*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony tuo kilpailijan iPodille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.3.2007 11:28 Kommentteja (6)

Sony tuo kilpailijan iPodille Sony tuo markkinoille ensimmäisen Walkman-soittimensa, jolla musiikin kuuntelun lisäksi pystyy myös katselemaan videoita. NW-A800 -sarjan soittimia tulee myyntiin kolme eri versiota. NW-A808 sisältää 8 gigatavua flash-muistia, NW-A806 mallissa on 4 gigatavua flash-muistia ja NW-A805:ssa on 2 gigatavua flash-muistia. Tallennuskapasiteetin määrä on ainoa asia, joka erottaa soittimet toisistaan.
Kaikista malleista löytyy kahden tuuman LCD-värinäyttö, jonka resoluutio on 240x320 ja litium-ion –akku, jolle luvataan 30 tuntia toistoaikaa musiikkia kuunnellessa ja 8 tuntia videoita katsellessa. Soittimet tukevat audiota AAC, WMA, MP3 ja ATRAC muodoissa, mutta DRM-suojatut WMA (PlaysForSure) tai AAC (FairPlay) tiedostot eivät soittimissa toistu. Videoiden suhteen soittimen luvataan toistavan MPEG-4 ja H.264/AVC muodossa olevia videoita. Soittimella onnistuu myös JPEG-muodossa olevien valokuvien katselu.

Soittimen akkujen lataus ja tiedostojen siirto soittimeen onnistuu USB-kaapelin kautta. Soittimen mukana tulevat Sonyn omat kuulokkeet. Musiikin ja videoiden siirto soittimeen onnistuu Sonyn omalla SonicStage-ohjelmalla. Aluksi myyntiin tulee vain NW-A808 versio, jonka hinta on noin 290 euroa. Hinta on ainakin aluksi korkeampi kuin Applen iPod Nanon hinta, mutta NW-A808 on ominaisuuksiensa valossa parempi soitin vaikka kooltaan se on hieman suurempi (NW-A808 88,0 x 43,8 x 9,1 millimetriä ja iPod Nano 90 x 40 x 6,5 millimetriä).Lähteet:
Digitoday
Engadget
Sony

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

12.3.2007 11:33

Eikös ne ole jo muutamaan kertaan noilla walkmaneilla koittanut päihitää...

22.3.2007 12:31

mjk

Kyllä ne on muutamasti onnistunut tolla walkman sarjalla päihittää muita kilpailijoita eri tuotteissa.
varmaan tiedät millainen on perus kannettava cd soitin:D siellä meni sonylla lujaa.. ja peittoaa ipodin suhteellisen helposti jos laite on tulevaisuudessa halvempi ja helppokäyttöisempi.
harmi vaan kun minidisc tuli niin väärään aikaan euroopan markkinoille.

32.3.2007 13:00

Muuten hyvä veto sonylta, mutta laite tulee markkinoille vaan vuoden tai pari myöhässä. Nämä vuodet on apple saanut mennä lujaa ja korkealla soitinten myynnissä. En kuitenkaan pidä aivan mahdottomana etteikö nämä walkmanit pystyisi edes hiukan syömään markkinaosuutta.

42.3.2007 14:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
mjk

Kyllä ne on muutamasti onnistunut tolla walkman sarjalla päihittää muita kilpailijoita eri tuotteissa.
varmaan tiedät millainen on perus kannettava cd soitin:D siellä meni sonylla lujaa.. ja peittoaa ipodin suhteellisen helposti jos laite on tulevaisuudessa halvempi ja helppokäyttöisempi.
harmi vaan kun minidisc tuli niin väärään aikaan euroopan markkinoille.
Löytyy se md-soitin tuosta kotistereo-kasasta edelleen, tosin pienellä muokkauksella, päätevahvistin vaihtui kotiteatterivahvistimeen, ja dvd-soitin divx/xvid-versioiseen..eli kokemusta on, ja jossakin kaapiston kätköissä se kasetti walkman..

52.3.2007 16:07

Ei sony omilla laitteillaan kilpailuun pääse :)
Pistäisi takuun 5vuodeksi niin sitten olisi aika suosittukkin laite. Toisaalta sonyn laitteet hajoavat aina takuu-ajan päätyttyä. Ainoa poikkeus on ollut pleikkarit :D

62.3.2007 18:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:
Ei sony omilla laitteillaan kilpailuun pääse :)
Pistäisi takuun 5vuodeksi niin sitten olisi aika suosittukkin laite. Toisaalta sonyn laitteet hajoavat aina takuu-ajan päätyttyä. Ainoa poikkeus on ollut pleikkarit :D
Tuo on jotenkin tuttu tunne! :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto