*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Zunen hinta laskemassa?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.4.2007 21:28 Kommentteja (7)

Zunen hinta laskemassa? Microsoftin Zune-mediasoitin ei ole ollut aivan odotetun kaltainen myyntihitti, joten Microsoft miettii kuumeisesti miten soittimen suosiota saisi lisättyä. Yksi Microsoftin visioista on Zunen myyminen kytkykauppana tilausmaksullisen musiikkipalvelun kanssa, jolloin soitin olisi ilmainen tai lähes ilmainen ja käyttäjä sitoutuisi esim. kahden vuoden tilausjaksoon Zune Pass -palvelussa. Vastaava käytäntö on ollut käytössä matkapuhelimien kanssa jo pidemmän aikaa, mutta kannettavien mediasoitinten kohdalla toiminta ei ainakaan vielä ole kovin yleistä. Aikaisemmin mm. Napster on tarjonnut asiakkailleen kannettavia mediasoittimia kaupanpäällisinä.
Idea kytkykaupasta on tullut Zune Pass -palvelusta, joka on nostanut suosiotaan jatkuvasti. Tammikuussa Zune Pass -palvelun tilaajamäärät kasvoivat noin 65 prosenttia. Zune Pass -palvelussa käyttäjä maksaa noin 15 dollarin kuukausimaksua, jota vastaan hän voi ladata rajoittamattomasti musiikkia Zune Marketplacelta. Käyttäjä ei kuitenkaan saa kappaleita itselleen, vaan kuunteluoikeus on voimassa niin kauan kuin käyttäjä maksaa kuukausimaksua. Kuukausimaksun lisäksi käyttäjät voivat myös ostaa yksittäisiä kappaleita ja levyjä, jos he haluavat esim. tehdä omia CD-Audio -levyjä omista lempikappaleistaan.

Uusien liiketoimintamallien lisäksi itse Zune kokee pieniä uudistuksia, kun Microsoft julkaisee soittimesta vaaleanpunaiset ja punaiset versiot kevään ja kesän aikana. Tämän lisäksi Zune Marketplace saa uusia ominaisuuksia, joiden avulla on tarkoitus kilpailla Applen iTunesin kanssa. Applen iTunesin tapaan myös Zune Marketplace tulee tarjoamaan EMI:n musiikkikappaleita ilman DRM-suojauksia, mutta mitään tarkempaan aikataulua tälle uudistukselle ei ole annettu. Toinen uudistus saattaa olla elokuvien ja TV-sarjojen myyminen Zune Marketplacen kautta, mutta toistaiseksi Zune Marketplace myy vain musiikkia. Elokuvien ja TV-sarjojen myyminen ei olisi kuitenkaan suuri yllätys, sillä Microsoft myy TV-sarjoja ja vuokraa elokuvia Xbox Live Marketplacen kautta.

Microsoft ei ole ainakaan toistaiseksi vahvistanut pitkään huhuttua Zune-matkapuhelinta, josta tulisi kilpailija Applen iPhonelle. Toinen odotettu tieto on Zunen julkaisupäivää Euroopassa ja Aasiassa, mutta toistaiseksi mitään tarkkaa päivämäärää ei ole annettu ja tällä hetkellä näyttää siltä että Zune saapuu Eurooppaan tämän vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa.

Lähteet:
fin24.co.za
MP3.com
E-Commerce News

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

17.4.2007 21:42

Lainaus:
Microsoft ei ole ainakaan toistaiseksi vahvistanut pitkään huhuttua Zune-matkapuhelinta, josta tulisi kilpailija Applen iPhonelle.
iPhone ylihintainen ja turha, saas nähä mitäs macrosofta tällä kertaa taikoo markkinoille. taas uus turha vempain täynnä ongelmia ja vuosien mittasta päivitysrumbaa

28.4.2007 6:32

Ei taida ketään enää kiinnostaa koko Zune.

38.4.2007 6:51

kyseisiä soittimia edes varmaan suomessa myydä?
pitäis varmaan lukee joskus uutinen loppuunkin

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.4.2007 @ 11:05

48.4.2007 7:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yaht:
kyseisiä soittimia edes varmaan suomessa myydä?

Satuitko lukemaan uutista ennen kommentointiasi?
Lainaus:
Toinen odotettu tieto on Zunen julkaisupäivää Euroopassa ja Aasiassa, mutta toistaiseksi mitään tarkkaa päivämäärää ei ole annettu ja tällä hetkellä näyttää siltä että Zune saapuu Eurooppaan tämän vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa.

Eli puhelin tulee Suomeen sitten, kun se tulee Eurooppaan, näinhän se menee.

58.4.2007 7:16

Lainaus:
tällä hetkellä näyttää siltä että Zune saapuu Eurooppaan tämän vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa.
Tuollahan se kerrottiin. Eli ei ole vielä julkaistu euroopassa.

68.4.2007 7:41

Siinä se taas on ipod porskuttaa...vähän tuota epäilin olisiko tuo zune liian kallis, kun ipod on kuitenkin se suunnan näyttäjä. Ja näitten kilpaidioiden pitäisi kehitellä jotain aivan uutta että ipod saatatisiin suistettua vallasta..tuo hinnan alennus on vain tekohengitystä.

78.4.2007 10:10

Windowsin Zune-työpöytäteema on kyllä maanmainio. Itse laite sen sijaan ei herätä juuri minkäänlaista mielenkiintoa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle (9.12.2016 10:08)
Suomalaisen Fingersoftin kehittämä Hill Climb Racing 2 -mobiilipeli on julkaistu iPhonelle ja iPadille. Peli julkaistiin Andridille jo viime viikolla. Androidilla Hill Climb Racing 2 on menestynyt ....
Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen (9.12.2016 09:37)
Kun markkinoille pääsee mahdollisesti vaarallisia laitteita, pyritään kaikki myydyt tuotteet tietysti kutsumaan takaisin. Entä jos kaikkia myytyjä laitteita ei saadakaan kerättyä takaisin, vaan ....
1 kommentti
Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat (9.12.2016 08:40)
Floridalaiseen Magic Leap -kasvuyrityksen kehittämiin mixed reality -laseihin on ladattu kovia odotuksia – kenties liiankin suuria. The Informationin paljastamien tietojen mukaan Magic Leap ....
Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....

Uutisarkisto