*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CyberLink CeBIT:issä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2007 08:02 Kommentteja (3)

CyberLink CeBIT:issä AfterDawn oli paikalla CyberLinkin tuote-esittelyssä, jossa CyberLinkin edustaja kertoi yrityksen nykyisestä tilanteesta ja valotti myös hieman tulevaa.
CyberLink on suurimmalle osalle tuttu PowerDVD -ohjelmistosta. CyberLink tekee kuitenkin muitakin videoihin ja mediaan liittyviä ohjelmia, kuten PowerDirector ja PowerProducer. Suurin osa ohjelmista menee OEM-valmistajille, joiden osuus CyberLinkin myynnistä on yli 80 prosenttia. Tämä on myös yrityksen strategia kansainvälisillä markkinoilla, sillä OEM-valmistajien kautta on helpointa tavoittaa tavalliset kuluttajat.

CyberLinkin yksi kohde on Windows Media Center, jota CyberLink parantelee omilla lisäyksillään. Media Deluxe Pro paketti tuo mukanaan MagicDirector, PowerDV, Media Server, SoftDMA, MakeDisc ja MagicSports lisäykset.

MagicDirectorilla voi helposti editoida omia videoitaan suoraan Windows Media Centerissä.PowerDV:n avulla onnistuu DV ja HDV materiaalin tallennus kamerasta, joko kiintolevylle tai DVD-levylle.Media Serverin avulla tietokoneella olevia tiedostoja voi jakaa lähiverkkoon, josta niitä voi katsella SoftDMA ohjelmalla.
MakeDiscin avulla onnistuu sekä CD-audio että DVD-Video levyjen luominen omista mediatiedostoista.MagicSportsin avulla voi nopeasti etsiä urheilutapahtumien parhaat hetket. MagicSport analysoi mm. ääniraitaa ja etsii sieltä muutoksia, joita kuuluu kun yleisö reagoi peliin. Tekniikka ei tietenkään toimi kaikissa urheilulajeissa, mutta ainakin jalkapallon kohdalla se näytti toimivan hyvin.CyberLink esitteli myös uutta CyberLink Live palveluaan joka tosin julkaistaan virallisesti vasta myöhemmin. Sen avulla käyttäjät voivat jakaa omia mediatiedostojaan internetin ylitse, joko itselleen tai kavereilleen. Myös tietokoneessa olevan TV-kortin kuvaa voi lähettää reaaliajassa verkon ylitse. Katselu onnistuu tietokoneella selaimessa, jossa on Flash-laajennos. Myöhemmin palvelu tuodaan myös mobiililaitteille.

CyberLink aikoo tulevaisuudessa tukea myös maksullisten TV-kanavien katsomista tietokoneella ja kömpelöiden CI/CAM/SmartCard moduulien tilalle oli luvassa jotain pienempää. Valitettavasti aikataulu ei antanut periksi tuote-esittelyyn, mutta todennäköisesti kyse on USB-dongelista, jossa iso maksukortti on korvattu SIM-kortin tapaisella ratkaisulla.

AACS:n suhteen CyberLinkin edustaja ei voinut paljastaa tulevaisuudesta mitään, sillä häntä sitoo salassapitosopimus AACS LA:n kanssa. Jotain on kuitenkin luvassa ja AACS:n Title Keyt tullaan vaihtamaan 18-kuukauden välein. Myös PowerDVD Ultrasta on tulossa uusi versio, tarkempi julkaisupäivä jäi kuitenkin paljastamatta, mutta päivitykset tulevat olemaan kuluttajille maksuttomia.

CyberLink uskoo pitävänsä nykyisen markkina-asemansa, eikä yrityksessä uskota että uudet pelurit kuten Nero voisivat muuttaa tilannetta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

119.3.2007 13:57
henkettu
Inactive

Mitään tietoa hinnnoista?

219.3.2007 14:36

Tuskin, jos ne vasta esiteltiin... luultavasti menee aikaa ennekuin tuo tulee myyntiin?

319.3.2007 15:45
henkettu
Inactive

Mut niinko suuruusluokassA. 50? 30? 100?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja (22.2.2017 10:15)
Intelin verkkosivuille päivitetyt tiedot vahvistavat olettamukset, että yhtiön kehittämä uusi Optane-muistiratkaisu on yhteensopiva ainoastaan seitsemännen sukupolven (Kaby Lake) Core-suorittimien kanssa. ....
Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia (22.2.2017 08:13)
KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon toimitusketjulähteiden mukaan Apple aikoo lisätä infrapunasensorin seuraavan iPhonen etukameran kylkeen. Sensorin tarkoituksena on auttaa kameraa kolmiulotteisessa ....
Valtava muutos iPhoneen – 4G-nopeudet voivat nousta jopa gigabittiin sekunnissa Valtava muutos iPhoneen – 4G-nopeudet voivat nousta jopa gigabittiin sekunnissa (22.2.2017 07:40)
Applella on ensi syksynä tuhannen taalan paikka katkaista yhteistyökumppanuus suurilta osin Qualcommin kanssa. Intel on nimittäin esitellyt uuden XMM 7560 -modeemin, joka sisältää ominaisuuden, ....
Piraattikirje johti ainoastaan elokuvayhtiön laskuun Piraattikirje johti ainoastaan elokuvayhtiön laskuun (21.2.2017 20:34)
Jo muutaman vuoden ajan tekijänoikeusjuttuja on pyritty ajamaan Hedman Partners -asianajofirman välityksellä kirjeitse. Näissä niin kutsutuissa kiristyskirjeissä tai piraattikirjeissä asianosaiselta ....
1 kommentti
Uusi piiri lupaa kuituyhteyksien huippunopeudet puhelimiin Uusi piiri lupaa kuituyhteyksien huippunopeudet puhelimiin (21.2.2017 19:22)
5G-yhteyksien testaaminen on edennyt niin Koreassa kuin Suomessakin ja ensimmäisiä todellisia kenttätestejä voidaan odottaa jo tämän vuoden lopulla. Vielä hetkeen 5G-yhteyksien nopeuksista ei ....

Uutisarkisto