*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony pudottaa Blu-Ray -soittimien hintatasoa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 27.2.2007 13:33 Kommentteja (4)

Sony pudottaa Blu-Ray -soittimien hintatasoa Sonyn taisteluinto ei ole vähentynyt teräväpiirtosoittimien saralla. Tästä todisteena ennen kesää markkinoille tuleva, juuri julkaistu Blu-Ray –soitin, BDP-S300. HD DVD –soittimia onkin ollut jo saatavilla jonkin aikaa, ja mikä tärkeintä, edullisemmin. Julkaistu uutuus kuitenkin kirii eroa umpeen 599 dollarin hinnallaan.
Sonyn nykyiseen teräväpiirtosoitinten lippulaivaan, BDP-S1:een verrattuna uutuuslaitteessa ei ole dramaattisia eroja. Se on kuitenkin pienempi, lähempänä tavallisten DVD-soittimien kokoluokkaa, ja se soittaa perinteisiä CD-levyjä. 599 dollarin hinta ei ole kuitenkaan mikään huippuedullinen siinä mielessä, että myös Blu-Ray –asemalla varustetun, edullisemman version Playstation 3 –konsolista, saa 499 dollarilla.

Soittimesta löytyy HDMI-liitäntä ja ulos saa 1080p-videokuvaa 24 kuvan sekuntinopeudella. Myös analoginen komponenttiliitäntä 1080i-ulostulolla löytyy. Tavallisten DVD-elokuvien skaalaus täyteen 1080p-tarkkuuteen tehdään jo soittimessa, joten vanhoistakin elokuvista saadaan kaikki irti. Tarkempia tietoja löytyy juuri ulostulleesta Sonyn lehdistötiedotteesta.Lähteet:
Sony
Ars Technica
Yahoo! News

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

127.2.2007 13:57

Itse odottelen vielä ainakin vuoden pari, ennenkö rupean tuollaista hankkimaan...

Silloin tietää varmasti kumpi formaatti on voittanut. Ei tuossa sonyssäkään näyttänyt olevan tukea molemmille formaateille.

Tosin, parin vuoden päästä on varmasti uudet entistä kalliimmat formaatit joka ikiseltä valmistajalta

227.2.2007 14:04

Kyllä on kuromistakin, kun HD-DVD leirillä on jo nyt 500€ maksava soitin. Toki halvimmallahan Windows XP PC:n/x360:n omistajat pääsevät teräväpiirto kuvan pariin ostamalla X360:lle tehdyn HD-DVD-aseman.

327.2.2007 14:34

On tuo jo huomattava parannus, sillä jos tuossa on kuvalaatu kunnossa (sekä normaaliprosessointi, että skaalaus luokkaa Panan soitin) niin tuohon hintaan tuo on jo useamman hankittavissa. Kuitenkin tuo + vaikkapa Toshiba HD-XE1 irtoaa kaupasta jo likimain pelkän Pansun nykyhinnalla ja tuossa setissä on sitten herttaisen yksi ja hailea kumpiko formaatti sodan "voittaisi". Itse veikkaan, että kumpikin formaatti tulee pysymään pinnalla pitkään, joten kaksi soitinta/molempia soittavat kompot tulleevat olemaan paras ratkaisu leffojen ystävälle. Hinnan puolesta tilanne lienee myös tässä kohtaa aika se ja sama, koska sitten kun tuplaformaattisoittimia viimeinkin markkinoille saadaan veikkaan niiden hinnan olevan suunnilleen sama kuin kahden erillisen. Ainakin jos lisenssipolitiikka pitää kutinsa tulevaisuudessakin.

*EDIT:typo*

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.2.2007 @ 14:35

home cooking is killing the restaurant industry

427.2.2007 15:41

599 dollarissa vieläki yksi "9" liikaa... hinta sais tippua 59 dollariin(tai vähintään sinne 100 dollarin luokkaan) sit se olis järkevä hintainen. Blu-ray soittimissa ja asemissa on aika paljon sitä ilmaa hinnassa....

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....
Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia

Uutisarkisto