*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Myös PowerDVD:n AACS-salausavain löydetty, AnyDVD HD tukee Blu-rayta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.3.2007 07:04 Kommentteja (8)

Myös PowerDVD:n AACS-salausavain löydetty, AnyDVD HD tukee Blu-rayta Doom9-foorumin jäsenet ovat löytäneet jälleen uuden aukon AACS-kopiointisuojauksesta, jota käytetään HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien suojauksena. jx6bpm -nimimerkkiä käyttävä henkilö paljasti eilen PowerDVD 7 -ohjelman salausavaimen, jonka avulla salauksen voi purkaa kaikista elokuvista, jotka toistuvat PowerDVD 7 -ohjelmalla. Tämä löytö ei ole kuitenkaan kovin merkittävä, sillä huhujen mukaan Slysoftin AnyDVD HD -ohjelmassa on tämä sama avain käytössä, joka tarkoittaa sitä että Slysoftin työntekijät olivat löytäneet avaimen jo aikaisemmin.
Löytö varmistaa kuitenkin sen että CyberLinkin PowerDVD ja InterVideon WinDVD ohjelmien suojaukset on kierretty ja tämän takia kaikkien tällä hetkellä myynnissä olevien HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien kopiointisuojaukset voi kiertää käyttäen ohjelmien salausavaimia. Molemmista ohjelmista on tulossa uudemmat versiot, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole julkaistu elokuvaa, joka ei toimisi kyseisten ohjelmien kanssa, joten päivittämisellä ei ainakaan toistaiseksi ole kiirettä käyttäjien kannalta.

Slysoft on myös julkaissut uuden beta-version AnyDVD HD -ohjelmasta ja uuden version tärkein uudistus on tuki Blu-ray-elokuville. AACS-suojauksen ohella AnyDVD HD poistaa Blu-ray-elokuvista myös aluekoodit (Region codes), joten muidenkin kuin oman markkina-alueen elokuvien katselu ja kopiointi onnistuu nyt tietokoneella helposti.

AACS LA on myös aloittanut omat toimensa AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi lähettämällä vaatimuksia, joissa pyydetään mm. poistamaan AACS-kopiointisuojauksen kiertämiseen tarkoitetut ohjelmat internetistä ja kertomaan kuka on ohjelman laittanut internetiin muiden saataville.

Lähteet:
Doom9
Engadget

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

15.3.2007 7:33

No niin taas mennään.

Ja kuten tuolta vaatimuksia-linkistä voi lukea, niin ko. softia, eli PowerDVD:tä ja AnyDVD:tä ei saa edes pois levityksestä, koska ne ovat sinällään täysin laillisia, sillä suojauksen murtaminenhan perustuu käyttäjän valmiiseen ohjelmaan erikseen syöttämästä salauksen purkuavaimesta, joten tuo AACS:n vaatimuskin on yhtä tyhjän kanssa.

25.3.2007 8:29

Niimpä niin..

35.3.2007 8:35

Lainaus:

AACS LA on myös aloittanut omat toimensa AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi lähettämällä vaatimuksia, joissa pyydetään mm. poistamaan AACS-kopiointisuojauksen kiertämiseen tarkoitetut ohjelmat internetistä ja kertomaan kuka on ohjelman laittanut internetiin muiden saataville.

Voi herranjestas, kyllä nyt varmasti tapahtuu juuri vaatimusten mukaisesti ja AACS:n porukoille lähetetään vielä kukkapuska pahoittelukortin kanssa. Kyllähän tuon periaatteessa ymmärtää, kyllähän se toisaalta koodareita syö kun tulos on täysi susi (tosin paljonko ovat itse auttaneet asiaa jää aina kysymysmerkiksi :)). Olisivat kuitenkin onnellisia, koska kun asiakkaat ovat täysiä idiootteja niin eihän heiltä työt lopu (toisin kuin olisi mahdollisuus käydä normaalissa softateollisuudessa). Kunhan päivittelevät tuotakin silloin tällöin niin mediamafian pässeillä säilyy usko 100 sukupolven suojauksilla saavutettavaan maailmanherruuteen ja koodattavaa siis riittää.

45.3.2007 10:26

heh heh, Eikös tän pitänyt olla murtumaton

':D

55.3.2007 12:31

"AACS LA on myös aloittanut omat toimensa AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi lähettämällä vaatimuksia, joissa pyydetään mm. poistamaan AACS-kopiointisuojauksen kiertämiseen tarkoitetut ohjelmat internetistä ja kertomaan kuka on ohjelman laittanut internetiin muiden saataville."

minä puolestani vaadin, että moiset avaimet poistetaan ja kielletään lailla!

..aijaa, ei tehonnut vaatimus vai?

66.3.2007 17:12

Tämä tuulimyllyjä vastaan taisteleminen ko.tahoilta alkaa saamaan saippuaoopperamaisia piirteitä. Itseä ilahduttaa niin maan ***keleesti lukea näistä murtamisista, koska aina sen uuden suojauksen piti olla "murtamaton."

715.3.2007 22:21

suojaukset+konsolit+pelit+pct+nettipelaamisen maksullisuus=
rahastus kiihtyy=
monopoli kelle?

89.5.2007 15:15
Henull
Inactive

En tiiä sit miten nää purkuhommat toimii, mut jos pitää jotain bruteforce keinoa käyttää, ni kannattais näitte murtajien laittaa joku tämmönen Seti@Home tyylinen homma :) Varmasti osallistuis ihmiset auttamaan siinä ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....
Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia

Uutisarkisto