*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony pudottaa Blu-Ray -soittimien hintatasoa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 27.2.2007 13:33 Kommentteja (4)

Sony pudottaa Blu-Ray -soittimien hintatasoa Sonyn taisteluinto ei ole vähentynyt teräväpiirtosoittimien saralla. Tästä todisteena ennen kesää markkinoille tuleva, juuri julkaistu Blu-Ray –soitin, BDP-S300. HD DVD –soittimia onkin ollut jo saatavilla jonkin aikaa, ja mikä tärkeintä, edullisemmin. Julkaistu uutuus kuitenkin kirii eroa umpeen 599 dollarin hinnallaan.
Sonyn nykyiseen teräväpiirtosoitinten lippulaivaan, BDP-S1:een verrattuna uutuuslaitteessa ei ole dramaattisia eroja. Se on kuitenkin pienempi, lähempänä tavallisten DVD-soittimien kokoluokkaa, ja se soittaa perinteisiä CD-levyjä. 599 dollarin hinta ei ole kuitenkaan mikään huippuedullinen siinä mielessä, että myös Blu-Ray –asemalla varustetun, edullisemman version Playstation 3 –konsolista, saa 499 dollarilla.

Soittimesta löytyy HDMI-liitäntä ja ulos saa 1080p-videokuvaa 24 kuvan sekuntinopeudella. Myös analoginen komponenttiliitäntä 1080i-ulostulolla löytyy. Tavallisten DVD-elokuvien skaalaus täyteen 1080p-tarkkuuteen tehdään jo soittimessa, joten vanhoistakin elokuvista saadaan kaikki irti. Tarkempia tietoja löytyy juuri ulostulleesta Sonyn lehdistötiedotteesta.Lähteet:
Sony
Ars Technica
Yahoo! News

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

127.2.2007 13:57

Itse odottelen vielä ainakin vuoden pari, ennenkö rupean tuollaista hankkimaan...

Silloin tietää varmasti kumpi formaatti on voittanut. Ei tuossa sonyssäkään näyttänyt olevan tukea molemmille formaateille.

Tosin, parin vuoden päästä on varmasti uudet entistä kalliimmat formaatit joka ikiseltä valmistajalta

227.2.2007 14:04

Kyllä on kuromistakin, kun HD-DVD leirillä on jo nyt 500€ maksava soitin. Toki halvimmallahan Windows XP PC:n/x360:n omistajat pääsevät teräväpiirto kuvan pariin ostamalla X360:lle tehdyn HD-DVD-aseman.

327.2.2007 14:34

On tuo jo huomattava parannus, sillä jos tuossa on kuvalaatu kunnossa (sekä normaaliprosessointi, että skaalaus luokkaa Panan soitin) niin tuohon hintaan tuo on jo useamman hankittavissa. Kuitenkin tuo + vaikkapa Toshiba HD-XE1 irtoaa kaupasta jo likimain pelkän Pansun nykyhinnalla ja tuossa setissä on sitten herttaisen yksi ja hailea kumpiko formaatti sodan "voittaisi". Itse veikkaan, että kumpikin formaatti tulee pysymään pinnalla pitkään, joten kaksi soitinta/molempia soittavat kompot tulleevat olemaan paras ratkaisu leffojen ystävälle. Hinnan puolesta tilanne lienee myös tässä kohtaa aika se ja sama, koska sitten kun tuplaformaattisoittimia viimeinkin markkinoille saadaan veikkaan niiden hinnan olevan suunnilleen sama kuin kahden erillisen. Ainakin jos lisenssipolitiikka pitää kutinsa tulevaisuudessakin.

*EDIT:typo*

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.2.2007 @ 14:35

home cooking is killing the restaurant industry

427.2.2007 15:41

599 dollarissa vieläki yksi "9" liikaa... hinta sais tippua 59 dollariin(tai vähintään sinne 100 dollarin luokkaan) sit se olis järkevä hintainen. Blu-ray soittimissa ja asemissa on aika paljon sitä ilmaa hinnassa....

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia
Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu (28.4.2017 12:34)
Apple Music -suoratoistopalvelu uudistuu jälleen tänä vuonna kun Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä esitellään uusi versio. Asia tuli ilmi Bloombergin tekemästä henkilökuva-artikkelista, ....
Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee (28.4.2017 10:15)
Pohjolaan jättimäisen akkutehtaan rakentamista suunnitteleva Northvolt-kasvuyritys on keventänyt tehtaan potentiaalisten sijoituspaikkojen listaa. Jatkoon pääsi yhteensä 10 paikkakuntaa, joista ....
2 kommenttia

Uutisarkisto