*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CyberLink CeBIT:issä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2007 08:02 Kommentteja (3)

CyberLink CeBIT:issä AfterDawn oli paikalla CyberLinkin tuote-esittelyssä, jossa CyberLinkin edustaja kertoi yrityksen nykyisestä tilanteesta ja valotti myös hieman tulevaa.
CyberLink on suurimmalle osalle tuttu PowerDVD -ohjelmistosta. CyberLink tekee kuitenkin muitakin videoihin ja mediaan liittyviä ohjelmia, kuten PowerDirector ja PowerProducer. Suurin osa ohjelmista menee OEM-valmistajille, joiden osuus CyberLinkin myynnistä on yli 80 prosenttia. Tämä on myös yrityksen strategia kansainvälisillä markkinoilla, sillä OEM-valmistajien kautta on helpointa tavoittaa tavalliset kuluttajat.

CyberLinkin yksi kohde on Windows Media Center, jota CyberLink parantelee omilla lisäyksillään. Media Deluxe Pro paketti tuo mukanaan MagicDirector, PowerDV, Media Server, SoftDMA, MakeDisc ja MagicSports lisäykset.

MagicDirectorilla voi helposti editoida omia videoitaan suoraan Windows Media Centerissä.PowerDV:n avulla onnistuu DV ja HDV materiaalin tallennus kamerasta, joko kiintolevylle tai DVD-levylle.Media Serverin avulla tietokoneella olevia tiedostoja voi jakaa lähiverkkoon, josta niitä voi katsella SoftDMA ohjelmalla.
MakeDiscin avulla onnistuu sekä CD-audio että DVD-Video levyjen luominen omista mediatiedostoista.MagicSportsin avulla voi nopeasti etsiä urheilutapahtumien parhaat hetket. MagicSport analysoi mm. ääniraitaa ja etsii sieltä muutoksia, joita kuuluu kun yleisö reagoi peliin. Tekniikka ei tietenkään toimi kaikissa urheilulajeissa, mutta ainakin jalkapallon kohdalla se näytti toimivan hyvin.CyberLink esitteli myös uutta CyberLink Live palveluaan joka tosin julkaistaan virallisesti vasta myöhemmin. Sen avulla käyttäjät voivat jakaa omia mediatiedostojaan internetin ylitse, joko itselleen tai kavereilleen. Myös tietokoneessa olevan TV-kortin kuvaa voi lähettää reaaliajassa verkon ylitse. Katselu onnistuu tietokoneella selaimessa, jossa on Flash-laajennos. Myöhemmin palvelu tuodaan myös mobiililaitteille.

CyberLink aikoo tulevaisuudessa tukea myös maksullisten TV-kanavien katsomista tietokoneella ja kömpelöiden CI/CAM/SmartCard moduulien tilalle oli luvassa jotain pienempää. Valitettavasti aikataulu ei antanut periksi tuote-esittelyyn, mutta todennäköisesti kyse on USB-dongelista, jossa iso maksukortti on korvattu SIM-kortin tapaisella ratkaisulla.

AACS:n suhteen CyberLinkin edustaja ei voinut paljastaa tulevaisuudesta mitään, sillä häntä sitoo salassapitosopimus AACS LA:n kanssa. Jotain on kuitenkin luvassa ja AACS:n Title Keyt tullaan vaihtamaan 18-kuukauden välein. Myös PowerDVD Ultrasta on tulossa uusi versio, tarkempi julkaisupäivä jäi kuitenkin paljastamatta, mutta päivitykset tulevat olemaan kuluttajille maksuttomia.

CyberLink uskoo pitävänsä nykyisen markkina-asemansa, eikä yrityksessä uskota että uudet pelurit kuten Nero voisivat muuttaa tilannetta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

119.3.2007 13:57
henkettu
Inactive

Mitään tietoa hinnnoista?

219.3.2007 14:36

Tuskin, jos ne vasta esiteltiin... luultavasti menee aikaa ennekuin tuo tulee myyntiin?

319.3.2007 15:45
henkettu
Inactive

Mut niinko suuruusluokassA. 50? 30? 100?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa (26.9.2017 18:07)
Elokuussa tuotemallistoaan lippulaivapuhelimella täydentänyt HMD Global on esitellyt uuden version Nokia 8:sta. Uutukaisesta löytyy kuusi gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia. ....
Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
1 kommentti

Uutisarkisto