*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Zunen hinta laskemassa?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.4.2007 21:28 Kommentteja (7)

Zunen hinta laskemassa? Microsoftin Zune-mediasoitin ei ole ollut aivan odotetun kaltainen myyntihitti, joten Microsoft miettii kuumeisesti miten soittimen suosiota saisi lisättyä. Yksi Microsoftin visioista on Zunen myyminen kytkykauppana tilausmaksullisen musiikkipalvelun kanssa, jolloin soitin olisi ilmainen tai lähes ilmainen ja käyttäjä sitoutuisi esim. kahden vuoden tilausjaksoon Zune Pass -palvelussa. Vastaava käytäntö on ollut käytössä matkapuhelimien kanssa jo pidemmän aikaa, mutta kannettavien mediasoitinten kohdalla toiminta ei ainakaan vielä ole kovin yleistä. Aikaisemmin mm. Napster on tarjonnut asiakkailleen kannettavia mediasoittimia kaupanpäällisinä.
Idea kytkykaupasta on tullut Zune Pass -palvelusta, joka on nostanut suosiotaan jatkuvasti. Tammikuussa Zune Pass -palvelun tilaajamäärät kasvoivat noin 65 prosenttia. Zune Pass -palvelussa käyttäjä maksaa noin 15 dollarin kuukausimaksua, jota vastaan hän voi ladata rajoittamattomasti musiikkia Zune Marketplacelta. Käyttäjä ei kuitenkaan saa kappaleita itselleen, vaan kuunteluoikeus on voimassa niin kauan kuin käyttäjä maksaa kuukausimaksua. Kuukausimaksun lisäksi käyttäjät voivat myös ostaa yksittäisiä kappaleita ja levyjä, jos he haluavat esim. tehdä omia CD-Audio -levyjä omista lempikappaleistaan.

Uusien liiketoimintamallien lisäksi itse Zune kokee pieniä uudistuksia, kun Microsoft julkaisee soittimesta vaaleanpunaiset ja punaiset versiot kevään ja kesän aikana. Tämän lisäksi Zune Marketplace saa uusia ominaisuuksia, joiden avulla on tarkoitus kilpailla Applen iTunesin kanssa. Applen iTunesin tapaan myös Zune Marketplace tulee tarjoamaan EMI:n musiikkikappaleita ilman DRM-suojauksia, mutta mitään tarkempaan aikataulua tälle uudistukselle ei ole annettu. Toinen uudistus saattaa olla elokuvien ja TV-sarjojen myyminen Zune Marketplacen kautta, mutta toistaiseksi Zune Marketplace myy vain musiikkia. Elokuvien ja TV-sarjojen myyminen ei olisi kuitenkaan suuri yllätys, sillä Microsoft myy TV-sarjoja ja vuokraa elokuvia Xbox Live Marketplacen kautta.

Microsoft ei ole ainakaan toistaiseksi vahvistanut pitkään huhuttua Zune-matkapuhelinta, josta tulisi kilpailija Applen iPhonelle. Toinen odotettu tieto on Zunen julkaisupäivää Euroopassa ja Aasiassa, mutta toistaiseksi mitään tarkkaa päivämäärää ei ole annettu ja tällä hetkellä näyttää siltä että Zune saapuu Eurooppaan tämän vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa.

Lähteet:
fin24.co.za
MP3.com
E-Commerce News

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

17.4.2007 21:42

Lainaus:
Microsoft ei ole ainakaan toistaiseksi vahvistanut pitkään huhuttua Zune-matkapuhelinta, josta tulisi kilpailija Applen iPhonelle.
iPhone ylihintainen ja turha, saas nähä mitäs macrosofta tällä kertaa taikoo markkinoille. taas uus turha vempain täynnä ongelmia ja vuosien mittasta päivitysrumbaa

28.4.2007 6:32

Ei taida ketään enää kiinnostaa koko Zune.

38.4.2007 6:51

kyseisiä soittimia edes varmaan suomessa myydä?
pitäis varmaan lukee joskus uutinen loppuunkin

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.4.2007 @ 11:05

48.4.2007 7:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yaht:
kyseisiä soittimia edes varmaan suomessa myydä?

Satuitko lukemaan uutista ennen kommentointiasi?
Lainaus:
Toinen odotettu tieto on Zunen julkaisupäivää Euroopassa ja Aasiassa, mutta toistaiseksi mitään tarkkaa päivämäärää ei ole annettu ja tällä hetkellä näyttää siltä että Zune saapuu Eurooppaan tämän vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa.

Eli puhelin tulee Suomeen sitten, kun se tulee Eurooppaan, näinhän se menee.

58.4.2007 7:16

Lainaus:
tällä hetkellä näyttää siltä että Zune saapuu Eurooppaan tämän vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa.
Tuollahan se kerrottiin. Eli ei ole vielä julkaistu euroopassa.

68.4.2007 7:41

Siinä se taas on ipod porskuttaa...vähän tuota epäilin olisiko tuo zune liian kallis, kun ipod on kuitenkin se suunnan näyttäjä. Ja näitten kilpaidioiden pitäisi kehitellä jotain aivan uutta että ipod saatatisiin suistettua vallasta..tuo hinnan alennus on vain tekohengitystä.

78.4.2007 10:10

Windowsin Zune-työpöytäteema on kyllä maanmainio. Itse laite sen sijaan ei herätä juuri minkäänlaista mielenkiintoa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
1 kommentti
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
1 kommentti
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
1 kommentti

Uutisarkisto