*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

WinDVD 8:n AACS-salausavain löydetty

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.2.2007 20:20 Kommentteja (7)

WinDVD 8:n AACS-salausavain löydetty Doom9-foorumin jäsenet ovat jälleen löytäneet uuden aukon AACS-salauksesta, jota käytetään HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien kopiointisuojauksena. ATARI Vampire -nimimerkin taakse kätkeytyvä henkilö julkaisi eilen yhden WinDVD 8 -ohjelman salausavaimista, jonka avulla salauksen voi purkaa kaikista elokuvista, jotka toistuvat WinDVD 8 -ohjelmalla.
Uudesta avaimesta ei ainakaan toistaiseksi ole mitään erikoista hyötyä sillä aiemmin löydetty ns. processing key pystyy purkamaan nämä samat elokuvat. Käytännössä löytö pakottaa kuitenkin InterVideon julkaisemaan uuden version WinDVD 8 -ohjelmasta, sillä nyt löydetyn avaimen käyttäminen uusilla Blu-ray ja HD DVD -elokuvilla tullaan estämään. Todennäköisesti uusi versio WinDVD:stä on ollut kehityksen alla siitä lähtien kun ensimmäiset elokuvakohtaiset AACS-salausavaimet julkaistiin, mutta löydön avulla InterVideo pystyy paikkaamaan ainakin yhden tunnetun tietoturva-aukon ohjelmastaan. CyberLinkin PowerDVD -ohjelma on myös todennäköisesti altis samanlaiselle hyökkäykselle, jossa mediasoittimen käyttämä AACS-salausavain etsitään soittimen käyttämästä muistista.

AACS LA ei ole ainakaan toistaiseksi ilmoittanut mistään toimenpiteistä nykyisen tilanteen korjaamiseksi vaikka ensimmäiset keinot AACS-salauksen kiertämiseen julkaistiin yli kuukausi sitten.

Lähteet:
Doom9
Engadget HD
Slashdot

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

125.2.2007 21:00

ens kerralla voisivat panostaa sisältöön eikä suojauksiin :)

225.2.2007 22:13

On hieman hankalaa yrittää suojata pc:n muistia lukemiselta, käytännössä itseasiassa mahdotonta ...

325.2.2007 22:22

Vaikee varmaa tehä suojaus jonka voi purkamatta kattoa eikös nii oo et se ohjelma tarvii avainta että se voi lukee sitä levyä? joten luulis et jokatapaukses sen avaimen saa jotenki selville? kannattaa varmaa laittaa lisää rahaa tähän suojaukseen ja laittaa kuluttajat maksumiehiks... ja sitte menee työpaikkoja

426.2.2007 6:20

Lainaus:

On hieman hankalaa yrittää suojata pc:n muistia lukemiselta, käytännössä itseasiassa mahdotonta ...
Eikös tuossa Vistassa ole juuri mahdollisuus "kryptata" muisti?

526.2.2007 6:32

Lainaus:
Eikös tuossa Vistassa ole juuri mahdollisuus "kryptata" muisti?
Onhan siinä Vistassa tuota muistinlukuasiaa yritetty korjata ja se saattaa tehdä tuosta muistin lukemista hankalampaa, mutta ei mahdotonta.

Ja Vista onkin Vista. Mitä luulet käyvän jos softanvalmistajat alkavat tehdä ohjelmia joilla HD-DVD ja Bluray levyjä voidaa lukea ainoastaan Vistassa? Maukkaperusjätkien - eli suurimman ostajaryhmän - laitteet alkavat vanhentua vasta 3-5 vuoden päästä. Ja jos nyt homma toimii XP:llä ja nykyisellä vehkeellä, niin miksi ostaa joku uus härveli jotta saa tuon HD-DVD/Bluray tuen? Varmasti osa ostaa, mutta osa ei. Tämä olisi taas yksi riippakivi uusien formaattien yleistymisessä.

Samaa mieltä olen kyllä oxygenolin kanssa, panostaisivat sisältöön niin saattaisi kauppa käydä paremmin :)

626.2.2007 17:35

Eikös Slysoft ole tehnyt softan noiden hd-dvd:n kopiointia varten. Siinähän ei tarvita noita salausavaimia. Se kiertää sen jollakin muulla tapaa ja poistaa salauksen.

Kissa ja Hiiri leikki on jo taasen alkanut.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.2.2007 @ 17:38

726.2.2007 22:55

Mitä tulee "Vitsan" muistin kryptaukseen, niin se samalla lailla ohjelmallisesti disabloitavissa/hakkeroitavissa oleva asia, kuin kaikki muutkin ohjelmat ja sama pätee TPM-modulia käyttäviin emoihin; ne kaikki tekevät juuri niin kuin ohjelmoija käskee ...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nyt ne ovat täällä: Pokemon Go kolmas sukupolvi saapui! Nyt ne ovat täällä: Pokemon Go kolmas sukupolvi saapui! (8.12.2017 22:37)
Vuoden 2016 kesällä julkaistu Pokemon Go on onnistunut pitämään kymmenet miljoonat ihmiset kävelemässä pitkin maita ja mantuja jo puolentoista vuoden ajan. Pelin kehittäjä Niantic on aktiivisesti ....
Elon Musk vahvisti – Aikoo kehittää oman piirin itsestään ajaviin autoihin Elon Musk vahvisti – Aikoo kehittää oman piirin itsestään ajaviin autoihin (8.12.2017 15:57)
Elon Musk paljasti torstaina pidetyssä yksityistilaisuudessa, että Tesla kehittää parhaillaan omaa tekoälylaskentaan suunniteltua piiriä, jolla voitaisiin suorittaa itsestään ajavan auton edellyttämät ....
1 kommentti
Nämä olivat vuoden 2017 ladatuimmat ohjelmat Suomen App Storessa Nämä olivat vuoden 2017 ladatuimmat ohjelmat Suomen App Storessa (8.12.2017 15:22)
Kuluvan vuoden päättymistä kunnioittaakseen Apple on julkaissut listat tämän vuoden suosituimmista sovelluksista ja mobiilipeleistä. Suomen App Storessa suureen suosioon nousivat pikaviestisovellukset, ....
Apple panostaa vihdoin iPhonen akkuihin? Luvassa korotus kapasiteettiin Apple panostaa vihdoin iPhonen akkuihin? Luvassa korotus kapasiteettiin (8.12.2017 13:21)
Koolla on väliä, mitä tulee älypuhelimien akkuihin. Uutta iPhonea havitteleville onkin luvassa iloisia uutisia, sillä KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo ounastelee uusimmassa raportissaan ....
Windows 10:n ensi vuoden päivityksestä tihkuu tietoja Windows 10:n ensi vuoden päivityksestä tihkuu tietoja (8.12.2017 11:10)
Windows 10:lle ensi vuoden huhtikuussa julkaistava Redstone 4 -ohjelmistopäivitys tulee sisältämään parannetun virranhallinnan ja tuen eSIM-teknologialle. Ajatuksena on kehittää käyttöjärjestelmää ....

Uutisarkisto