*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CyberLink CeBIT:issä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2007 08:02 Kommentteja (3)

CyberLink CeBIT:issä AfterDawn oli paikalla CyberLinkin tuote-esittelyssä, jossa CyberLinkin edustaja kertoi yrityksen nykyisestä tilanteesta ja valotti myös hieman tulevaa.
CyberLink on suurimmalle osalle tuttu PowerDVD -ohjelmistosta. CyberLink tekee kuitenkin muitakin videoihin ja mediaan liittyviä ohjelmia, kuten PowerDirector ja PowerProducer. Suurin osa ohjelmista menee OEM-valmistajille, joiden osuus CyberLinkin myynnistä on yli 80 prosenttia. Tämä on myös yrityksen strategia kansainvälisillä markkinoilla, sillä OEM-valmistajien kautta on helpointa tavoittaa tavalliset kuluttajat.

CyberLinkin yksi kohde on Windows Media Center, jota CyberLink parantelee omilla lisäyksillään. Media Deluxe Pro paketti tuo mukanaan MagicDirector, PowerDV, Media Server, SoftDMA, MakeDisc ja MagicSports lisäykset.

MagicDirectorilla voi helposti editoida omia videoitaan suoraan Windows Media Centerissä.PowerDV:n avulla onnistuu DV ja HDV materiaalin tallennus kamerasta, joko kiintolevylle tai DVD-levylle.Media Serverin avulla tietokoneella olevia tiedostoja voi jakaa lähiverkkoon, josta niitä voi katsella SoftDMA ohjelmalla.
MakeDiscin avulla onnistuu sekä CD-audio että DVD-Video levyjen luominen omista mediatiedostoista.MagicSportsin avulla voi nopeasti etsiä urheilutapahtumien parhaat hetket. MagicSport analysoi mm. ääniraitaa ja etsii sieltä muutoksia, joita kuuluu kun yleisö reagoi peliin. Tekniikka ei tietenkään toimi kaikissa urheilulajeissa, mutta ainakin jalkapallon kohdalla se näytti toimivan hyvin.CyberLink esitteli myös uutta CyberLink Live palveluaan joka tosin julkaistaan virallisesti vasta myöhemmin. Sen avulla käyttäjät voivat jakaa omia mediatiedostojaan internetin ylitse, joko itselleen tai kavereilleen. Myös tietokoneessa olevan TV-kortin kuvaa voi lähettää reaaliajassa verkon ylitse. Katselu onnistuu tietokoneella selaimessa, jossa on Flash-laajennos. Myöhemmin palvelu tuodaan myös mobiililaitteille.

CyberLink aikoo tulevaisuudessa tukea myös maksullisten TV-kanavien katsomista tietokoneella ja kömpelöiden CI/CAM/SmartCard moduulien tilalle oli luvassa jotain pienempää. Valitettavasti aikataulu ei antanut periksi tuote-esittelyyn, mutta todennäköisesti kyse on USB-dongelista, jossa iso maksukortti on korvattu SIM-kortin tapaisella ratkaisulla.

AACS:n suhteen CyberLinkin edustaja ei voinut paljastaa tulevaisuudesta mitään, sillä häntä sitoo salassapitosopimus AACS LA:n kanssa. Jotain on kuitenkin luvassa ja AACS:n Title Keyt tullaan vaihtamaan 18-kuukauden välein. Myös PowerDVD Ultrasta on tulossa uusi versio, tarkempi julkaisupäivä jäi kuitenkin paljastamatta, mutta päivitykset tulevat olemaan kuluttajille maksuttomia.

CyberLink uskoo pitävänsä nykyisen markkina-asemansa, eikä yrityksessä uskota että uudet pelurit kuten Nero voisivat muuttaa tilannetta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

119.3.2007 13:57
henkettu
Inactive

Mitään tietoa hinnnoista?

219.3.2007 14:36

Tuskin, jos ne vasta esiteltiin... luultavasti menee aikaa ennekuin tuo tulee myyntiin?

319.3.2007 15:45
henkettu
Inactive

Mut niinko suuruusluokassA. 50? 30? 100?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
6 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
1 kommentti
Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin (28.3.2017 09:38)
Bungie ja Activision ovat aloittaneet Destiny 2:n kiusoittelukampan Twitterissä julkaistulla viestillä. Markkinointikampanja lähti käyntiin yksinkertaisella kuvalla, jossa näkyy Destiny-teksti ....

Uutisarkisto