*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Suuret radioyhtiöt maksamaan korvauksia Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.3.2007 09:01 Kommentteja (10)

Suuret radioyhtiöt maksamaan korvauksia Yhdysvalloissa Neljä suurta yhdysvaltalaista radioyhtiötä on todettu syyllisiksi ns. "pay-for-play" toimintaan Yhdysvaltain tietoliikennekomissio FFC:n tutkimuksissa ja radioyhtiöt ovat suostuneet korvaamaan tapahtuneet vääryydet. Pay-for-playlla tarkoitetaan toimintatapaa, jossa levy-yhtiöt maksavat radioyhtiölle tai -asemalle, jotta heidän artistiensa musiikkiaan soitetaan lähetyksessä. Rahan ohella korvauksena käytetään yleensä konserttilippuja tai artisteihin liittyviä tavaroita, joita radioasemat voivat jakaa kilpailujen palkintoina tai pitää itse. Tällainen toiminta ei ole mitenkään uutta vaan vastaava on tapahtunut Yhdysvalloissa jo 1950-luvulta lähtien.
Clear Channel Communications Inc., CBS Radio, Entercom Communications Corp. ja Citadel Broadcasting Corp. maksavat yhteensä 12,5 miljoonaa dollaria korvauksia valtiolle ja tarjoavat ilmaiseksi 4 200 tuntia radiosoittoa itsenäisten levy-yhtiöiden artisteille ja paikallisille muusikoille.

Korvauksien lisäksi alalle on asetettu uudet pelisäännöt siitä mitä lahjoja radioasemat saavat vastaanottaa levy-yhtiöiltä. Kaikki saadut lahjat täytyy myös kirjata ylös ja samoin se kenelle lahjat lopulta päätyivät. Tämän lisäksi käyttöön tulee puhelinpalvelu, jonne mahdolliset väärinkäytökset voi ilmoittaa.

Itsenäiset levy-yhtiöt saavat myös tulevaisuudessa enemmän radiosoittoa, sillä Peter Gordonin johtama työtyhmä on tehnyt asiasta erillisen sopimuksen suurten radioyhtiöiden kanssa. Gordon edusti neuvotteluissa itsenäisiä levy-yhtiöitä ja Gordonilla on oma Thirsty Ear Recordings -niminen levy-yhtiö. "Tämä on historiallisin sopimus, jonka itsenäiset levy-yhtiöt ovat koskaan tehneet radioyhtiöiden kanssa" sanoi Gordon. "Mikään aikaisempi sopimus ei pääse edes lähelle tätä uutta sopimusta" jatkoi Gordon.

Komissaari Jonathan Adelstein oli mukana sovittelemassa tilannetta ja amatöörimuusikkona myös hän on mielissään muutoksesta. "Rakastan musiikkia ja haluan että radiossa soitettava musiikki kuulostaa tuoreelta, dynaamiselta ja aidolta. Pay-for-play valitettavasti estää tämän sillä silloin raha ohjaa musiikin soittamista, ei musiikin laatu" sanoi Adelstein.

Lähteet:
Houston Chronicle
Ventura County Star

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

17.3.2007 9:17

Jos kuuntelisin radiota niin voisin vaikka iloita tästä...

27.3.2007 11:01

Miksi "lahjuksia" antaneita levy-yhtiöitä ei rangaistu, vaan vain lahjuksia vastaanottaneita radioyhtiöitä?

37.3.2007 11:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Drizzt^^:
Miksi "lahjuksia" antaneita levy-yhtiöitä ei rangaistu, vaan vain lahjuksia vastaanottaneita radioyhtiöitä?

^ Todella hyvä pointti, mietin itse sitä samaa asiaa...

47.3.2007 11:52

Jos levy-yhtiöt lahjovat radioasemia, niin eikö ole mahdollista, että myös tuomareita? Ehkä siinä syy...

57.3.2007 13:32

Lainaus:
Jos levy-yhtiöt lahjovat radioasemia, niin eikö ole mahdollista, että myös tuomareita? Ehkä siinä syy...
eli saat 10 uusin Britney Spears cd jos ei tuu tuomiota heh he ;)

?

67.3.2007 16:07

Mielenkiintoista tässä on mielestäni se, että levy-yhtiöt ovat kyllä valmiita maksamaan radiokanaville, että heidän musiikkinsa soi siellä enemmän ja saa mainosta, mutta piratismista puhuttaessa mainosarvoa ei lasketa ollenkaan.. sekun olisi vielä täysin ilmaista mainosta..

77.3.2007 16:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Alcareru:
Mielenkiintoista tässä on mielestäni se, että levy-yhtiöt ovat kyllä valmiita maksamaan radiokanaville, että heidän musiikkinsa soi siellä enemmän ja saa mainosta, mutta piratismista puhuttaessa mainosarvoa ei lasketa ollenkaan.. sekun olisi vielä täysin ilmaista mainosta..
Se on kato sitä bisnestä :)

87.3.2007 18:44

Useat suuret levy-yhtiöt on jo aikaisemmin todettu syyllisiksi lahjontaan USA:ssa, käsittääkseni tämä juttu on seurausta juuri noista tutkintalinjoista. Levy-yhtiöt maksoivat korvauksia jotta tutkinnat lopetettaisiin. Näinhän siis Amerikassa. Ikävä kyllä muiden uutisten tonkimiseen ei aika ja kärsivällisyys meikäläisellä riittänyt (yllättävän hankalia löytää kyseiset jutut, liekö kadonneet?) mutta tuossa nyt on tilannekatsaus viime vuodelta mistä pääkohdat käy aika hyvin ilmi.

http://www.yle.fi/uutiset/haku.php?actio...%20music%20sony

98.3.2007 7:08

Kyllä nyt kummastuttaa miksi levy-yhtiöitä ei rangaistu... Ehkä tämä on taas niitä "only in america" juttuja.

108.3.2007 12:41

Lainaus:
Kyllä nyt kummastuttaa miksi levy-yhtiöitä ei rangaistu
Raha on puhunut aameerikan maassa jo satoja vuosia aivan varmasti jatkossakin ikävä nyt myös muissakin maissa rahalla saa vapauksia monestakin asiasta \ rikoksesta mutta näin kummiskin köyhän aina käy

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto