyttäjät voivat jakaa musiikkia keskenään langattomasti ja musiikin jakaminen onnistuu myös Yahoo Messenger -käyttäjien kesken. Musiikin lataamisen ja kuuntelemisen ohella mm. Flickr -kuvapalvelun kuvien katselu onnistuu soittimella. Soitin on varustettu 4 gigatavun Flash-muistilla, 2,2 tuuman värinäytöllä ja kaiuttimella, jonka avulla musiikin kuuntelu onnistuu myös ilman kuulokkeita. Soittimen hinta Yhdysvalloissa on noin 250 dollaria.

Yahoo Music Unlimited To Go on kuukausimaksullinen tilauspalvelu, jossa noin 12 dollarin kuukausimaksulla pääsee käsiksi Yahoo! Music Unlimited -musiikkipalvelun sisältöön. Musiikkia voi Sansa Connectin ja tietokoneen lisäksi kuunnella myös muilla PlaysForSure-yhteensopivilla mediasoittimilla.

Yahoon ja SanDiskin yhteistyö ei kuitenkaan vakuuta kaikkia ja Jupier Researchin analyytikko David Card ei usko että Yahoo ja SanDisk voisivat kilpailla Applen kanssa tasaväkisesti. Card pitää kuitenkin soittimen innovatiivisuutta hyvänä asiana. Soittimien myynnissä SanDisk on Yhdysvaltain markkinoilla toisena heti Applen perässä. Applen markkinaosuus on kuitenkin noin 74 prosenttia Sandiskin jäädessä 9 prosenttiin. SanDisk on kokeillut aikaisemmin yhteistyötä mm. BestBuyn ja Realin kanssa, mutta tulokset ovat olleet laihoja.

Toistaiseksi Sansa Connect on myynnissä ainoastaan Yhdysvalloissa ja Euroopan julkaisusta ei ole tietoa. Soittimen on tarkoitus tulla myyntiin Kanadaan vielä tämän vuoden aikana.

Lähteet:
ZDNet
MP3.com
BusinessWeek

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

110.4.2007 3:27

Ihan hienolta laitteelta kuulostaa. Mikäköhän on tuon kaiuttimen laatu? Ja paljonko se tulee maksamaan täällä Euroopassa?

210.4.2007 3:49

Lainaus:
WLAN:in käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin huomattavasti laajemmat kuin Zunessa, sillä Sansa Connectin kaveriksi ei välttämättä tarvitse tietokonetta lainkaan, vaan soittimella voi itsessään ladata ja kuunnella musiikkia internetistä. Zunen tapaan Sansa Connectin käyttäjät voivat jakaa musiikkia keskenään langattomasti ja musiikin jakaminen onnistuu myös Yahoo Messenger -käyttäjien kesken
Onkohan tuo rajoitettu jotenkin Applen tapaan vai pitääköhän kaikki musiikki olla drm-suojattua. Koska muutenhan toi on ware-ihmisten unelmapeli...musiikkia voi ladata lennosta, vaikka kaupungilla olevien hotspottien kautta.

310.4.2007 4:34

No tämmöinen haastaminen kuulostaa kyllä ihan hienolta hommalta. Tuosta otsikosta vain tuli minulle ekana mieleen, että oikeuteen ollaan taas menossa. :D

410.4.2007 10:33

Lainaus:
Koska muutenhan toi on ware-ihmisten unelmapeli...musiikkia voi ladata lennosta, vaikka kaupungilla olevien hotspottien kautta.
Sopis... :)

Kai tohon modataan joku LimeWire-Sansa wareohjelma :D

Lainaus:
Tuosta otsikosta vain tuli minulle ekana mieleen, että oikeuteen ollaan taas menossa. :D
Sama juttu.

Lainaus:
Rahakkailla markkinoilla on kuitenkin aina tilaa uusille yrittäjille ja tällä kertaa Yahoo ja SanDisk koettavat haastaa Applen valta-asemaa.
Tuossa kohtaa vasta alkoi valjeta, että "markkina haastamisesta" on kyse.

510.4.2007 13:50

Kuulostaa kyllä melko houkuttelevalta laitteelta noiden ominaisuuksiensa puolesta.

Applen etumatkaa on vaikea ottaa kiinni, mutta ainakin näin paperilla kuulostaa paremmalta haastajalta kuin esimerkiksi creative ja zune.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
6 kommenttia

Uutisarkisto