*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360 -konsolista löydetty uusi haavoittuvuus

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 28.2.2007 12:27 Kommentteja (2)

Xbox 360 -konsolista löydetty uusi haavoittuvuus Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolille ei tunnetusti ole ollut vielä saatavilla muita kuin pelien varmuuskopioiden pelaamisen mahdollistavia DVD-aseman firmware-päivityksiä. Tämä voi kuitenkin muuttua, koska konsolista on tiettävästi löytynyt uusi haavoittuvuus, joka mahdollistaisi homebrew-ohjelmien ajamisen.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että haavoittuvuuden ansiosta konsolilla olisi mahdollista käyttää kolmannen osapuolen ohjelmia. Ensimmäisen Xboxin ostajathan ovat saaneet pienellä vaivalla konsolistaan kodin viihdekeskuksen, jopa edes avaamatta koko laitetta. Erinomaista olisikin, jos Xbox 360:n käyttäjätkin pääsisivät nauttimaan näistä ominaisuuksista.

Haavoittuvuutta pystyy Engadgetin mukaan hyödyntämään kerneleissä 4532 ja 4548. Microsoft on kuitenkin myös ollut varpaillaan haavoittuvuuden suhteen, ja se onkin paikattu uusimmassa 4552:ssa. Tämä taas vaikeuttaa asiaa, koska 4552:n palautus vanhoihin versioihin ei enää onnistukaan, ainakaan tällä hetkellä. Uusin päivitys on julkaistu 9.1.2007, joten ainakin suurin osa Xbox Liven käyttäjistä on jo saanut päivityksen konsoleihinsa.

Vaikka juuri tätä haavoittovuutta ei päästäisikään hyödyntämään vielä täysimittaisesti, tuo se kuitenkin jotain toivoa tällekin rintamalle.


Lähteet:
Engadget
Xbox-Scene

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

128.2.2007 13:16

Eipä harmita yhtään, etten ole ehtinyt laittaa poksiani vielä nettiin:^)

228.2.2007 14:01

Loistava uutinen. Toimiva softamodi olisi herkkua konsolin omistajille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 8 sai Android Oreo -päivityksen! Nokia 8 sai Android Oreo -päivityksen! (24.11.2017 19:17)
Nokia-älypuhelimia valmistava HMD Global on kertonut tänään, että sen lippulaivamalli Nokia 8 on saanut uuden päivityksen. Kyseessä on kauan odotettu – joskin monen muun valmistajan mittarilla ....
Samsung esittelee uutta näyttöteknologiaa CES-messuilla – Sony esitteli sitä jo vuonna 2012 Samsung esittelee uutta näyttöteknologiaa CES-messuilla – Sony esitteli sitä jo vuonna 2012 (24.11.2017 14:30)
Mikro-LED-tekniikasta on povattu tulevan uusi ja mullistava näyttöteknologia, mutta toistaiseksi tuotantoprosessia ei olla saatu niin toimivaksi, että sitä voitaisiin käyttää esimerkiksi älypuhelimien ....
Tällä listalla vältyt ostamasta huonoja tuotteita Tällä listalla vältyt ostamasta huonoja tuotteita (24.11.2017 12:49)
Tänään vietetään hyvin ristiriitaista päivää. Kaupat ympäri Suomen huutavat mainoksissaan ja verkkosivuillaan tarjousten muodossa "osta, osta, osta", mutta samaan aikaan tänään vietetään "Älä ....
2 kommenttia
Android Oreo valmistumassa Galaxy S8:lle – Kolmas beta jakeluun Android Oreo valmistumassa Galaxy S8:lle – Kolmas beta jakeluun (24.11.2017 12:20)
Galaxy S8:n Oreo-päivitys on hiljalleen valmistumassa, sillä Samsung on laittanut testaajille jakoon kolmannen beta-version eilen. Google sai Android Oreon valmiiksi aiemmin tänä syksynä ja ....
Galaxy S9:stä tulossa ennätyksellinen – Kehykset viilattu minimiin Galaxy S9:stä tulossa ennätyksellinen – Kehykset viilattu minimiin (24.11.2017 12:09)
Vähän aika sitten tuli ilmi, että Samsungin Galaxy S9 -älypuhelin saatetaan esitellä jo tammikuussa CES-messuilla. Tavanomaisesti puhelin on paljastettu yleisölle helmi-maaliskuussa MWC-messujen aikaan. ....

Uutisarkisto