*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple TV:n julkaisu myöhästyy

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.2.2007 07:22 Kommentteja (8)

Apple TV:n julkaisu myöhästyy Applen uuden Apple TV:n julkaisu on myöhästynyt ja helmikuun lopun julkaisu on siirtynyt maaliskuun loppupuolelle. Tieto tuli monelle yllätyksenä sillä vielä kuun puolen välin tienoilla Applen edustaja lupasi julkaisupäivän olevan helmikuun puolella vaikka ilkeät huhut kertoivat jo tuolloin laitteen myöhästymisestä. Nyt julkaisun myöhästyminen on kuitenkin myönnetty virallisesti. "Apple TV:n viimeistely kestää odotettua pidempään, joten tällä hetkellä näyttää siltä että tuotteen toimitukset asiakkaille aloitetaan maaliskuussa" sanoi Applen edustaja Lynn Fox. Fox ei antanut muita lausuntoja tai kommentteja tilanteesta, joten Apple TV:n myöhästymisen syytä ei voi kuin arvailla. Apple Storessa Apple TV:n uusi toimituspäivä on 23. maaliskuuta. Tavallisten kuluttajien kokemien viivästysten lisäksi lehdistölle tarkoitettujen testikappaleiden toimitukset myöhästyvät.
Itse Apple TV toimii linkkinä kodin television ja tietokoneiden (korkeintaan viiden) välillä. Apple TV:n avulla käyttäjät voivat katsella tietokoneille tallennettuja elokuvia ja valokuvia TV:n kautta. Myös musiikin kuuntelu onnistuu. Tietokoneilla täytyy kuitenkin olla asennettuna iTunes-ohjelma, jotta niiden mediasisällön saa näkymään Apple TV:n kautta. HDMI-liittimen avulla Apple TV on helppo kytkeä teräväpiirtotelevisioon. Laitteessa on myös komponentti ulostulo videolle ja optinen Toslink-liitäntä, joten Apple TV:n saa kiinni myös hieman vanhempaan teräväpiirtotelevisioon tai videotykkiin, josta ei löydy HDM-liitintä. Tavalliseen kuvaputkitelevisioon Apple TV:tä ei saa liitettyä, sillä laitteesta puuttuu komposiitti, S-video ja SCART liitännät. Langattoman 802.11 b/g tai 802.11n yhteyden avulla Apple TV:n voi sijoittaa muun viihde-elektroniikan joukkoon ilman ylimääräistä kaapelointia ja Apple Remote -kaukosäätimen avulla laitteen käyttö onnistuu sohvalta. Apple TV:n hinta on 299 euroa, joten hintansa ja ominaisuuksiensa puolesta laitetta ei ole tarkoitettu aivan jokaiselle.

Lähteet:
AppleInsider
Forbes

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

127.2.2007 7:26

No voih.. Mä kun olin jo odottelemassa sitä applen pesukonettaki jo.. Applestahan näyttää kehittyvän oikean elämän HansoFoundation..

227.2.2007 7:34

No Applehan on nyt lähtemässä joka alalle O_o

Ja miten "televisio" voi olla halvempi kuin kännykkä (iphone) WTF?

Toivottavasti tuottaa vain tappiota tuo televisio, Applen on ihan turha mielestäni pyrkiä joka soppaan mukaan -_-

327.2.2007 8:03

Eihän tuossa mitään vikaa ole. Ne jotka tarvii ostaa sen, ne jotka ei tarvii niin ei osta. Hyvähän se vaan on, että on tarjontaa monille eri vaatimuksille.

Mac Miniin kun laittaisivat seuraavassa päivityksessä hdmi-liitännän niin siinä olisi The Ultimate Home MediaCenter keskus. Nam

427.2.2007 8:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Attin:
No Applehan on nyt lähtemässä joka alalle O_o

Ja miten "televisio" voi olla halvempi kuin kännykkä (iphone) WTF?

Toivottavasti tuottaa vain tappiota tuo televisio, Applen on ihan turha mielestäni pyrkiä joka soppaan mukaan -_-
tuo apple tv:hän ei ole telkkari vaan jokin lisä osa siihen telkkuun..
ja jos hinta, sehän on taas aivan applen tasoa eli hirveän hintainen! ite en kyllä tollassesta laatikosta tollast hintaa maksas ku kylhän sen kuvan nyt telkkuu saa ihan piuhoillaki..

527.2.2007 15:39

"Apple TV:n avulla käyttäjät voivat katsella tietokoneille tallennettuja elokuvia ja valokuvia TV:n kautta. Myös musiikin kuuntelu onnistuu..."

