*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Puretracks poisti DRM-suojaukset itsenäisten levy-yhtiöiden kappaleista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.2.2007 09:57 Kommentteja (8)

Puretracks poisti DRM-suojaukset itsenäisten levy-yhtiöiden kappaleista Kanadalainen musiikkia latauksina myyvä Puretracks-verkkokauppa on päättänyt luopua DRM-suojauksen käytöstä independent-levy-yhtiöiden kohdalla. Levy-yhtiöiden kuten Nettwerk Music Group, Independent Online Distribution Alliance ja Beggar's Banquet musiikkia saa jatkossa ostettua verkkokaupasta tavallisina MP3-tiedostoina.
Tarjolla on kappaleita mm. The Barenaked Ladiesilta, Sarah McLachlanilta ja Broken Social Scenelta alkaen hintaan 0,79 Kanadan dollaria. Aluksi DRM-vapaita musiikkikappaleita on tarjolla 50 000 kappaletta koko verkkokaupan 1,3 miljoonan kappaleen valikoimista ja määrän pitäisi kasvaa viikoittain. Myös tunnetumpien levy-yhtiöiden kappaleita on luvattu myytäväksi MP3-muodossa tulevaisuudessa, mutta tarkempia tietoja levy-yhtiöistä tai artisteista ei ole annettu.

"Asiaan ei ole olemassa mitään yhtenäistä ratkaisua, joka sopisi kaikille. Artisteilla ja tekijänoikeuden omistajilla on erilaisia näkemyksiä siitä kuinka heidän musiikkiaan tulisi jaella internetin kautta" sanoi Puretracksin toimitusjohtaja Alistair Mitchell. "Me emme tarjoaisi tätä vaihtoehto, ellemme olisi varmoja siitä että tämä kasvattaa meidän liikevaihtoamme. Autamme yhteistyökumppaneitamme myymään enemmän musiikkia tämän uuden vaihtoehdon avulla" jatkoi Mitchell.

Puretracksin päätös tuli vain pari viikkoa sen jälkeen kun Applen Steve Jobs julkaisi avoimen kirjeen, jossa hän pyysi levy-yhtiöitä luopumaan DRM-suojauksien käytöstä. Tämän kirjeen jälkeen DRM-suojauksien käyttö on herättänyt kiivasta keskustelua sekä puolesta että vastaan. Puretracksin sisältö on valitettavasti rajoitettu yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten kuluttajien saataville, joten suomalaisille kuluttajille Puretracks tarjoaa vain hitusen toivoa DRM-vapaasta huomisesta.

Puretracksin ohella DRM-vapaata musiikkia tarjoava eMusic on suosittu Kanadassa, mutta molempien yhtiöiden myynti on vain murto-osa verrattuna Applen iTunes-verkkokaupan myyntiin. Nettwerk Musicin johtaja Ric Arboit uskoo kuitenkin että Puretracksin päätös kasvattaa sekä Puretracksin että Nettwerk Musicin myyntiä seuraavan 45 päivän aikana.

Lähteet:
National Post
VNU eMedia

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

123.2.2007 10:09

Veikkaampa, että tää ei toimi kauaa...

223.2.2007 11:12

Minä taas veikkaan, että tämä lisää hyvin vettä DRM myllyyn. Arvelisin myynnin nousevan ja asiakas tyytyväisyyden paranevan.

Hieno ratkaisu...olikohan Jobsin kirjeellä jotain painoarvoa päätöksessä.

323.2.2007 16:29

Laiva kääntyy hitaasti...

424.2.2007 5:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaLLi80:
Minä taas veikkaan, että tämä lisää hyvin vettä DRM myllyyn. Arvelisin myynnin nousevan ja asiakas tyytyväisyyden paranevan.

Hieno ratkaisu...olikohan Jobsin kirjeellä jotain painoarvoa päätöksessä.
En nyt oikeen ymmärrä tätä Jobsin kirjeen mukaan vetämistä koko asiaan. Eikös siinä kirjeessä nimenomaan sanottu, että drm:stä luopuminen on vaikeaa, koska levy-yhtiöt ei halua drm:stä luopua ja tavallaan työnnettiin koko drm jupakka levy-yhtiöiden piikkiin?

Miten musiikin latauskaupan päätös luopua ainakin osittain drm:stä liittyy Jobsin kirjeeseen?

524.2.2007 6:22

Lainaus:
Miten musiikin latauskaupan päätös luopua ainakin osittain drm:stä liittyy Jobsin kirjeeseen?
Meinaatko, että DRM:stä luopumiseen ei tarvita lainkaan levy-yhteiön hyväksyntää?

624.2.2007 9:58

Suunta on oikea, volyymi vieläkin väärä. Taas muutama pikkulevy-yhtiö ja useimmille tuntemattomia artisteja. Kunhan saadaan yksi ISO firma tähän mukaan niin sitten voidaan oikeasti puhua netissä myytävästä musiikista...

726.2.2007 5:49

Lainaus:
Puretracksin sisältö on valitettavasti rajoitettu yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten kuluttajien saataville, joten suomalaisille kuluttajille Puretracks tarjoaa vain hitusen toivoa DRM-vapaasta huomisesta.

Ja onneksi meillä täällä Suomessa on (Teoston mukaan) hyvät mahdollisuudet ostaa vaikka netanttilasta kilo paskaa..

826.2.2007 11:57

Lainaus:
[quote]
Meinaatko, että DRM:stä luopumiseen ei tarvita lainkaan levy-yhteiön hyväksyntää?
Tottakai levy-yhtiön hyväksyntää tarvitaan, mutta en ymmärrä, miten Jobsin kirje liittyy asiaan. Tilanne kuitenkin edelleen on se, että yksi kappaleiden myyjä lopettaa osittain drm:n käytön, mutta Applen Itunes pitää vanhaan malliin drm:n kaikissa kappaleissaan

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....
Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....
Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät (20.11.2017 17:14)
Minecraftiin piti tulla kaksikin isoa päivitystä tämän vuoden aikana, mutta niiden molempien julkaisua on jouduttu viivästyttämään syystä tai toisesta. Uusi aikataulu Super Duper Graphics- ja ....
1 kommentti
CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin (20.11.2017 16:32)
Windows-järjestelmiin pesiytyvien väliaikaistiedostojen poistoon käytetty CCleaner-ohjelmisto on muuttunut adwareksi, sillä ohjelmiston asennuksen yhteydessä käyttäjälle tyrkytetään asennettavaksi ....

Uutisarkisto