Ja nämä kaikki asiat voidaan tehdä ilman Apple TV:tä, kaikenlisäksi helpommin. Mutta taitaa tämä mennä hyvin kaupaksi, onhan noita uskoutuneita Apple-faneja jo niin paljon...

627.2.2007 18:31

XBMC ja modattu XBOX suoriutuvat taatusti paremmin tästä tehtävästä kuin Apple TV.

Sen lisäksi onko Apple TV:ssä tekstitys tuki? Mitä codecceja se tukee? jne. jne.

Siitä huolimatta Apple TV on varmasti toimiva ja kätevä laite, mutta aivan liian rajoittunut. Oliko siinä edes kovalevyä?

doh.. joka tapauksessa hieno homma, että tällaisia laitteita tehdään. Ja taatusti itsekkin hankin tällaisen kun boxista aika jättää :P mutta tällä hetkellä olen kyllä täysi XBMC:n orja! Parempaa videoiden katselu softaa ei mielestäni ole...

728.2.2007 14:49

FairPlay (DRM) kunnossa viellä? .D)

81.3.2007 6:40

Porukalta tainnu mennä laitteen idea vähän ohi. Ainaki mitä ite saanu selville (tai olettanut edelliseen laitteeseen verrattuna) on tämä vempele langaton. Eli kone voi olla missä tahansa paikassa kotona ja tv alakerrassa ja sit vaa leffa pyörii ylhäällä koneessa ja alas kattomaan tv:tä. Ja mikä tosta tekee oikeesti kätevän on se että siihen saa sen 5 konetta kiinni. Esim työpaikalla, jos jokaisella on oma kone niin voi jokainen voi laittaa vuorollaan sen oman leffan pyörimään omalta koneelta. Ja laitteessa tais olla kovalevy, mutta aika pieni kun ei ton ideana ookkaan siirtä tohon vempeleeseen mitään. AInaki se apllen langaton usbi/3mm plugi juttu on todella kätsy, ja ton pitäis olla sen joku seuraava malli johon on lisätty kuva. (usbissa sai helposti esim tulostimen toiselle puolelle taloo tohon laitteeseen kiinni ja koko talo pysty käyttämään sen jälkeen tulostinta langattomasti).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung esittelee uutta näyttöteknologiaa CES-messuilla – Sony esitteli sitä jo vuonna 2012 Samsung esittelee uutta näyttöteknologiaa CES-messuilla – Sony esitteli sitä jo vuonna 2012 (24.11.2017 14:30)
Mikro-LED-tekniikasta on povattu tulevan uusi ja mullistava näyttöteknologia, mutta toistaiseksi tuotantoprosessia ei olla saatu niin toimivaksi, että sitä voitaisiin käyttää esimerkiksi älypuhelimien ....
Tällä listalla vältyt ostamasta huonoja tuotteita Tällä listalla vältyt ostamasta huonoja tuotteita (24.11.2017 12:49)
Tänään vietetään hyvin ristiriitaista päivää. Kaupat ympäri Suomen huutavat mainoksissaan ja verkkosivuillaan tarjousten muodossa "osta, osta, osta", mutta samaan aikaan tänään vietetään "Älä ....
Android Oreo valmistumassa Galaxy S8:lle – Kolmas beta jakeluun Android Oreo valmistumassa Galaxy S8:lle – Kolmas beta jakeluun (24.11.2017 12:20)
Galaxy S8:n Oreo-päivitys on hiljalleen valmistumassa, sillä Samsung on laittanut testaajille jakoon kolmannen beta-version eilen. Google sai Android Oreon valmiiksi aiemmin tänä syksynä ja ....
Galaxy S9:stä tulossa ennätyksellinen – Kehykset viilattu minimiin Galaxy S9:stä tulossa ennätyksellinen – Kehykset viilattu minimiin (24.11.2017 12:09)
Vähän aika sitten tuli ilmi, että Samsungin Galaxy S9 -älypuhelin saatetaan esitellä jo tammikuussa CES-messuilla. Tavanomaisesti puhelin on paljastettu yleisölle helmi-maaliskuussa MWC-messujen aikaan. ....
Apple tutkii teknologiaa itsestään ajavaan autoon – Tekoäly tunnistaa jalankulkijan Apple tutkii teknologiaa itsestään ajavaan autoon – Tekoäly tunnistaa jalankulkijan (23.11.2017 18:49)
Applen tiedetään kehittävän jonkinlaista itsestään ajaviin autoihin soveltuvaa tuotetta tai teknologia-alustaa, mutta yhtiön strategiasta ei ole sen parempaa käsitystä. Uusi tieteellinen julkaisu ....

Uutisarkisto